Visokopodizna vozila

Okretni profesionalci za ranžiranje
Visokopodizno vozilo kompanije Linde Material Handling pri radu kod kompanije Meggle Wasserburg

Do dve tone, do šest metara visine i najčešće u uskim prolazima sa malo prostora za manevrisanje i što je brže moguće - savršen posao za visokopodizna vozila kompanije Linde Material Handling. Prilikom transporta, utovara i istovara te skladištenja robe:​ Linde visokopodizna vozila bez napora slažu teške terete jedan na drugi, u regale ili na tovarne površine vozila. U zavisnosti od verzije, to ih čini nezamenljivim pomagačima za transport teške i kabaste robe u malim skladištima, na otvorenom, kao i u velikim skladištima. Linde nudi pravo vozilo za svaku daljinu transporta, nosivost i visinu podizanja.

Prednosti Linde visokopodiznih vozila posebno dolaze do izražaja tamo gde je potreban brz i bezbedan rad - čak i u najužem prostoru. Zahvaljujući svojoj uskoj šasiji, visokopodizna vozila kompanije su okretna i precizna pri rukovanju teretom. Zahvaljujući savremenom upravljanju vožnjom, ona manevrišu i ubrzavaju lagano, bez trzaja i na način koji štedi energiju. U poređenju sa Viljuškarima oba su lakša, kompaktnija i okretnija, usled čega su pogodnija za uske prolaze. Mnogi modeli takođe imaju jarbol sa slobodnim podizanjem za vožnju kroz vrata normalne visine.

Ergonomična glava rude, gde korisnici mogu lako da dođu do svih upravljačkih elemenata, obezbeđuje intuitivno i efikasno rukovanje vozilom. Zahvaljujući nisko spojenoj rudi na vozilima sa mogućnošću praćenja, vozač se uvek kreće na bezbednoj udaljenosti od vozila. Sistem asistencije Linde Load Management obezbeđuje dodatne Bezbednost u skladištu: Pokazuje kada se nosivost približava graničnom području, optimizuje brzinu kretanja u zavisnosti od radne situacije i prikazuje maksimalnu visinu skladištenja.

Saznajte više

Visokopodizna vozila su podeljena u tri kategorije: ručna, poluručna i potpuno električna. Manuelna visokopodizna vozila – poznata i kao ručna ili hidraulična visokopodizna vozila – koriste hidrauliku za podizanje, tako da je fizički napor potreban pri upravljanju njima veoma veliki. Poluelektrična visokopodizna vozila imaju motor za podizanje, ali se transport obavlja ručno. Električna visokopodizna vozila imaju po jedan podizni i vučni motor. Visokopodizna vozila kompanije Linde Material Handling su sva potpuno električna.

Sa mogućnošću praćenja i platforma: Visokopodizno vozilo kompanije Linde

Visokopodizna vozila sa mogućnošću praćenja

Visokopodizna vozila sa mogućnošću praćenja, kod kojih rukovalac upravlja vozilom pomoću rude dok prati vozilo, predstavljaju ekonomično rešenje za kratke udaljenosti sa teretom. Zahvaljujući elektromotoru se roba može bezbedno i precizno podizati na željenu visinu podizanja. Gde god se zahteva odlična manevarska sposobnost i mali radijus okretanja, vozila za interni transport sa mogućnošću praćenja pokazuju svoje prednosti. Bilo u radionicama, hladnjačama i plastenicima ili baštama i supermarketima: Transport robe je deo specijalnog područja upotrebe visokopodiznih sa mogućnošću praćenja.

L06 – 16 AC

Kompaktni L06 – L16 AC slažu i transportuju male i srednje terete tamo gde je prostor ograničen i gde su rastojanja mala.

Saznajte više

L10 – L12

Električnim visokopodiznim vozilima L10 – L12 sa uskom šasijom i dobrom vidljivošću kroz jarbol može se bezbedno manevrisati čak i sa vrlo malo prostora.

Saznajte više

L10 – L12 AS

Električni viljuškari sa zatvorenim viljuškama brzo transportuju palete i male kontejnere u uskim prostorima.

Saznajte više

L14 C

L14 C precizno i efikasno pomera lake do srednje teške terete kao što su palete, rešetkaste kutije ili paletne kutije.

Saznajte više

L14 – L20

Pored električnog upravljanja, moćni L14 – L20 imaju visoku nosivost i idealni su za rukovanje u uskim prolazima ili liftovima.

