• 0 - 1.600 (kg)
 • 0 - 5.316 (mm)

Slagač paleta L14 - L16 AS/AS AP

Okretni univerzalac

Brzo i okretno kroz uske hodnike

Električna visokopodizna vozila L14 - L16 AS/AS AP predodređeni su za brzo, efikasno rukovanje paletama na malom prostoru. Kompaktne spoljnje dimenzije i mali radijus okretanja portalnih viljuškara omogućavaju visok učinak pri pretovaru na najužem prostoru. U dve različite verzije vozila mogu da se precizno prilagode individualnim zahtevima u skladištu: Varijanta bez stajne platforme je praktična za uske hodnike u visokoregalnim i blok skladištima. Sa sklopivom platformom za vozača električno visokopodizno vozilo nudi veću udobnost na malim deonicama. Kod oba modela je bezbednost vozača na prvom mestu i oni štite njegova stopala niskom šasijom sa zaobljenim uglovima. Zahvaljujući jakom AC motoru od 2,3 kW portalni viljuškari pomeraju terete između 1.400 i 1.600 kilograma maksimalnom brzinom do 10 km/h (kod varijante vozila sa sklopivom platformom za vozača). Podesivi portalni krakovi omogućavaju transport zatvorenih paleta i nosača tereta različitih širina. Velikoj brzini pretovara doprinosi i električno upravljanje, pomoću kojeg se kolicima može manevrisati bez napora i precizno.

Karakteristike

Bezbednost

Pri visokim brzinama i učinku pretovara modela L14 - L16 AS/AS AP bezbednost vozača ima najviši prioritet. Zbog toga se svi točkovi nalaze u unutrašnjosti šasije, što štiti stopala rukovaoca. Nema nikakvih uglova i ivica, na kojima bi se rukovalac mogao povrediti. Elektromagnetni kočioni sistem zavisan od tereta reaguje odmah, ako vozač napusti platformu, aktivira taster za zaustavljanje u slučaju nužde ili pusti prekidač za vožnju. U krivinama vozila automatski smanjuju svoju brzinu.

 • Elektromagnetna kočnica koja radi zavisno od tereta
 • Automatsko smanjenje brzine u krivinama
 • Zaštita rukovaoca u celom krugu zahvaljujući niskoj, zaobljenoj šasiji

Ergonomičnost

Električna visokopodizna vozila L14 - L16 AS/AS AP u obe verzije se mogu pohvaliti jednostavnim i efikasnim rukovanjem. Svim funkcijama vožnje i podizanja može se upravljati samo jednom rukom, kako levom, tako i desnom, a da vozač ne mora da pusti rudu. To olakšava i ubrzava rukovanje teretom. Električno upravljanje omogućava individualno podešavanje otpora upravljača, što omogućava transport bez napora i precizno manevrisanje. Kod verzije vozila sa stajnom platformom gumenim ležajevima amortizovana platforma smanjuje radno opterećenje i tako sprečava zamor.

 • Upravljač sa električnom podrškom
 • Jednoručno upravljanje glavom rude
 • Amortizovana platforma vozača
 • Elektromagnetno amortizovani bočni stabilizatori

Rukovanje teretom

L14 - L16 AS/AS AP je sa svojim ISO viljuškama i podesivim portalnim krakovima pogodan za rukovanje zatvorenim paletama i nosačima tereta različitih širina. Zahvaljujući upravljanju Linde OptiLift® rukovalac može da milimetarski precizno podiže i spušta jarbol vozila, što omogućava rukovanje paletom bez napora. Jak AC motor od 2,3 kW ubrzava portalne viljuškare do 10 km/h (kod varijante vozila sa sklopivom platformom za vozača). Tako se tereti do 1.600 Kilograma mogu transportovati i skladištiti brzo i efikasno.

 • ISO viljuške i podesivi portalni krakovi za rukovanje zatvorenim paletama i nosačima tereta različitih širina.
 • Rasklapanje platforme nagore i sklapanje platforme nadole bez napora
 • Precizno podizanje i spuštanje
 • Proporcionalno upravljanje podiznim jarbolom
 • AC motor od 2,3 kW za brzine do 10 km/h (kod varijante vozila sa sklopivom platformom za vozača)

Servis

Trofazni motori od 2,3 kW koji ne zahtevaju održavanje, garantuju visok stepen raspoloživosti. U slučaju popravke servisni tehničari preko priključka CAN sabirnice mogu da očitaju i provere sistemske podatke na laptop računaru. Sve važne komponente su lako pristupačne.

 • Trofazni motor od 2,3 kW koji ne zahteva održavanje
 • Sistem CAN sabirnice za brzu i jednostavnu dijagnozu
 • Brzo održavanje zahvaljujući lako pristupačnim komponentama

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14AS 1,4 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1741 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
L14AS AP 1,4 (t) 2924 (mm) 8 / 10 km/h 1732 (2105) (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
L16AS 1,6 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1741 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
L16AS AP 1,6 (t) 2844 (mm) 8 / 10 km/h 1732 (2105) (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Alternativni pogonski točkovi

Zavisno od sredine u kojoj se radi, kupac može da izabere razne pogonske točkove, na primer točkove od poliuretana koji ne ostavlja tragove i od takozvanog Wet-Grip materijala za vlažne podove.

Verzija za hladnjače do -35°

Verzija za hladnjače garantuje punu spremnost za rad i snagu visokopodiznog vozila i na minus 35 stepeni.

Safety speed - vozilo sa mogućnošću praćenja

Automatsko ubrzavanje i kočenje: Brzina vožnje se prilagođava položaju rude – što uspravnije, to sporije.

Zatraži ponudu