Dizel viljuškari

Trkači na duge staze
Dizel viljuškari H50 kompanije Linde Material Handling

Tamo gde su važni produktivnost i robusnost, dizel viljuškar kompanije Linde Material Handling je pravi izbor. Nosivost od 1,4 do 18 tona: Dizel viljuškari bez problema transportuju ogromne terete u kontinualnom režimu rada, čak i u najtežim uslovima upotrebe. Pri tome svi dizel modeli kompanije Linde obezbeđuju maksimalan učinak pri pretovaru uz minimalnu potrošnju goriva. To vozila čini nezamenljivim pomagačima u radu na otvorenom.

U pogledu efikasnosti i snage kompanija Linde već dugi niz godina postavlja nove standarde. Hidrostatički pogon u kombinaciji sa upravljanjem dvostrukom pedalom i izvanrednom ergonomijom omogućava precizno, brzo i ekonomično kretanje u svakoj situaciji. Linde Load Control pomoću dve upravljačke palice, koje su integrisane u naslon za ruke, omogućava da vozač može jednostavno i precizno da upravlja radnom i dodatnom hidraulikom dizel viljuškara. Pored toga, tamo gde je bitna maksimalna snaga, Linde nudi posebno snažne modele: Viljuškari za teška opterećenja brzo, bezbedno, ekonomično i apsolutno precizno transportuju do 18 tona. U poređenju sa konkurencijom, oni na taj način omogućavaju izuzetan učinak pri pretovaru.

Od okretnog pomagača u skladištu pića, pa do paketa snage u drvnoj industriji: Linde dizel viljuškari su takođe pogodni i za trajno intenzivno korišćenje u režimu rada dan-i-noć, kao i za povremeno kratkotrajno korišćenje. Pri tome korisnici profitiraju od najveće moguće fleksibilnosti prilikom planiranja upotrebe i procesa. Veoma robusna konstrukcija Linde dizel viljuškara štiti vozača u svakoj situaciji i istovremeno garantuje optimalnu vidljivost. Veliki broj mehaničkih i električnih sistema dodatno povećava bezbednost. Zahvaljujući efikasnom korišćenju goriva, dizel viljuškari kompanije Linde se već godinama na tržištu smatraju najboljim u pogledu zaštite životne sredine i najmanje emisije. Oni se pod određenim uslovima čak smeju da koristiti i u zatvorenom prostoru.

Saznajte više

Agilni multitalenti sa dizel motorom

H14 – H20 EVO

Kada prostor postane skučen: Kompaktni SUS viljuškari H14 – H20 EVO i u najmanjem prostoru garantuju maksimalan učinak pri pretovaru.

Saznajte više

H20 – H35

Umreženi multitalenti: SUS viljuškari H20 – H35 se mogu veoma svestrano koristiti i mogu se bez problema integrisati u lokalne softverske sisteme.

Saznajte više

H35 – H50

Moćan multitalent: Prilikom zahtevnog kontinualnog korišćenja u srednjoj klasi težine SUS viljuškari H35 – H50 pokazuju svu svoju snagu.

Saznajte više

H50 – H80 EVO

Bilo da se radi o papiru, ciglama ili građevinskom materijalu: Tamo gde teški tereti moraju da se premeštaju brzo i precizno, SUS viljuškari H50 – H80 EVO se nalaze u svom elementu.

Saznajte više

HT100 – HT180 Ds

Snaga i vidljivost: Zahvaljujući izuzetnoj vidljivosti i hidrodinamičkom pogonu modeli HT100 – HT180 Ds su posebno pogodni za povremene zadatke.

Saznajte više

H100 – H180 D

Preciznost i snaga u harmoniji: Zahvaljujući hidrostatičkom pogonu viljuškari za teška opterećenja H100 – H180 D idealno su pogodni za kontinualno korišćenje.

Saznajte više
Dizel viljuškari kompanije Linde Material Handling pri korišćenju u livnici

Dizel viljuškari kompanije Linde: snažni i dugotrajni

Bez obzira o čemu se radi: industrija metala, veletrgovina ili transport robe u skladištu na otvorenom – kad god na otvorenom postane zahtevno, dizel viljuškari kompanije Linde su u svom elementu. Za to je od presudnog značaja izdržljivost snažnog dizel pogona koji podnosi svaku vrstu vrućine i hladnoće. Čak i u mokrim, blatnjavim ili ekstremno prašnjavim okruženjima, dizel viljuškari obavljaju prvoklasan posao. Robusna vozila bez problema savladavaju strme uspone i postižu maksimalni učinak čak i kada se teški tereti redovno moraju transportovati preko dužih deonica. Zahvaljujući njihovoj velikoj visini iznad tla, ne smetaju im ni uslovi neravnog tla.

