Bezbednost u skladištu za efikasan protok materijala

Sa širom slikom u vidu
Interaktivni signalni prsluk visoke vidljivosti kompanije Linde Material Handling osigurava veću bezbednost u skladištu.

Bezbednost u skladištu ili u proizvodnom okruženju je glavni prioritet u intralogistici. U vremenima sve većeg prometa robe, važno je u svakom trenutku zaštititi vozače i zaposlene, kao i transportnu robu, police i druge mašine. Podna vozila moraju da rade sve brže, fleksibilnije i efikasnije kako bi zadovoljili rastuće zahteve. Ovi izazovi takođe povećavaju rizik od incidenata i nesreća.

Težište na bezbednosti rada

Koliko je osetljiva tema bezbednosti rada pokazuje Zavod za statistiku Evropske unije: Prema analizi nezgoda na radu u EU, skoro 18 procenata svih ozbiljnih nesreća može se pratiti do transporta i skladištenja, više nego u proizvodnji sa oko 14 procenata (EUROSTAT 2017). Primer studije iz Nemačke detaljnije razmatra bezbednost u skladištu (DGUV 2021): Prema ovome, po radnom danu u nemačkim skladištima se u proseku desi više od 133 nezgode sa podnim vozilima, uključujući 60 nezgoda sa viljuškarima i 13 sa ručnim paletnim viljuškarima.

„Male“ nezgode su takođe bitne

Pored fizičkih povreda, u nezgode na radu spada i materijalna šteta na vozilima, transportovanoj robi i infrastrukturi. Krajnji cilj je uvek zaštita ljudskih života. U praksi, međutim, mala materijalna šteta je uobičajena, što dovodi do troškova popravke i smetnji u radu. Sveobuhvatan koncept bezbednosti takođe osigurava da se ovo finansijsko opterećenje smanjuje i produktivnost povećava. Na kraju, ali ne i najmanje važno, to daje vozačima osećaj bezbednosti kada su podržani, na primer, sistemom asistencije. Tada se možete bolje koncentrisati na rukovanje robom i raditi produktivnije.

Vizija je: 100 posto bez nezgoda

Linde Material Handling sledi jasan cilj: 100 posto sprečavanje nezgoda u intralogistici. To je ono za šta se zalaže „Vision Zero“, filozofija bezbednosti sa ciljem povećanja bezbednosti u unutrašnjem saobraćaju i sprečavanja nezgoda viljuškara i drugih incidenata pri rukovanju robom. Na osnovu toga je kompanija Linde razvila tehničke inovacije za podne transportere, kao i inteligentne sisteme za asistenciju, opsežne programe obuka i usluge savetovanja. Tako su nastala kompletna rešenja koja pomažu preduzećima da savladaju višestruke izazove koji stoje na putu do moderne i bezbedne intralogistike.

Bezbednost uz smisao za celinu

Bezbednost u skladištu i u proizvodnji nije samo pitanje tehničke opremljenosti vozila, već holističkog pogleda na tokove robe, interne procese i kvalifikacije zaposlenih. U cilju evidentiranja i optimizacije svih faktora vezanih za bezbednost, Linde nudi struktuiran spektar konsultantskih usluga, digitalno upravljanje voznim parkom i opsežan program obuke.

Bezbednost u skladištu se može poboljšati sa Linde Safety Scan-om.

Linde Safety Scan

Pomoću sistema Linde Safety Scan korisnik može da održivo da smanji bezbednosne rizike u svim aspektima internog saobraćaja. Sistematska analiza prati jasno definisan proces: Na osnovu individualnih zahteva, Linde Safety Consultants postavlja ciljeve zajedno sa korisnicima, identifikuje opasna mesta i izvlači posebno skrojene mere i preporuke za akciju. Konsultanti zatim podržavaju implementaciju i dokumentuju napredak.

Saznajte više
Povežite se sa digitalnim rešenjem za upravljanje voznim parkom: od Linde Material Handling, bezbednost vozača se može povećati.