Saznajte više

D06 – D08

Okretni dvostruki utovarivači D06 – D08 su idealni za primene gde su važni brzi procesi transporta i komisioniranja.

Saznajte više

D10

Dvostruki utovarivač D10 nosi dve palete istovremeno, omogućavajući tako brz protok materijala u skučenim i prometnim prostorima.

Saznajte više

D12 – D14

Električni dvostruki utovarivači D12 – D14 su fleksibilni i snažni multitalenti, koji mogu da transportuju dve palete istovremeno.

Saznajte više

MM10 / ML10

Električni ML10 i MM10 se mogu koristiti vrlo fleksibilno – na primer kao ergonomični uređaji za komisioniranje ili za transport lakših dobara.

Saznajte više

Visokopodizno vozilo sa sklopivom platformom

Visokopodizna vozila, koja se opciono mogu koristiti kao sredstva za interni transport sa mogućnošću praćenja ili sa mogućnošću vožnje, idealna su za skladištenje i vađenje iz skladišta tereta srednje težine na kratkim do srednjim udaljenostima. Vozila sa sklopivom platformom za stajanje su posebno efikasna u područjima upotrebe kao što su skladišta na otvorenom, zone isporuke i hale skladišta gde se ne moraju prelaziti velika rastojanja, ali se moraju premeštati tereti srednje težine. U zavisnosti od potrebne visine podizanja, nosivosti i visine vrata, Linde nudi pravi model.

D10 AP

Dvostruki utovarivač D10 AP udobno transportuje dve palete kroz skladište - fleksibilan kao model sa mogućnošću praćenja i kao model koji se može voziti.

Saznajte više

D12 – D14 AP

Zahvaljujući rasklopivoj platformi za vozača, svestrani dvospratni utovarivač D12 – D14 AP fleksibilno i kao model za vožnju.

Saznajte više

D12 HP AP

Sa svojom sklopivom stajnom platformom, dvostruki utovarivači D12 HP AP se mogu fleksibilno koristiti u režimu vožnje ili režimu praćenja.

Saznajte više

L14 – L20 AP

L14 – L20 AP sa sklopivom platformom obezbeđuju efikasne i brze procese skladištenja na srednjim visinama podizanja.

Saznajte više

L 14 – L16 AS/AS AP

Kompaktni viljuškari sa zatvorenim viljuškama L14 – L16 AS/AS AP su predodređeni za brzo rukovanje paletama u malim prostorima - mogu se fleksibilno koristiti, bilo kao uređaj sa mogućnošću praćenja sa platformom preklopljenom na gore ili platformom preklopljenom na dole za vožnju.

Saznajte više

Visokopodizna vozila sa platformom

Sa visokopodiznim vozilima sa platformom, bez napora su mogući transport po ravnom na veće udaljenosti i podizanje i spuštanje tereta. Litijum-jonske baterije su dostupne kao opcija i mogu se jednostavno i brzo puniti na bilo kojoj utičnici. Zahvaljujući svojoj izdržljivosti i ergonomičnom radnom mestu za stajanje ili sedenje, visokopodizna vozila sa platformom su posebno pogodna za velika rastojanja sa velikim teretom, na primer u skladištima na otvorenom i zonama isporuke, za utovar i istovar kamiona i za proizvodne linije. U zavisnosti od potrebne visine podizanja, nosivosti i lokalnih uslova, visokopodizna vozila mogu biti opremljena dvostrukim ili trostrukim jarbolom.

D10 FP

Sa širinom šasije od samo 720 mm, moćni dvostruki utovarivač D10 FP izuzetno je upravljiv i u najmanjim prostorima.

Saznajte više

D12 RW

Dvostruki višenamenski D12 RV, koji je opremljen sedištem za vozača, brz je i ergonomičan pri transportu dve palete na srednje i velike udaljenosti.

Saznajte više

D12 R

Dvostruka visokopodizna vozila D12 R sa sedištem za vozača prenosi dve palete brzo i efikasno - čak i na srednjim i velikim rastojanjima.

Saznajte više

D12 S – D12 SF

Dvospratni utovarivači D12 S/SF imaju usku šasiju za manevrisanje u uskim prostorima.

Saznajte više

D12 HP SP

Dvospratni utovarivači D12 HP SP su vozila visokih performansi za utovar i istovar, kao i za procese skladištenja i transporta.

