• 0 - 1.400 (kg)
 • 0 - 4.266 (mm)

Slagač paleta D12 – D14 SP

Dinamično transportno čudo

Efikasan na više nivoa

Električni dvospratni utovarivači D12 – D14 SP mogu se koristiti na mnogo načina – posebno za efikasno skladištenje i vađenje iz skladišta robe, kao i istovremeni transport dve palete na duža rastojanja. Ali ovi ergonomični uređaji takođe su pogodni za povremeno komisioniranje. Standardna platforma i upravljački elementi čine potpuno amortizovanu jedinicu, koju do zadnje strane okružuje robusni čelični venac. On štiti vozača i omogućava optimalan pogledu u punom krugu kao i ergonomičan položaj tela: Vozač stoji pod uglom od 45 stepeni u odnosu na smer kretanja i opciono upravlja vozilom pomoću Linde e-driver-a koji je projektovan za upravljanje jednom rukom. Sistem upravljanja i koturova za teret koji naleže u četiri tačke obezbeđuje maksimalnu stabilnost, posebno kod skladištenja i vađenja iz skladišta na visini. Linde OptiLift upravljanje omogućava precizno, potpuno proporcionalno rukovanje teretom te tih i energetski efikasan rad.

Karakteristike

Bezbednost

Na stajnoj platformi modela D12 – D14 SP vozač je do visine kukova okružen masivnim čeličnim vencem, koji pruža maksimalnu zaštitu kod nezgoda. I stopala su dobro zaštićena čeličnom šinom po celom obodu i dodatno putem opcionog nožnog senzora: Ako se stopalo pomeri van platforme, vozilo se samostalno zaustavlja. Vozila su opremljena Linde Curve Assist-om. Brzina vožnje u krivinama se smanjuje, što sprečava opasne manevre. Konstrukcija jarbola omogućava izvanredan pogled na tovar i okruženje. Zahvaljujući specijalnoj Soft-Landing funkciji, viljuška lagano naleže na krakove za teret i sprečava oštećenje tovara. Vozilo se automatski zaustavlja čim se upravljačka poluga više ne pritiska. Opcioni signalni reflektor Linde BlueSpot ukazuje okruženju da se vozilo približava.

 • Stabilni čelični venac kao štit
 • Prilagođavanje brzine u krivinama
 • Optimalan pogled kroz jarbol
 • Soft-Landing funkcija za zaštitu tovara
 • Opcioni nožni senzor za dodatnu zaštitu

Ergonomičnost

Modeli D12 – D14 SP imaju sistem asistencije Linde OptiLift. On omogućava precizne i intuitivne pokrete podizanja i osigurava rukovanje teretom koje je tiho i štedi energiju. Jedinica od platforme i upravljačkih elemenata koja je kompletno odvojena od šasije i ima vešanje kompenzuje vibracije i udare usled neravnina na tlu. U dvospratnim utovarivačima D12 – D14 SP rukovalac stoji pod uglom od 45° u odnosu na smer viljuške. Tako ima pregled svog okruženja u svakom smeru kretanja, bez opterećivanja leđa ili vrata. Vozila se opciono mogu opremiti Linde e-driver upravljanjem, koje je specijalno razvijeno za položaj od 45° i jednoručno upravljanje. Manevrisanje bez velikog napora je moguće zahvaljujući električnom servoupravljaču. Brzina vožnje i otpor upravljača se automatski i kontinualno prilagođavaju zakretanju upravljača. Upravljač podesive visine se može prilagoditi fizičkim potrebama vozača.

 • Sistem asistencije Linde OptiLift
 • Električni servoupravljač
 • Potpuno odvojeno radno mesto vozača
 • Jedinstveni koncept sa položajem vožnje od 45°
 • Opciono jednoručno upravljanje putem Linde e-driver-a

Rukovanje teretom

Modeli D12 – D14 SP transportuju istovremeno dve palete sa do 1.000 kilograma tereta. Jak trofazni motor od 3 kW ubrzava vozila do 10 km/h i pri punom teretu – idealno za brz transport. Osim toga imaju visoke preostale nosivosti pri podizanju tereta na visine do preko četiri metra. Za intenzivnu upotrebu preporučuje se opremanje vozila Linde litijum-jonskim baterijama i punjačima na vozilu. Za intenzivnu upotrebu dvospratnih utovarivača takođe je razvijen Linde e-driver. Svi upravljački elementi su integrisani u upravljačku jedinicu optimizovanu za položaj od 45 stepeni i njima se bez napora može upravljati jednom rukom.

 • Transport dve palete
 • Visoke preostale nosivosti kod velikih visina podizanja
 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Opciona upravljačka jedinica Linde-e-driver za jednoručno upravljanje
 • Nova generacija Linde litijum-jonskih baterija
 • Dostupan je punjač na vozilu

Servis

Zahvaljujući robusnoj konstrukciji sa brojnim komponentama koje se malo troše i ne zahtevaju održavanje – kao što su npr. jaki trofazni motori, modeli D12 – D14 SP pružaju visoku dostupnost i niske servisne troškove. Shodno principu Design-to-Service, sve komponente dvospratnih utovarivača relevantne za održavanje su lako dostupne servisnim tehničarima. Putem dijagnostičkog utikača tehničar preko CAN sabirnice ima pristup svim podacima vozila. Zahvaljujući novo razvijenoj električnoj i elektronskoj arhitekturi, dijagnostikovanje grešaka se može vršiti bežično, ažuriranje softvera i dodatne funkcije se mogu snimiti Over-the-Air, ako su vozila opremljena opcionom jedinicom za prenos podataka.

 • Komponente koje ne zahtevaju održavanje
 • Robusna konstrukcija
 • Konstrukcija pogodna za održavanje
 • Dijagnostikovanje putem arhitekture CAN sabirnice
 • Moderna E/E arhitektura

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12 SP 1,2 / 1,0/1,0 / 2,0 (t) 4266 (mm) 10 / 12 km/h 2221 / 2291 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14 SP 1,4 / 1,0/1,0 / 2,0 (t) 4266 (mm) 10 / 12 km/h 2221 / 2291 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Razne visine jarbola

Dostupne su različite visine jarbola. Vozilo se na taj način može precizno prilagoditi željenom području primene.

Litijum-JONSKA tehnologija

Pored klasičnih baterija sa olovom i kiselinom, dostupna je i nova generacija litijum-jonskih baterija kompanije Linde.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu što upravo čini efikasniju upotrebu u više radnih smena.

Upravljanje

Vozila se po izboru mogu opremiti standardnom dvostrukom ručkom ili Linde e-driver-om, koji je optimizovan za položaj od 45 stepeni i jednoručno upravljanje.

Zaštitni krov

Modeli D12 – 14 SP se opciono mogu opremiti krovom za zaštitu vozača, kako bi se rukovalac zaštitio od tereta koji pada.

Verzija za hladnjače

Verzija za hladnjače garantuje punu spremnost za rad i snagu vozila na minus 35° Celzijusa.

Linde Feet Detection

Jedan senzor registruje kada stopala vozača napuste stajnu platformu. Sve dok senzor reaguje, vozilo se koči do punog zaustavljanja.

Linde BlueSpot

Signalni reflektor Linde BlueSpot čini vozilo vidljivim bez upotrebe zvuka i time povećava bezbednost u svakodnevnom radu u skladištu.

Zatraži ponudu