Karakteristike

Potpuno zatvorena kabina dizel viljuškara kompanije Linde Material Handling

Bezbednost

Kada je u pitanju Bezbednost vozača, tovara i okoline, viljuškari kompanije Linde ništa ne prepuštaju slučaju. Brojni zaštitni uređaji su od samog početka ugrađeni u vozila. Nisko težište vozila obezbeđuje stabilnost u odnosu na prevrtanje. Krov vozača i okvir tvore zatvorenu i masivnu zaštitnu zonu. Dodatnu zaštitu obezbeđuje kabina vozača koja u čitavom vidokrugu pruža optimizovan pogled, kao i veliki broj raznih sistema asistencije. Tako na primer Linde Curve Assist sprečava da viljuškar prevelikom brzinom uđe u krivinu.

Ergonomična kabina vozača dizel viljuškara kompanije Linde Material Handling

Ergonomičnost

Linde viljuškari su sinonim za maksimalnu udobnost vožnje. Vozači mogu da prilagode naslone za ruke i sedište telesnim potrebama i na taj način mogu dugo da rade koncentrisano i bez ometanja. Sedišta koja čuvaju leđa i gumeni ležajevi na osovinama, jarbolu i nagibnim cilindrima smanjuju potrese čak i na neravnom terenu. Velika kabina vozača pruža dosta prostora za noge. Sistemi prikaza i prekidači su na visini dohvata rukama. Ergonomičan koncept upravljanja putem upravljanja dvostrukom pedalom i Linde Load Control štiti od umora. Svim pokretima jarbola i pokretima podizanja vozač osetljivo upravlja prstima, dok ruka za to vreme opušteno miruje na naslonu za ruke.

Dizel viljuškari kompanije Linde Material Handling pri radu

Rukovanje teretom

Meki start, brza promena smera i precizni manevri na najmanjem prostoru: Hidrostatički pogon vozaču uvek stavlja na raspolaganje tačno potrebnu snagu. Zahvaljujući hidrauličnom sistemu koji ne zahteva održavanje kod viljuškara sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, sila motora se bez gubitaka prenosi na pogonske točkove i podiznu hidrauliku. U kombinaciji sa Linde Load Control upravljanje dvostrukom pedalom i hidrostatika osiguravaju da vozač može brzo i precizno da izvodi pokret vožnje i podizanja. Time se smanjuje potrošnja goriva i snižavaju troškovi servisiranja. Rezultat je maksimalni učinak pri pretovaru uz minimalna vremena mirovanja.

Jednostavno održavanje dizel viljuškara kompanije Linde Material Handling

Servis

I u pogledu Servis viljuškari sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem kompanije Linde su impresivni: Lak pristup važnim komponentama omogućava servisnim tehničarima brz rad i tako smanjuje troškove pregleda. Pored toga, Linde dizel viljuškari se odlikuju dugim intervalima održavanja. To je omogućeno zahvaljujući brojnim sklopovima koji uopšte ne zahtevaju ili zahtevaju vrlo malo održavanja, kao što su pogonska osovina, ležajevi nagibnih cilindara i hidrostatički pogon. Novi filter visokog učinka obezbeđuju dodatnu zaštitu od habanja.

connect:desk kompanije Linde Material Handling

Povezivanje

Linde dizel viljuškari evidentiraju razne radne podatke i prenose ih putem mobilne mreže ili WiFi-ja u softver za upravljanje flotom connect. Digitalni kodovi grešaka na taj način omogućavaju daljinsku dijagnostiku viljuškara. Pomoću connect-a korisnici mogu da optimalno planiraju održavanje i popravke vozila i da efikasno izračunaju troškove. Ažuriranja softvera i dodatne funkcije se ubuduće mogu aktivirati „over the air“. Time se poboljšavaju performanse i funkcionalnost vozila i u svakom trenutku održavaju ažurnim. U tu svrhu Linde koristi jednu od najbezbednijih Cloud infrastruktura na tržištu. Tako se dizel viljuškari uz zaštitu podataka i bezbedno mogu integrisati u softverske sisteme.

Pregled prednosti dizel viljuškara

Efikasan

Pomoću hidrostatičkog pogona i Linde Load Control-a vozač precizno i brzo upravlja svim funkcijama vožnje i jarbola u svakoj situaciji.

Bezbedan

Optimalna vidljivost u čitavom vidokrugu od 360 stepeni i razni sistemi za pomoć obezbeđuju veću bezbednost u svakodnevnom radu.