Saznajte više

D12 – D14 SP

Dvospratni utovarivači D12 – D14 SP kompanije Linde mogu se koristiti na mnogo načina i pružaju maksimalnu zaštitu i udobnost.

Saznajte više

L14 – L16 R/Ri

Visokopodizna vozila L14 – L16 R omogućavaju velike visine podizanja i nude vozaču najbolji pogled na teret i okolinu.

Saznajte više

L14 – L16 RW

Visokopodizna vozila L14 – L16 RV omogućavaju maksimalnu visinu podizanja sa velikom težinom tereta – čak i na srednjim i velikim rastojanjima.

Saznajte više

L14 – L16 SP

Svestrani visokopodizni paletni viljuškari L14 – L16 SP savršeno su pogodni za efikasne procese rukovanja na visinama do pet metara.

Saznajte više

Visokopodizna vozila kompanije Linde su pogodna za širok spektar primena: Od rukovanja robom u skladištima sa uskim širinama prolaza do skladištenja kabaste robe i slaganja kutija u regalnim sistemima. Linde nudi visokopodizna vozila sa različitim visinama podizanja za svaku primenu. Linde visokopodizna vozila dostupna su u dve verzije za odgovarajuću oblast primene: s jedne strane, klasična vozila sa mogućnošću praćenja i rudom, a s druge strane, modeli za vožnju sa platformom za stajanje ili sedenje.

Karakteristike

BEZBEDNOST

Visokopodizna vozila moraju brzo da putuju od A do B, manevrišu u uskim prolazima i prevoze teške terete. Bezbednost rukovaoca je na prvom mestu. Dugačka, nisko postavljena ruda vozila sa mogućnošću praćenja uvek obezbeđuje dovoljno sigurnosno rastojanje između vozila i rukovaoca. Otpor krajnjeg položaja sprečava da ruda trzne unazad kada se pusti. Dizajn ručke rude štiti ruke rukovaoca, dok spuštena šasija sprečava moguće povrede stopala. Optimizovana vidljivost kroz jarbol omogućava bezbedno manevrisanje. Bezbednosni sistem Linde Safety Speed automatski prilagođava brzinu vožnje uglu nagiba rude. U krivinama, brzina se automatski smanjuje i vozilo se automatski koči kada se prekidač za vožnju pusti.

ERGONOMIČNOST

Ergonomija igra važnu ulogu, posebno kod visokopodiznih vozila sa mogućnošću praćenja. Vozila se često koriste za teške operacije na kratkim do srednjim rastojanjima. Kako bi rukovaoci mogli da upravljaju visokopodiznim vozilima sa što je moguće manje fizičkog napora, Linde koristi električno servo upravljanje na mnogim modelima. Ono povećava upravljivost vozila i na taj način olakšava rukovanje teretom. Motor visokog obrtnog momenta na visokopodiznim vozilima obezbeđuje brzo ubrzanje, koje se po potrebi može povećati efektom pojačanja. To znači da vozila mogu bezbedno i pouzdano da podnesu čak i zahtevne situacije u vožnji, kao što su strme rampe.

RUKOVANJE TERETOM

Kompaktan i okretan: Ovo najbolje opisuje Linde visokopodizna vozila. Vozila su napravljena za uske prolaze i uske skladišne prostore. Ovo je moguće zahvaljujući dimenzijama vozila koje štede prostor i okretnoj rudi. Tehnička oprema napravljena po meri takođe podržava: Sa funkcijom kretanja malom brzinom, visokopodiznom vozilima može se manevrisati brzinom od 1,5 km/h sa rudom u vertikalnom položaju - idealno za veoma uske prostore. Funkcija mekog spuštanja sprečava habanje viljuški i štiti teret pri spuštanju. Linde osim toga opciono opremi visokopodizna vozila funkcijom početnog podizanja. Ono olakšava lakše savladavanje rampi za utovar, kosina ili neravnina tla.

SERVIS

Visokopodizna vozila kompanije Linde sjedinjuju maksimalnu dostupnost sa minimalnim troškovima održavanja. Vozila se odlikuju posebno stabilnom konstrukcijom, u kojoj su svi električni delovi bezbedno ugrađeni. Robusna šasija i motor na naizmeničnu struju koji ne zahteva održavanje dodatno produžavaju radni vek. U zavisnosti od vrste upotrebe, vozilo je potrebno održavati samo jednom godišnje. Zbog sofisticirane dizajna i konstrukcije vozila, serviser može brzo i jednostavno da izvede održavanje. Sve relevantne komponente vozila su lako dostupne iza poklopca motora. Svi servisni podaci mogu se brzo očitati na laptopu pomoću CAN bus sistema. Na osnovu toga se parametri snage mogu podesiti tako da odgovaraju vrsti upotrebe vozila.

