• 0 - 2.000 (kg)
 • 0 - 2.424 (mm)

Slagač paleta D12 HP SP

Dvospratni pogonski paket

Vrhunske performanse za maksimalno rukovanje robom

Električni dvospratni slagači paleta D12 HP SP su vozila visokih performansi koja mogu istovremeno podizati i transportovati dve palete. Pogodni su za efikasan utovar i istovar dostavnih vozila na više nivoa, skladištenje i preuzimanje, brza transportna putovanja i za povremene poslove komisioniranja. Kao verzija visokih performansi, modeli D12 HP SP nude velike brzine kretanja i podizanja za maksimalne performanse rukovanja. Sistem pomoći Linde OptiLift obezbeđuje precizno rukovanje teretom i time dodatno povećava tempo rada. Konfiguracija u 5 tačaka sa točkićima garantuje maksimalnu stabilnost u svakom trenutku. Kao zaštita u slučaju sudara, vozači su okruženi čvrstom čeličnom pločom. Zajedno sa inovativnim konceptom upravljanja Linde e-pogon, jedinstveni položaj stajanja pod uglom od 45° obezbeđuje ergonomski položaj tela i idealnu preglednost u svim smerovima. Za veću manevarsku sposobnost u skučenim prostorima, dostupna je skraćena verzija viljuškara sa litijum-jonskim akumulatorom kao opcija.

Karakteristike

Bezbednost

Fiksna platforma za stajanje kod modela D12 HP SP je okružena sa zadnje strane robusnom čeličnom pločom koja seže do visine struka i koja štiti rukovaoca od povređivanja u slučaju sudara. Zahvaljujući posebnom dizajnu platforme za stajanje, telo rukovaoca sve vreme ostaje unutar kontura vozila, čime sprečava povrede. Dodatnu zaštitu pruža detekcija stopala. Registruje kada stopala rukovaoca napuste platformu i automatski zaustavlja vozilo. Široki jarbol omogućava odličnu preglednost tereta, što značajno povećava bezbednost tokom rukovanja robom. Nepovredivost tereta je obezbeđena funkcijom mekog prizemljenja koja pomaže da viljuške polako dodirnu tlo. Zahvaljujući integrisanom Linde sistemu pomoći u krivinama Curve Assist, vozilo automatski prilagođava brzinu u krivinama kako bi se sprečile nezgode. Ako vozač otpusti leptir komandu, viljuškar se automatski zaustavlja.

 • Čvrsta čelična ploča kao zaštitni štit
 • Detekcija stopala za zaštitu vozača
 • Prilagođena brzina vozila u krivinama
 • Optimalna preglednost kroz jarbol
 • Funkcija mekog prizemljenja za zaštitu tereta

Ergonomija

Precizni pokreti podizanja su ključ ergonomskog rukovanja teretom. Zbog toga su modeli D12 HP SP opremljeni sistemom Linde OptiLift. Jedinica koju čini platforma za rukovaoca i upravljačka ručka je u potpunosti odvojena od šasije i u potpunosti okačena. To apsorbuje vibracije i udarce i garantuje udoban rad bez stresa. Istovremeno, upravljač podesiv po visini može da se prilagodi fizičkim zahtevima rukovaoca. Manevrisanje je moguće bez mnogo napora zahvaljujući električnom servo upravljaču. Brzina kretanja i otpor upravljanja se automatski i neprekidno prilagođavaju uglu upravljanja. Kod modela D12 HP SP, rukovalac stoji pod uglom od 45° u odnosu na smer viljuške. To mu daje dobar pregled svog okruženja u bilo kom smeru kretanja bez naprezanja leđa i vrata preteranim okretima. Na zahtev, vozila mogu biti opremljena inovativnim sistemom upravljanja Linde e-pogon. Optimizovan je za položaj stajanja pod uglom od 45°, sadrži sve važne upravljačke funkcije i njime se može upravljati jednom rukom. Višefunkcionalni displej obezbeđuje vozaču sve važne informacije.