Udobno

Veličina i oprema kabina se orijentišu prema standardima u automobilskoj industriji – to su najbolji preduslovi za brz i rasterećen rad.

Štedljiv

Hidrostatika kompanije Linde radi bez prenosnika, spojnice, diferencijala i doboš-kočnica. To omogućava nisku potrošnju i niske troškove servisiranja.

Čvrst

Kombinacija hidrostatičkog pogona i robusnog motora dokazala se i u teškim uslovima kontinualnog korišćenja sa velikim brojem radnih sati. Brojne komponente uopšte ili skoro uopšte ne zahtevaju održavanje.

Prilagođeni potrebama

Svaka primena je drugačija. Zbog toga kompanija Linde kao specijalnu uslugu za svaku seriju dizel viljuškara nudi razne konstrukcione varijante, opcije opreme, a po želji i rešenja koja su prilagođena potrebama. Stoga je svaki viljuškar maksimalno dobro opremljen prema individualnim zahtevima, tako da klijenti kompanije Linde mogu u potpunosti da iskoriste potencijal svog vozila. Za zahteve kupaca koji prevazilaze standardne opcije, kompanija Linde razvija rešenja u skladu sa potrebama specijalno za tu primenu. Posebna dodatna usluga: Kompanija Linde takođe i postojeća vozila flote oprema brojnim dodacima – od grejanja i klima uređaja, do integrisanog bočnog potisnika ili LED radnog reflektora. Na taj način se celokupna flota može opremiti za promenjena područja primene.

FAQ - Često postavljana pitanja o dizel viljuškarima

Šta je dizel viljuškar?

Dizel viljuškar je vozilo za interni transport sa sopstvenim pogonom na dizel gorivo. Njime upravlja samo jedna osoba i koristi se za transport komadnog tereta.

Ko sme da vozi dizel viljuškar?

Da bi se vozio dizel viljuškar, nije potrebna dozvola za upravljanje motornim vozilom, ali je potrebna dozvola za vožnju viljuškara. Osobe mlađe od 18 godina viljuškar smeju da voze samo pod određenim uslovima i pod nadzorom.

Koliko košta dizel viljuškar?

Cena dizel viljuškara se razlikuje od modela do modela i na ovo pitanje se ne može dati uopšteni odgovor. Cena između ostalog zavisi od nosivosti i opreme vozila.

Kojim opcijama opreme raspolažu Linde dizel viljuškari?

Kompanija Linde za svaku seriju nudi različite varijante modela i veliki broj opcija u pogledu opreme, koje se realizuju u normalnoj serijskoj proizvodnji.

Koliko su troškovi rada Linde dizel viljuškara?

Za dizel viljuškar zavisno od modela i načina upotrebe troškovi rada i troškovi održavanja su različiti. Prednost Linde dizel viljuškara: Oni troše vrlo malo goriva i zahtevaju vrlo malo servisiranja. Zahvaljujući Linde hidrostatici, koja se gotovo ne haba, dizel viljuškarima na primer nije potreban kočioni sistem koji zahteva intenzivno održavanje. Zatvoreni krug cirkulacije ulja automatski koči vozilo, čim pedale za vožnju nisu pritisnute. Potrebno hidraulično ulje se mora menjati samo na svakih 6.000 radnih sati. Ciklus rada koji je sertifikovao TÜV NORD pokazuje: U ukupnom razmatranju troškova nabavke, energije, održavanja i osoblja kao rezultat se dobija godišnja ušteda od nepunih 2.500 evra u odnosu na kupovinu i rad sledećeg najboljeg konkurentskog proizvoda iste nosivosti.

Koliko je visoka potrošnja jednog Linde dizel viljuškara?

Potrošnja goriva Linde dizel viljuškara razlikuje se zavisno od modela i načina primene. U poređenju sa vozilima u branši, vozila Linde u odnosu na učinak pri pretovaru troše daleko najmanje goriva.

Koje standarde za emisiju izduvnih gasova ispunjavaju dizel viljuškari kompanije Linde?

Dizel viljuškari kompanije Linde imaju znatno niže granične vrednosti emisije od zahteva stepena emisije izduvnih gasova 5 koje propisuje zakon. Razlog tome su posebno efikasni industrijski motori, koji u kombinaciji sa hidrostatičkim pogonom kompanije Linde rade konstantno u optimalnom opsegu broja obrtaja. Time se smanjuje ne samo potrošnja, nego i emisija.

Sa kojim sistemima asistencije može da se opremi dizel viljuškar kompanije Linde?