Digitalno upravljanje flotom

Digitalno rešenje za upravljanje voznim parkom connect nudi brojne funkcije koje povećavaju bezbednost vozača, a time i bezbednost u skladištu. Putem personalizovane kontrole pristupa, operater može individualno da prilagodi viljuškar vozačevim potrebama. U zavisnosti od kvalifikacija i namene, može na primer da se ograniči najveća moguća brzina. Vozač može putem aplikacije da proveri stanje svog vozila na početku rada. Osim toga connect funkcije kao što su elektronsko nadgledanje oštećenja, automatizovani prenos kôdova grešaka i analiza podataka o korišćenju.

Saznajte više
Program edukacije i obuke kompanije Linde Material Handling pomaže pri stalnom poboljšanju bezbednosti u skladištu.

Program školovanja i obuke

Obučeni vozači su ključni faktor u izbegavanju nezgoda bilo koje vrste. Linde Material Handling nudi sveobuhvatan program edukacije i obuke za vozače početnike i specijaliste za sve tipove vozila. Ključni fokus je na seminarima na kojima stručnjaci kao što su instruktori vožnje i odgovorna lica za bezbednost mogu praktično i teorijski da se obrazuju ili unaprede svoja postojeća znanja. Na ovaj način, Linde podržava svoje klijente u stalnom unapređenju bezbednosti u skladištu i sprečavanju nezgoda sa viljuškarom.

Bezbednost u seriji

Linde Material Handling viljuškari i oprema za tehnologiju skladištenja standardno dolaze sa brojnim karakteristikama koje povećavaju aktivnu i pasivnu bezbednost u skladištu i na taj način sprečavaju nezgode viljuškara. To počinje kod konture vozila: Vozačevo radno sedište, odnosno radno sedište operatera dizajnirano je tako da celo vozačevo telo u svakom trenutku ostaje unutar konture vozila i tako da vozač istovremeno može da očuva preglednost okoline. Kod svih vozila, Linde pridaje veliku važnost tome da operater ima što jasniji pogled.

Kancelarija vozila uređaja Linde Material Handling osigurava bezbednost vozača

Neometan pogled na teret i okolinu

Čak i pri punoj brzini, vozači se mogu osloniti na standardnu bezbednosnu opremu kompanije Linde. Mnoga transportna vozila koriste više međusobno nezavisnih kočionih sistema. Standardne karakteristike uključuju automatske parkirne kočnice, na primer, koje sprečavaju da se vozilo slučajno otkotrlja na rampama ili prilikom utovara kamiona. Linde Curve Assist takođe automatski prilagođava vašu brzinu prilikom skretanja.

Pouzdano rukovanje teretom

Ključna karakteristika učinka Linde viljuškara je bezbedno rukovanje teškim teretima. Na primer, nagibni cilindri na električnim i SUS viljuškarima su pričvršćeni za zadnji deo stabilne konstrukcije krova i konstrukcije rama. Veća dužina poluge čini jarbol još stabilnijim i stvara manje vibracija pri slaganju na velikim visinama podizanja. Ovo omogućava vozaču da radi osetljivije, brže i, iznad svega, bezbednije. Konstrukcija takođe omogućava tanje profile jarbola koji poboljšavaju vidljivost.

Rad bez zamora

Uz ergonomske uslove rada, Linde Material Handling osigurava bezbedan rad bez zamora.

Vozačevo radno sedište na regalnom viljuškaru

Ergonomski uslovi rada su ključni preduslov za rad bez zamora i samim tim bezbedan rad. Linde pridaje veliki značaj što boljoj zaštiti zaposlenih od opterećujućih vibracija i potresa. Razdvojene pogonske i upravljačke osovine i odvojena radna mesta vozača su efikasna tehnološka rešenja koja obezbeđuju maksimalnu lakoću korišćenja podnog vozila, a samim tim i koncentrisaniji rad.

