Električni viljuškar | E-viljuškar

Elektronski kompaktni pogon sa preciznošću i performansama
Električni viljuškar kompanije Linde Material Handling sa kompaktnim osovinskim pogonom

Električni viljuškar: fleksibilan, komforan i štedljiv

Kompanija Linde Material Handling nudi širok asortiman električnih viljuškara za terete težine od 1.000 do 8.000 kilograma i gotovo sve namene u industriji i trgovini. Snaga E-viljuškara leži u njihovoj preciznosti i okretnosti, što za rezultat ima visoku efikasnost u rukovanju teretom.

Kako biste brzo pomerali terete, kompanija Linde je razvila snažnu pogonsku tehnologiju sa osetljivom trakcijom i izuzetno preciznim upravljanjem. Cela serija modela električnih viljuškara kompanije Linde ima kompaktnu osovinu koja ne zahteva održavanje sa dva nezavisna motora za točkove. Zahvaljujući njima i sistemu upravljanja sa dve pedale, viljuškarom možete da upravljate sa preciznošću do jednog milimetra.

Električni viljuškari kompanije Linde ne nude dakle samo komfor u vožnji, već i ekonomičnost. Čak i koncept bezbednosti kompanije Linde prenet je u potpunosti na vozila. Između ostalog, ćelija vozila predstavlja čvrstu zonu zaštite, a opcioni sistem za asistenciju vozaču, Linde Safety Pilot, osigurava rukovanje teretom.

Ključna reč – kompaktna osovina

Kompaktni osovinski pogon kompanije Linde integriše dva snažna trofazna motora koji ne zahtevaju održavanje sa tipičnim Linde sistemom upravljanja sa dve pedale, kočnicama sa lamelama u uljnoj kupki koje ne zahtevaju održavanje i hidrauličkim motorom za podizanje. Ova jedinica, kompletno kapsulirana tako da sprečava prodor prašine i prljavštine, pruža aktivnu podršku u upravljanju i samim tim ekonomično, bezbedno, precizno rukovanje teretom bez tenzije.

Motori na oba kraja osovine zasnivaju se na snažnoj Linde AC tehnologiji. Kompaktna osovina ne samo da omogućava visoku preciznost prilikom pomeranja tereta, ona takođe pruža i veliku energetsku efikasnost. Inteligentni moduli napajanja koji su postavljeni direktno na osovinu omogućavaju kratke putanje energije i smanjuju broj elektronskih tačaka za primopredaju energije.

Osovina električnog viljuškara kompanije Linde

Efikasno upravljanje energijom

Električni viljuškari kompanije Linde poseduju inteligentni sistem za upravljanje energijom. On omogućava vozilima da izvuku optimalne performanse u vožnji i dugu raspoloživost iz svojih pogonskih baterija. U to spadaju precizni indikator preostalog nivoa punjenja, nadzor temperature u baterijama i kraći procesi punjenja.
Svi električni viljuškari kompanije Linde napravljeni su tako da su elektronski moduli za upravljanje procesom rukovanja teretom i pogon lako dostupni i samim tim jednostavni za održavanje.

Ergonomičnost za rad bez zamora

Električni viljuškari kompanije Linde su konstruisani prema saznanjima u oblasti ergonomičnosti o radu bez zamora. Pod tim se podrazumeva znatno veći prostor za noge i podesiva sedišta. Kod E modela su kontrolni elementi za rukovanje teretom integrisani u naslon za ruku. Ova integracija omogućava rukovanje vrhovima prstiju bez zamaranja leđa.

Modeli viljuškara nude okretna vozačeva radna sedišta koja prilikom vožnje unazad maksimalno umanjuju opterećenje kičmenog stuba. Sistem upravljanja sa dve pedale sprečava pomeranje stopala prilikom promene smera vožnje, dok je vozačeva kabina specijalno izolovana od vibracija motora.

Aktivna i pasivna bezbednost u fokusu

Električni viljuškari kompanije Linde su koncipirani za maksimalnu bezbednost vozača i njegovog okruženja. Sistemi za asistenciju vozaču, kao što je Linde Safety Pilot, upozoravaju na preopterećenje ili preveliku brzinu vožnje u odnosu na transportovani teret.

Dobar pregled okoline zahvaljujući specijalno montiranim podiznim stubovima povećava bezbednost prilikom upotrebe vozila, isto kao i Linde Protector Frame. Ova specijalno konstruisana zona za zaštitu vozača od pada tereta napravljena je od čvrstog spoja krova kabine i okvira kabine.

Tehnologija E-viljuškara se unapređuje

Trend u intralogistici će se u nekoj bližoj budućnosti kretati sve više ka viljuškarima sa električnim pogonom. Iz tog razloga kompanija Linde Material Handling razvija sve inovativne tehnologije baš za tu klasu vozila. Tu spadaju npr. tehnologija baterija, energetska efikasnost pogona, kao i ciklusi punjenja električnih viljuškara i dizalica kompanije Linde.

Takođe, aspekti ergonomičnosti, aktivna i pasivna bezbednost, kao i održivost u izboru materijala, stalno su prisutni u nacrtima inženjera kompanije Linde. Tu su i teme budućnosti, kao što su umreženo upravljanje flotom i autonomna logistička vozila.

5x više snage

Efikasan

Kompaktna osovina na E-viljuškarima kompanije Linde, kao i podizni stub kojim se rukuje vrhovima prstiju preko upravljačke poluge, čine E-viljuškare kompanije Linde preciznim, efikasnim i ekonomičnim.

Bezbedan

Specijalno konstruisana zaštitna ćelija za vozača, optimizovani uslovi preglednosti i elektronski sistemi za asistenciju vozaču pretvaraju električne viljuškare u bezbedna radna mesta.

Štedljiv

Svim E-viljuškarima se upravlja putem inteligentnog sistema za upravljanje energijom. Tako se ostvaruje optimalna iskorišćenost punjenja baterije i velika raspoloživost.

Čvrst

Pogonska kompaktna osovina, zajedno sa trofaznim motorima koji ne zahtevaju održavanje i kočnicama sa lamelama, čini jednu zatvorenu, a time i zaštićenu jedinicu.

Komforan

Električni viljuškari kompanije Linde kao radna mesta nude maksimalni komfor uz podesiva sedišta sa oprugama i maksimalnu ergonomičnost komandnih elemenata.

Vozila po meri

Nijedan električni viljuškar kompanije Linde nije generički proizveden. Jer svaki model se isporučuje pored serijske opreme i sa dodatnim funkcijama koje možete da birate po želji. U to ne spadaju samo razni tipovi teretnih viljuški, sistemi za asistenciju vozaču ili specijalna oprema za hladnjače, već i dodatna hidraulika pomoću koje mogu da se koriste eksterni uređaji. Okretno sedište ili eksterni radni LED reflektori ubrajaju se takođe u specijalnu opremu, kao što su zaštitna rešetka za teret, štitnik za sunce ili upozoravajući reflektor Linde BlueSpot.