Linde za svoje dizel viljuškare nudi veliki broj serijskih i opcionih sistema asistencije: Linde Curve Assist prilagođava brzinu vožnje proporcionalno uglu zakretanja volana i time garantuje maksimalnu bezbednost u pogledu prevrtanja. Linde Load Assist smanjuje naginjanje napred i brzinu podizanja u zavisnosti od visine podizanja. Linde Safety Pilot vizualizuje važne parametre poput težišta tereta, težine trenutnog tereta, kao i maksimalne dozvoljene visine podizanja koja iz toga proizilazi. Linde Motion Detection u trenutku kretanja vožnje unazad (ili reverziranja) registruje pokrete u prostoru iza viljuškara. Linde Safety Guard štiti pešake centimetarski preciznim lociranjem vozila, aktiviranjem signala upozorenja i automatskim smanjenjem brzine.

Kako funkcioniše hidrostatički pogon?

Osnova za precizno i fino regulisano postizanje učinka Linde dizel viljuškara, koje je daleko ispred konkurencije, jeste hidrostatički pogon. Zatvoreni hidraulični sistem koji ne zahteva održavanje, bez gubitaka prenosi silu industrijskog motora na pogonske točkove i podiznu hidrauliku, tako da je u svakoj radnoj situaciji na raspolaganju tačno potrebna snaga. Preko protoka ulja aksijalna klipna pumpa pogoni po jedan pogonski točak. Time se protok ulja direktno pretvara u rotirajući pokret. Smer i transportovana količina ulja se reguliše preko dve različite pedale: Desna pedala pokreće viljuškar prema napred, leva unazad – tako se brzinom vožnje dizel viljuškara može upravljati kontinualno, a smer vožnje se može brzo promeniti bez pomeranja nogu. Ovo garantuje fino manevrisanje na najmanjem prostoru, meko pokretanje i precizno skladištenje i vađenje iz skladišta na regalu.

Koje digitalne opcije umrežavanja nudi kompanija Linde za svoje dizel viljuškare?

Dizel viljuškari su serijski opremljeni jedinicom za prenos podataka. Relevantni podaci o vozilu se, zavisno od zahteva, putem mreže mobilne telefonije ili WiFi-ja mogu prenositi na Vaš server ili na centralni Cloud server kompanije Linde Material Handling. Truck Health Management prijavljuje habanje ili eventualna oštećenja na vozilu. Usled toga se smanjuje rizik od ozbiljnih posledičnih šteta. Osim toga, na ovaj način je osigurana konstantno visoka raspoloživost vozila. Viljuškari mogu da se integrišu u svaki sistem upravljanja flotom. Na taj način korisnici mogu da optimizuju iskorišćenje vozila, da bolje planiraju intervale održavanja i da upravljaju korišćenjem kao i ostalim procesima u vezi sa vozačem i vozilom. Pri tome Linde Material Handling garantuje poštovanje najviših standarda zaštite podataka putem višestrukog kriptovanja prilikom registracije, prenosa, obrade i memorisanja informacija.

Najam, lizing ili kupovina?

Pronašli ste savršeni dizel viljuškar? Onda ćemo Vas rado posavetovati u vezi sa finansiranjem vašeg željenog vozila. Bilo kao privremeni pomagač prilikom najveće gustine naloga ili kao centralni deo u kontinualnom radu: Linde za sve zahteve nudi odgovarajuću ponudu za kupovinu, najam ili lizing. Obiman pregled svih opcija možete dobiti kod Linde savetnika.

Priče korisnika - Dizel viljuškari u radu

Kada su moji vozači zadovoljni, i ja sam zadovoljan

Kada roba u udarnom terminu mora da se brzo pretovari, model H25 kompanije Linde u firmi Kalkwerk Rygol GmbH & Co. KG u mestu Painten radi punom brzinom. Za ovo preduzeće srednje veličine iz donje Bavarske su ekonomičnost i operativnost od ključnog značaja: Njihova vozila moraju da izdržavaju 16-časovne smene. Za H25 to nije problem.

Na video

Mračno, vruće i prljavo

U firmi BOHAI TRIMET GmbH i mestu Zemerda (Sömmerda) novi H30 izdržava nesnosnu vrućinu i loše uslove u pogledu vazduha. Kao jedini viljuškar sa obrtnim uređajem on puni peći za topljenje za proizvodnju automobilskih komponenti u neprekidnom režimu rada 24/7. Pri tome je od presudne važnosti: Koncept osvetljenja kompanije Linde u kombinaciji sa izuzetnim pogledom u čitavom vidokrugu i hidraulikom koja se lako okreće.

Na video