Saznajte više

Bezbedna interakcija sa okolinom – sistemi svetla i upozorenja

Interaktivni signalni prsluk kompanije Linde Material Handling upozorava vozače viljuškara i pešake u opasnim situacijama.

Pojas za upozorenje za pešake

Sa pojasom za upozorenje za pešake, Linde Material Handling proširuje svoj inovativni sistem Safety Guard, koji pravovremeno upozorava pešake na opasnu situaciju. Inteligentan pojas za upozorenje skreće pažnju na opasnosti onome ko ga nosi putem svetlosnih signala, vibracija i zvukova i tako obezbeđuje maksimalnu bezbednost u zatvorenim prostorima i na otvorenom.

Saznajte više o pojasu za upozorenje za pešake!
Linde Safety Guard kompanije Linde Material Handling povećava bezbednost u skladištu.

Linde Safety Guard

Tamo gde se kreću podni transporteri, nastaje kompleksna gužva ljudi i mašina. Linde Safety Guard je inovativni sistem asistencije koji povećava bezbednost vozača i pešaka u direktnom okruženju vozila.

Saznajte više
Uređaj za upozorenje o ruti Linde BlueSpot™ čini viljuškare vidljivim bez zvuka.

Linde BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozu Linde BlueSpot™ povećava bezbednost u skladištu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Saznajte više
Inovativni koncepti osvetljenja Linde VertiLight i Linde LED trake iz kompanije Linde Material Handling pouzdano stvaraju veću bezbednost u skladištu.

VertiLight i LED Stripes

Pravo osvetljenje u pravom trenutku je suštinski preduslov za bezbednost u skladištu i efikasnost u radu sa podnim transporterom. Kompanija Linde Material Handling sa svojim proizvodima VertiLight i Linde LED Stripes nudi dva inovativna koncepta za osvetljenje.

Saznajte više
Linde TruckSpot kompanije Linde Material Handling najavljuje vozilo u blizini putem svetlosnog signala.

Linde TruckSpot

Uski prolazi između regala, loše pregledne raskrsnice i nepregledna područja često otežavaju pešacima da na vreme vide viljuškar koji se kreće unazad. Linde TruckSpot, vizuelno rešenje za signal upozorenja, najavljuje vozilo u blizini putem svetlosnog signala.

Saznajte više

Reverse Assist Camera

Sistem pomoći zasnovan na Reverse Assist Camera koristi veštačku inteligenciju da bi upozorio vozača viljuškara na sudare sa osobama i smanjio brzinu vozila.

Saznajte više

Bezbedno rukovanje viljuškarom i teretom – sistemi asistencije vozila

Sistem Linde Load Management Advanced kompanije Linde Material Handling čini rukovanje teretom pomoću visokopodiznih vozila jednostavnijim i bezbednijim.

Load Management Advanced

Sistem Linde Load Management Advanced čini rukovanje teretom pomoću visokopodiznih vozila jednostavnijim i bezbednijim. Putem velikog ekrana u boji, on daje vozaču jasne vizuelne i zvučne signale upozorenja. Ako stvarna težina tereta prekorači maksimalnu nosivost, funkcija podizanja se automatski zaključava.

Saznajte ovde više o Load Management Advanced.

Load Management Advanced

Sistem Linde Load Management Advanced čini rukovanje teretom pomoću visokopodiznih vozila jednostavnijim i bezbednijim. Putem velikog ekrana u boji, on daje vozaču jasne vizuelne i zvučne signale upozorenja. Ako stvarna težina tereta prekorači maksimalnu nosivost, funkcija podizanja se automatski zaključava.

Saznajte više o Load Management Advanced!
Sistem Linde Load Management Advanced kompanije Linde Material Handling čini rukovanje teretom pomoću visokopodiznih vozila jednostavnijim i bezbednijim.
Safety Pilot kompanije Linde Material Handling pomaže u sprečavanju nezgoda prilikom prevrtanja sa viljuškarima sa kontrategom.