POVEZIVANJE

Sistem sistem za upravljanje flotom Linde connect stavlja na raspolaganje sve informacije. Digitalni multifunkcionalni indikator temeljno u svakom trenutku informiše korisnika o trenutnom stanju vozila. Status napunjenosti baterije, radni sati i status održavanja mogu se videti jednim pogledom na displeju. Lampica upozorenja najavljuje potrebu održavanja. Na ovaj način, connect povećava efikasnost upravljanja voznim parkom i povećava raspoloživost svakog pojedinačnog vozila.

Pregled prednosti visokopodiznih vozila

Okretni

Linde visokopodizna vozila su posebno upravljiva zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu. Imaju upravljač koji ser lako okreće i snažan pogon.

Bezbedan

U kombinaciji, nisko zglobno spojena ruda, nisko spuštena šasija i dobra vidljivost kroz jarbol obezbeđuju siguran transport i procese skladištenja i procesa vađenja iz skladišta.

Precizno

Ergonomična i intuitivno konstruisana ruda omogućava posebno precizno, osetljivo i agilno rukovanje.

Ekonomični

Lako dostupne komponente i sistem CAN magistrale za brzu analizu podataka o vozilu skraćuju servisne procese i povećavaju raspoloživost.

Visokopodizna vozila po meri

Svaka operacija skladištenja/vađenja iz skladišta ili transporta je drugačija. Linde stoga nudi već kao serijsku opremu nudi mnogo različitih varijanti opreme za visokopodizna vozila. Dostupne opcije između ostalog uključuju različite koncepte rukovanja varijante sa mogućnošću praćenja ili sa platformom i različite verzije podiznih stubova. Postoji najmanje jedno pogodno rešenje koje možete izabrati za svaku primenu. Pored toga kompanija Linde, zajedno sa svojim prodajnim partnerima, nudi individualne specijalne izvedbe ili dodatnu opremu.

FAQ - Često postavljana pitanja o visokopodiznim vozilima

Koje vrste visokopodiznih vozila postoje?

Linde nudi visokopodizna vozila u tri različite varijante, koje se uglavnom razlikuju po načinu primene i nosivosti. U zavisnosti od područja primene i zahteva, mogu se izabrati sledeći oblici primene: Visokopodizno vozilo sa mogućnošću praćenja, visokopodizno vozilo sa sklopivom platformom ili visokopodizno vozilo sa fiksnom platformom.

Gde se visokopodizna vozila mogu upotrebiti?

Visokopodizna vozila su pogodna za najrazličitije primene. U zavisnosti od verzije, mogu se koristiti u malim i velikim skladištima, kao i u skladištima na otvorenom i za utovar i istovar vozila. Visokopodizna vozila su jednostavno, kompaktno rešenje za transport robe i paleta koje je potrebno podizati i spuštati preko nekoliko metara.

Šta je početno podizanje?

Početno podizanje omogućava veće rastojanje od tla. Ovo olakšava transport i manevrisanje teretom, čak i na padinama, preko utovarnih rampi i na neravnom terenu. Inicijalnim pomakom se podižu samo krakovi točka vozila.

Koliko visoko visokopodizna vozila mogu podići palete?

Najsnažniji modeli mogu istovremeno prihvatiti i uskladištiti dve palete. Postižu visinu podizanja do 6.216 mm i imaju nosivost do 2.000 kg.

Lizing, kupovina ili iznajmljivanje?

Ako ste pronašli vozilo po vašoj želji, jednostavno nas kontaktirajte! Rado ćemo vas posavetovati u vezi sa finansiranjem vašeg visokopodiznog vozila – od kratkotrajnog pomagača za nekoliko sati do radnog sredstva za trajnu upotrebu: Linde za svaku potrebu ima odgovarajuću ponudu za Iznajmljivanjenajam sa kupovinom, iznajmljivanje, lizing ili kupovinu. U odeljenju za savetovanje kompanije Linde dobićete pregled svih opcija.