Visokopodizna vozila

Fleksibilni pomoćnici u skladištu
Visokopodizna vozila kompanije Linde Material Handling mere težinu tovara

Brza i okretna u uskim okruženjima u skladištu

Pogodna su za svaku transportnu relaciju i visinu podizanja: Linde raspolaže širokim asortimanom električnih visokopodiznih vozila za teret između 800 i 2.000 kilograma. Njihove prednosti se pokazuju svuda gde se zahteva brz rad i gde bezbednost ima najviši prioritet – i sve to kada je na raspolaganju vrlo malo prostora. Zbog toga su ta visokopodizna vozila sa svojom uskom šasijom ne samo okretna, nego i vrlo precizno izvode rukovanje teretom. Oni osim toga ranžiraju i ubrzavaju sofisticirano, bez trzaja i štede energiju. Njihovo moderno upravljanje vožnjom to čini mogućim. I: Snažna pogonska tehnika u principu obezbeđuje brz transport dobara. Efikasan rad bez zamora simbolizuje ergonomična glava rude, jer korisnici jednostavno dolaze do njenih elemenata i tako intuitivno rukuju vozilom.

maintenance-repair_working_1611

Jednostavno održavanje

Maksimalna raspoloživost uz minimalne troškove održavanja – prema ovom principu je kompanija Linde koncipirala visokopodizna vozila. Ova vozila su zbog toga generalno gledano vrlo stabilna. Enkapsulirani električni delovi, robusna šasija i naizmenični motori koji ne zahtevaju održavanje produžavaju vek trajanja. U zavisnosti od primene, servisiranje se ponekad vrši samo jednom godišnje.

Digitalni multifunkcionalni indikator temeljno informiše vozača o trenutnom stanju vozila. Displej pruža informacije o stanju napunjenosti baterije, radnim satima i stanju održavanja. Signalno svetlo osim toga pokazuje kada je potreban servis preko korisničke službe.

U toku održavanja, servisni tehničar profitira od konstrukcije i tehnike vozila. Tako postoji sistem CAN sabirnice, koji omogućava brzu dijagnozu servisnih podataka putem laptopa. Na osnovu toga servisni tehničar može da usaglasi te parametre učinka sa odgovarajućom primenom. On osim toga sve relevantne komponente vozila vrlo lako može da dosegne iza poklopca motora. To dodatno skraćuje procese održavanja.

Bezbedan u svakodnevnoj radnoj primeni,

Bez obzira da li kod utovara na teretna vozila ili istovara sa njih ili kod komisioniranja u uskim skladištima – primena električnih visokopodiznih vozila se odlikuje brzim procesima. Kako bi se oni odvijali što je moguće bezbednije, kod firme Linde je zaštita rukovaoca na prvom mestu. Zbog toga na primer postoji dugačka, nisko pričvršćena ruda, koja obezbeđuje primereno sigurnosno rastojanje između vozila i rukovaoca. Kratko pre njenog donjeg krajnjeg položaja, ruda ima otpor – time se sprečava slučajno kočenje. Jedan amortizer vraćanja osim toga sprečava da se ruda prilikom puštanja prebrzo vrati u vertikalan položaj.

Posebno važna za bezbednost je i funkcija SafetySpeed: Ona automatski prilagođava brzinu kretanja u zavisnosti od položaja rude. Konstrukcija rukohvata rude i niska donja ivica šasije štite od povreda. Jarbol i šasija su osim toga zaobljeni i nemaju oštre ivice, na kojima bi rukovalac mogao da se povredi.

Precizno rukovanje i u teškim uslovima

Visokopodizna vozila kompanije Linde se u uskim prostorima skladišta osećaju kao kod kuće. Kompaktne dimenzije vozila i okretna ruda su idealna osnova za to. Tome treba dodati precizno dimenzioniranu tehničku opremu kao i funkciju brzine puzanja. Ona omogućava manevrisanje sa 1,5 km/h pri uspravnom položaju rude – idealno za vrlo uske prostore. Funkcija Soft Landing sprečava istrošenost na nosaču viljušaka i štiti teret pri spuštanju. Linde osim toga opciono oprema vozilo inicijalnim pomakom. Rampe za utovar, usponi ili neravno tlo se tako mogu lakše savladati.

Lagano i ergonomično manevrisanje

Za vozila sa mogućnošću praćenja je tema ergonomičnosti posebno važna. Jer ona se često koriste u teškim uslovima na kratkim i srednjim rastojanjima. Da bi rukovalac uprkos tome mogao da upravlja vozilom sa što je moguće manje napora, kompanija Linde koristi pomoć pri upravljanju sa servo-podrškom. Ona obezbeđuje dobru manevrabilnost vozila. Njima se rukuje bez napora. Motor sa jakim obrtnim momentom dodatno generiše ubrzanje za kratko vreme i efekat pojačanja po potrebi povećava obrtni moment. Tako se može dobro izaći na kraj sa težim situacijama u vožnji.

Brzina i lako rukovanje su prvi prioritet projektanata

Želite da skratite vremena otpremanja na rampama teretnih vozila? Učinak pri pretovaru u skladišti ili u maloprodaju treba da se poveća? Onda su visokopodizna vozila kojima se brzo i lako rukuje posebno važna. Linde stalno podstiče njihov dalji razvoj – na primer u oblasti tehnike baterija. Osim toga su ergonomičnost, konstrukcija koja ne zahteva održavanje, kao i aktivna i pasivna bezbednost uvek u fokusu projektanata.

Visokopodizno vozilo kompanije Linde Material Handling natovareno proizvodima

5x više snage

Okretniji

Visokopodizna vozila kompanije Linde su usko konstruisana i imaju lako pokretljivo upravljanje kao i snažnu pogonsku tehnologiju. To ih čini posebno okretnim.

Bezbedniji

Duboko pričvršćena ruda, spuštena šasija i dobra vidljivost kroz jarbol – ovi faktori zajedno rezultuju bezbednim procesima transporta i komisioniranja.

Precizniji

Pomoću ergonomično i intuitivno konstruisane upravljačke jedinice svako rukovanje je vrlo precizno, sofisticirano i agilno.

Ekonomičniji

Da bi se procesi servisiranja brže odvijali, kompanija Linde je optimizovala brojne detalje. Tu spadaju lako pristupačne komponente ili sistem CAN sabirnice za jednostavnu analizu podataka vozila.

Robusniji

Vozila su vrlo robusna i stabilna. Tome doprinose i nisko sopstveno težište i velika preostala nosivost.

Vozila po meri

Svaki zadatak komisioniranja i transporta je drugačiji. Zbog toga Linde već u okviru serijske opreme nudi brojne varijante opreme. Bilo kao varijanta sa mogućnošću praćenja ili varijanta sa platformom, sa različitim konceptima rukovanja ili različitim verzijama podiznih jarbola kao što su tripleks ili inicijalni pomak – za svaki zahtev postoji odgovarajuće rešenje. Kompanija Linde osim toga sa svojim distributivnim partnerima realizuje individualne izvedbe ili dodatne opreme.