 • Sistem pomoći Linde OptiLift
 • U potpunosti odvojena i okačena platforma za rukovaoca
 • Električno servo upravljanje
 • Jedinstveni koncept upravljanja Linde e-pogon uz položaj vožnje od 45°
 • Višefunkcionalni displej

Rukovanje

Modeli D12 HP SP visokih performansi postižu najveću brzinu od 14 km/h bez tereta. Prilikom kretanja sa dve palete, snažni trofazni AC motor od 3 kW omogućava brzinu do 7,5 km/h. Snažni motor za podizanje daje veću brzinu kod podizanja i spuštanja tereta, što značajno poboljšava performanse prilikom rukovanja paletama. Za više performansi sa dvospratnim utovarom, modeli D12 HP SP mogu biti opremljeni sistemom upravljanja brzinom Linde Speed Management. Pomoć pri pokretanju sprečava nenamerno kotrljanje unazad na kosom terenu. Dosledno prianjanje i stabilnost, posebno kod prelaska preko rampi ili neravnog terena, obezbeđuje konfiguracija u 5 tačaka sa opcionim električno kontrolisanim i hidraulički upravljanim točkićima na obe strane, kao i centralnim pogonskim točkom. Modeli D12 HP SP mogu biti opremljeni novom generacijom litijum-jonskih akumulatora, za koje je takođe dostupan odgovarajući punjač u vozilu. Osim toga, viljuškari su dostupni sa kraćim odeljkom za akumulator u kombinaciji sa litijum-jonskim akumulatorom od 6 kWh. Kraći međuosovinski razmak smanjuje radijus okretanja i čini viljuškar idealnim za korišćenje u skučenim prostorima.

 • Velike brzine kretanja i podizanja
 • Snažan trofazni motor od 3 kW
 • Sistem upravljanja brzinom Linde Speed Management za dvospratni utova
 • Konfiguracija u 5 tačaka za povećanu stabilnost
 • Kraći odeljak za akumulator za manji radijus okretanja

Usluga

Električni motor kod modela D12 HP SP ne zahteva održavanje zahvaljujući modernoj trofaznoj AC tehnologiji koja obezbeđuje veliku dostupnost i minimizuje troškove servisiranja. Robusni obloženi delovi i stabilna šasija obezbeđuju pouzdanost čak i u teškim uslovima rada. Vozilo je razvijeno po principu „od dizajna do servisa“. To znači da servisni tehničari imaju brz pristup svim relevantnim komponentama. Preko CAN magistrale se svim podacima o vozilu može pristupiti putem dijagnostičkog priključka. Moderna električno-elektronska arhitektura viljuškara omogućava da se ažuriranja softvera i nove funkcije u bilo kom trenutku daljinski instaliraju kada je viljuškar opremljen opcionom jedinicom za prenos podataka.

 • Motor ne zahteva održavanje
 • Robusna konstrukcija
 • Dijagnostika preko CAN magistrale
 • Jednostavan pristup komponentama
 • Moderna E/E arhitektura

Video snimci i slike

D12 HP SP

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12 HP SP 1,2 / 1,0/1,0 / 2,0 (t) 2424 (mm) 11 / 14 km/h 2221 / 2291 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Litijum-jonska tehnologija

Pored klasičnih olovnih akumulatora, dostupna je i nova generacija litijum-jonskih akumulatora.

Upravljanje

Vozila mogu biti opremljena standardnim dvostrukim upravljačem ili konceptom upravljanja Linde e-pogon, čiji je upravljač optimizovan za položaj od 45° i njime se može upravljati jednom rukom.

Ograničenje brzine po zonama

Pomoću softverskog upravljanja brzinom connect:zi, različite bezbednosne zone se mogu postaviti automatskim prilagođavanjem brzine.

Dizajn hladnog skladištenja

Verzija za hladno skladištenje garantuje punu dostupnost i performanse viljuškara do minus 35° Celzijusa.

Detekcija stopala

Senzor za stopala registruje kada stopala vozača napuste platformu za stajanje. Shodno tome, brzina vožnje se smanjuje do potpunog zaustavljanja vozila.

Linde BlueSpot™

Linde BlueSpot™ povećava bezbednost tokom rada pošto LED reflektor čini vozila vidljivim ako se ona ne mogu čuti.

Upravljanje brzinom

Kod dvospratnog rada, sistem upravljanja brzinom Linde Speed Management prilagođava brzinu vozila u zavisnosti od težine tereta i visine podizanja, čime garantuje maksimalne performanse i bezbednost.

Zatraži ponudu