• 0 - 1.400 (kg)
 • 0 - 4.266 (mm)

Slagač paleta D12 – D14

Siguran za povećanje produktivnosti

Pogonska snaga za dvostruki radni učinak

Električni dvostruki utovarivači D12 – D14 su fleksibilni multitalenti, koji mogu da transportuju dve palete istovremeno. Pomeraju do 1.400 kilograma i podižu tu težinu na visinu od 4,2 metra. Na taj način visokopodizna vozila povećavaju produktivnost pri skladištenju i vađenju iz skladišta, kao i kod transporta na dužim deonicama. Obiman bezbednosni paket obezbeđuje kompletnu zaštitu vozača. Dugačka upravljačka ručica vozila sa mogućnošću praćenja položaja štiti rukovaoca, koji se automatski kreće na bezbednom rastojanju od vozila. Funkcija hoda puzanja usporava vozilo i čini teške manevre u uskim hodnicima jednostavnijim i bezbednijim. Pomoću upravljanja jarbolom Linde OptiLift® rukovaoci mogu da precizno podižu i spuštaju teret. Dobra vidljivost kroz jarbol omogućava milimetarski precizno skladištenje i vađenje čak i u visokim regalima i osigurava bezbedno rukovanje teretom. Pogonjeni motorima snage od 1,5 kW, dvostruki utovarivači postižu maksimalnu brzinu do 6 km/h i povećavaju radni učinak putem velike brzine rada.

Karakteristike

Bezbednost

Linde dvostruki utovarivači D12 – D14 su projektovani tako da štite vozača u toku rada. Dugačka, nisko postavljena ruda automatski obezbeđuje da se rukovalac kreće na bezbednom rastojanju u odnosu na vozilo. Ako pusti rudu, ona se lagano vraća u vertikalu, čime se sprečavaju oštećenja na poklopcu motora. Palete se automatski optimalno pozicioniraju pri skladištenju, što smanjuje opasnost od nezgoda. U svrhu dodatne bezbednosti vozilo automatski prilagođava svoju brzinu u krivinama i smanjuje brzinu počev od visine podizanja od 1,5 metara. Čim vozač više ne aktivira kontrolu kretanja, vozilo se zaustavljaju. Non-stop dugme osim toga odmah aktivira elektromagnetnu kočnicu koja zavisi od tereta. Veću bezbednost osim toga obezbeđuje i dobar pogled na tovar.

 • Dugačka, nisko postavljena ruda štiti vozača od povreda
 • Elektromagnetna kočnica koja radi zavisno od tereta
 • Automatsko smanjenje brzine u krivinama
 • Automatsko kočenje pri puštanju kontrole prianjanja

Ergonomičnost

Funkcijama vožnje i podizanja električnih visokopodiznih vozila D12 – D14 može se udobno upravljati jednom rukom, a da vozač ne mora da pusti rudu. To omogućava precizno i udobno rukovanje teretom. Da bi se bez napora obavili izazovni manevri upravljanja, rukovaoci mogu da aktiviraju funkciju hoda puzanja i istovremeno otpuste kočnicu.

 • Jednoručno upravljanje putem glave rude
 • Brzina hoda puzanja za precizne manevre

Rukovanje teretom

Svim funkcijama vožnje i podizanja vozač intuitivno upravlja jednom rukom. Upravljanje jarbolom Linde OptiLift® osigurava milimetarsko precizno podizanje i spuštanje tereta – i na taj način istovremeno povećava brzinu rada i preciznost. Prilikom korišćenja glavnog i inicijalnog podizanja dvostruki utovarivači D12 – D14 mogu da istovremeno transportuju dve palete sa maksimalnom težinom od po 1.000 kilograma. To dovodi do veće efikasnosti u toku transporta. I kod dvostrukog tovara AC motor snage 1,5 kW ubrzava vozila do 6 km/h. Brzina u krivinama se automatski smanjuje počev od visine podizanja od 1,5 metara.

 • Sigurno i precizno rukovanje teretom pomoću sistema Linde OptiLift®
 • Intuitivno rukovanje svim funkcijama vožnje i podizanja
 • Snažan motor od 1,5 kW
 • Dvospratna funkcija omogućava istovremeni transport dve palete težine od po 1.000 kg

Servis

Multifunkcionalni displej D12 – D14 u pregledu prikazuje rukovaocu sve važne statusne informacije. AC motori koji ne zahtevaju održavanje obezbeđuju visok stepen raspoloživosti dvostrukih utovarivača. Sve važne komponente su lako pristupačne. U slučaju popravke servisni tehničari preko priključka CAN sabirnice mogu da očitaju i provere sistemske podatke na prenosnom računaru.

 • Multifunkcionalni displej sa svim važnim informacijama
 • AC motor koji ne zahteva održavanje
 • Sistem CAN sabirnice za brzu i jednostavnu dijagnozu
 • Lak pristup svim komponentama

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12 1,2 (t) 4266 (mm) 6 / 6 km/h 1827 (1940) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14 1,4 (t) 4266 (mm) 6 / 6 km/h 1827 (1940) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta visine od 1000 mm obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču tereta ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Funkcija Soft Landing Function

Ova zaštitna funkcija sprečava naglo odlaganje tereta i sa tim povezana oštećenja. U tu svrhu pre dostizanja tla ona automatski smanjuje brzinu podizanja i meko odlaže teret.

Paket steznih ploča

U paket opreme pored obrtne stezne ploče spada još jedna pregrada za odlaganje u prednjem delu.

Verzija za hladnjače

Verzija za hladnjače omogućava punu spremnost za rad i snagu visoko podiznog vozila na do minus 35° Celzijusa.

Mobilno ili fiksno postolje za bateriju za bočnu zamenu baterije

Funkcija iskotrljavanja baterije u kombinaciji sa postoljima za zamenu je idealna za primene koje zahtevaju češću zamenu baterija.

Ultrabrza funkcija podizanja

Pomoću ove nove opcije brzina podizanja može da se poveća za do 33 procenta (sa 30 cm/s na 40 cm/s).

Zaštita jarbola

Zaštita jarbola od žičane rešetke ili polikarbonata štiti jarbol od oštećenja.

Safety speed

Automatsko ubrzavanje i zaustavljanje: brzina vožnje se prilagođava položaju rude – što uspravnije, utoliko sporije.

Zatraži ponudu