• 0 - 1.200 (kg)
 • 0 - 2.424 (mm)

Slagač paleta D10 FP

Uski dvostruki utovarivač

Okretan sa dve palete

Električni visokopodizni paletni viljuškar D10 FP je kako kompaktan, tako i efikasan dvospratni utovarivač. Sa širinom šasije od samo 720 mm i električnim servo upravljačem on može da ekstremno manevriše na najmanjem prostoru. Stoga je posebno pogodan za utovar u kamione i istovar iz kamiona i transport na srednjim i dugim relacijama. Snažan motor od 2,3 kW omogućava snažno ubrzanje na do 10 km/h. Pritom D10 FP može da prihvati dve palete istovremeno, što garantuje maksimalan učinak pri pretovaru. U svrhu zaštite vozača kod lakih udara pri pokretanju, vozilo je opremljeno čeličnim vencem.

Karakteristike

Bezbednost

Prilikom rada dvospratnog utovarivača D10 FP vozač se u svakom trenutku nalazi unutar zaštitne konture vozila, tako da i pri manevrima na uskom prostoru ne postoji opasnost od povrede. Dodatno je vozilo opremljeno čeličnim vencem koji seže do tla i koji štiti pri lakšim sudarima. Nezavisni kočioni sistemi osiguravaju bezbednost tovara i vozača. Cela platforma za vozača projektovana je kao Deadman prekidač. Čim vozač napusti vozilo, ono automatski koči. Pri vožnji u krivinama vozilo automatski smanjuje brzinu kako bi izbeglo nezgode sa prevrtanjem.

 • Čelični venac za zaštitu vozača
 • Nezavisni kočioni sistemi
 • Platforma vozača kao Deadman-prekidač
 • Prilagođena brzina u krivinama

Ergonomičnost

Ergonomično oblikovanom ručicom dvospratnog utovarivača D10 FP može se bez napora upravljati s obe ruke što obezbeđuje kako precizno, tako i udobno rukovanje teretom. Postavljeni leđni naslon pruža dodatnu udobnost i osigurava da vozač može da radi u ne naprezajućem položaju tokom cele smene. Visina upravljačke ručice može se podešavati i prilagoditi fizičkim pretpostavkama vozača. Opciono, platforma vozača je odvojena od šasije i amortizovana, tako da se neravnine na neravnom kolovozu ne prenose na vozača. Prostrane pregrade za odlaganje nude dovoljno mesta za važan radni materijal.

 • Ergonomična, upravljačka ručica podesiva po visini
 • Tapacirani leđni naslon
 • Opciono potpuno amortizovana kabina vozača
 • Velike pregrade za odlaganje stvari potrebnih za rad

Rukovanje teretom

Dvospratni utovarivač D10 FP može da istovremeno transportuje dve palete i raspolaže ukupnom nosivošću od 2.000 kilograma (1t/1t). Zahvaljujući uskoj konstrukciji i električnom servo upravljaču, vozilo je vrlo okretno i njime se može bez problema manevrisati na najmanjem prostoru. Snažno motor od 2,3 kW obezbeđuje silovito ubrzanje do 10 km/h. Opciono dostupno upravljanje brzinom optimizuje brzinu u zavisnosti od težine tereta na gornjoj viljušci. Zavisno od zadatka se D10 FP mogu opremiti raznim tipovima jarbola. Maksimalno visina jarbola pritom iznosi 2.424 mm. Potporni točkovi pričvršćeni levo i desno od pogonskog točka opciono obezbeđuju dodatnu vuču i stabilnost.

 • Efikasan transport dve palete
 • Izrazita okretnost
 • Silovito ubrzanje
 • Razne varijante jarbola

Servis

Robusna konstrukcija i AC tehnologija pogona koji ne zahteva održavanje omogućavaju duge intervale održavanja i garantuju visoku raspoloživost vozila. Ako su potrebni radovi održavanja, priključak na CAN sabirnicu modela D10 FP obezbeđuje jednostavan proces servisiranja: Servisni tehničar čita podatke o sistemu vozila i analizira ih brzo i lako koristeći laptop. Sve komponente vozila su lako dostupne, kako bi se servisni radovi mogli izvesti bez napora. Opciono dostupan digitalni displej instrumenata vozaču u svakom trenutku daje pregled svih relevantnih informacija o vozilu.

 • Brza dijagnoza preko veze putem CAN sabirnice
 • Tehnologija pogona koja ne zahteva održavanje
 • Lak pristup radi održavanja
 • Visoka raspoloživost vozila

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D10FP 1,2 / (2,0) (t) 1574 (mm) 10 / 10 km/h 2293 (2363) (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

connect: Softver za upravljanje flotom kompanije Linde Material Handling između ostalog pruža informacije o korišćenju i podatke o potrošnji flote vozila.

Upravljanje flotom

Ko i kako koristi pojedine viljuškare? Kako izgledaju podaci o potrošnji vozila i da li je svako pojedinačno vozilo spremno za vožnju? U interakciji softvera i hardvera connect: upravljanje flotom kompanije Linde pruža pripadajuće odgovore.

Litijum-jonska baterija kompanije Linde Material Handling

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnim litijum-jonskim baterijama kompanije Linde vozila mogu da se ponovo napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku upotrebe.

Neravnine se kompenzuju, stabilnost vozila kompanije Linde Material Handling ostaje ista.

Izjednačavanje visine

Sistem kompenzuje neravnine na tlu i obezbeđuje da točkovi kontinualno dodiruju tlo. Time stabilnost vozila ostaje sačuvana.

Zaštitna rešetka tereta na modelu D10 FP kompanije Linde Material Handling štiti vozača i tovar.

Rešetka za zaštitu tereta

Dodatna zaštita za vozača i teret je rešetka za zaštitu tereta, koja može da se prilagodi zavisno od visine tereta.

Potpuno amortizovana platforma D10 FP kompanije Linde Material Handling smanjuje radno opterećenje za vozača.

Potpuno amortizovano mesto vozača

Opciona potpuno amortizovana platforma smanjuje radno opterećenje za vozača tako što apsorbuje vibracije i potrese.

Upravljačka ručica podesiva po visini modela D10 FP kompanije Linde Material Handling savršeno prilagođava vozilo vozaču.

Upravljačka ručica podesiva po visini

Upravljačka ručica podesiva po visini omogućava da se vozilo savršeno prilagodi fizičkim mogućnostima vozača.

Optimizacija brzine modela D10 FP kompanije Linde Material Handling povećava snagu vozila.

Optimizacija brzine

Linde upravljanje brzinom povećava snagu vozila kod dvospratnog utovara. Optimizacija brzine visokopodiznog paletnog viljuškara zavisi od tereta na slobodnom podizanju.

Zatraži ponudu