Linde Safety Pilot

Nezgode usled prevrtanja viljuškara sa kontrategom mogu da se smanje korišćenjem sistema Safety Pilot kompanije Linde Material Handling. Vozač uvek ima važne parametre pred očima na malom monitoru, kao što su na primer težina tereta i rastojanje težišta tereta. Ako se dostigne kritično stanje u vožnji, monitor će to prikazati u vidu boja upozorenja i oglasiće se zvučni signal upozorenja.

Saznajte više
Sistem za asistenciju vozaču, Dynamic Mast Control, za regalne viljuškare kompanije Linde Material Handling obezbeđuje više sigurnosti u skladištu.

Dynamic Mast Control

Sistem za asistenciju vozaču, Dynamic Mast Control, za regalne viljuškare kompanije Linde Material Handling obezbeđuje više efikasnosti i sigurnosti u skladištu putem manjih vibracija jarbola na velikim visinama podizanja.

Saznajte više
Sistem asistencije Active Stability Control kompanije Linde Material Handling za uređaj K

Active Stability Control

Viljuškari za uske prolaze obavljaju svoj posao na velikim visinama, prolazi su uski, odstojanja od regala su precizno izračunata. Čak i mala neravnina na podu skladišta može da izazove problem. Kompanija Linde Material Handling nudi inovativno rešenje za takve slučajeve zahvaljujući sistemu asistencije Active Stability Control za viljuškare serije K.

Saznajte više
Sistem asistencije za bezbednost u prolazima (GSA) iz kompanije Linde pomaže u smanjenju oštećenja okolne opreme u skladištu.

Sistem asistencije za bezbednost u prolazima

Sistem asistencije za bezbednost u prolazima (GSA) pomaže u smanjenju oštećenja okolne opreme tako što viljuškar svoje kretanje prilagođava prostornim okolnostima u skladištu. Pritom se GSA orijentiše putem RFID tagova koji su postavljeni na pod, ili bar-kôdova koji su postavljeni na nosače regala.

Saznajte više

Na putu ka većoj bezbednosti u skladištu

Kao povezujući element ponuda kompanije Linde Material Handling se filozofija „Vision Zero“ filozofija se najbolje pokazala i intralogistici. Rešenja proizašla iz toga su konstruisana tako da postavljaju nove rekorde za bezbednost u saobraćaju unutar fabrike. Ponuda saveta i servisa omogućavaju ljudima da optimalno oblikuju svoje radno okruženje. Inovativna, kao i digitalna, rešenja pomažu korisnicima u tome da kontinualno poboljšavaju svoje procese.

Na putu ka bezbednoj intralogistici

Kao povezujući element ponuda kompanije Linde Material Handling se filozofija „Vision Zero“ filozofija se najbolje pokazala i intralogistici. Rešenja proizašla iz toga su konstruisana tako da postavljaju nove rekorde za bezbednost u saobraćaju unutar fabrike. Ponuda saveta i servisa omogućavaju ljudima da optimalno oblikuju svoje radno okruženje. Inovativna, kao i digitalna, rešenja pomažu korisnicima u tome da kontinualno poboljšavaju svoje procese.

Linde rešenja za bezbednost – Pregled svih prednosti

Proizvodi

Sa svakim Linde vozilom, možete se osloniti na pouzdanu standardnu opremu i inovacije koje se lako naknadno montiraju. Vaša cela flota se takođe može lako ažurirati sa naknadnom opremom.

Saveti i servis

Individualni saveti stručnjaka, sveobuhvatne usluge i direktna podrška: Ako imate bilo kakvih pitanja o bezbednosti, uvek se možete osloniti na našu sveobuhvatnu podršku.

Inovacije

Tehnološki vodeći sistemi asistencije i inovacije iz kompanije Linde povećavaju bezbednost u skladištu – daleko iznad zakonskih zahteva.