• 0 - 2.000 (kg)
 • 0 - 2.424 (mm)

Slagač paleta D12 HP AP

Snažna višenamenska vozila

Fleksibilni, snažni, dvospratni

Dvospratni slagači paleta D12 HP AP su vozila visokih performansi za istovremeni transport do dva nosača tereta. Svoju snagu pokazuju u utovaru i istovaru kamiona sa više nivoa, brzom skladištenju i preuzimanju robe i u komisioniranju. Zahvaljujući sklopivoj platformi za stajanje, mogu da se koriste fleksibilno kao model za pešake ili model za stajanje. Sa sklopljenom platformom nagore su posebno okretni i idealni za korišćenje u skučenim prostorima. Sa sklopljenom platformom nadole su idealni za efikasan transport na kratke i srednje udaljenosti. Platforma za stajanje je odvojena od šasije i u potpunosti okačena kako bi se povećala udobnost i ergonomija za rukovaoca. Inovativni sistem točkića u svakom trenutku obezbeđuje maksimalnu stabilnost tokom svih poslova rukovanja. Kao modeli visokih performansi, D12 HP AP povećavaju performanse rukovanja putem velikih brzina kretanja i podizanja. Sistem pomoći Linde OptiLift obezbeđuje precizno rukovanje teretom i dodatno povećava tempo rada.

Karakteristike

Bezbednost

Tokom transporta, preklopne bočne šipke kod modela D12 HP AP štite rukovaoca od povrede. Dodatnu zaštitu pruža poseban dizajn platforme za stajanje i upravljački sistem koji sve vreme drži telo rukovaoca unutar kontura vozila. Prilikom skretanja, Linde sistem pomoći u krivinama Curve Assist automatski prilagođava brzinu uglu upravljanja kako bi sprečio riskantne manevre. Čim vozač prestane da koristi leptir komandu (prekidač sa okidačem), vozilo se automatski zaustavlja. Funkcija mekog prizemljenja omogućava da viljuške vozila polako dodirnu tlo. Time se obezbeđuje da se teret ni na koji način ne ošteti. Opcioni nasloni za teret su dostupni na različitim visinama kako bi zaštitili vozača od klizanja tereta unazad.

 • Preklopne bočne šipke
 • Prilagođavanje brzine u krivinama
 • Osetljivi prekidač sa okidačem
 • Funkcija mekog prizemljenja za zaštitu tereta
 • Nasloni za teret na različitim visinama

Ergonomija

Kod modela D12 HP AP, sklopiva platforma za vozača i kormilo su odvojeni od šasije i u potpunosti okačeni. To štiti rukovaoca od udaraca i vibracija i u režimu vožnje i u režimu za pešake. Električni servo upravljač omogućava lako manevrisanje vozilom čak i u uskim područjima u kojima je teško upravljati. U tu svrhu se brzina kretanja i otpor upravljanja automatski i neprekidno prilagođavaju uglu upravljanja. Modeli D12 HP AP takođe imaju sistem pomoći Linde OptiLift. Uz njegovu pomoć, vozač sve pokrete podizanja izvodi precizno i intuitivno, što omogućava brzo i istovremeno maksimalno ergonomsko rukovanje teretom. Višefunkcionalni displej prikazuje sve relevantne informacije o statusu vozila. Dizajn poklopca akumulatora pruža dovoljno prostora za radni pribor, kao što su papir za pakovanje, rukavice i materijali za pisanje.

 • U potpunosti odvojena platforma za vozača
 • Električno servo upravljanje
 • Sistem pomoći Linde OptiLift
 • Prilagođavanje brzine vozila
 • Višefunkcionalni displej

Rukovanje

Zahvaljujući sklopivoj platformi za rukovaoca, modeli D12 HP AP se mogu koristiti i u režimu vožnje i u režimu za pešake. Sa sklopljenom platformom su posebno okretni i idealni za skučena okruženja. Kao vozila visokih performansi, imaju snažan trofazni AC motor od 3 kW koji omogućava snažno ubrzavanje i maksimalnu brzinu do 14 km/h (bez tereta). Sa dvostrukim teretom je moguće do 7,5 km/h. Snažan motor za podizanje obezbeđuje brže pokrete podizanja. Više snage kod rukovanja dvema paletama pruža opcioni sistem pomoći upravljanja brzinom Linde Speed Management. Konfiguracija u 5 tačaka sa opcionim električno kontrolisanim i hidraulički upravljanim točkićima na obe strane, kao i centralnim pogonskim točkom, obezbeđuje dosledno prianjanje i stabilnost, posebno kod prelaska preko rampi ili neravnog terena. Ergonomska dvostruka ručka na kormilu uključuje sve važne funkcije vozila. Modeli D12 HP AP su dostupni sa novom generacijom litijum-jonskih akumulatora, koji se mogu upotpuniti ugrađenim punjačem za efikasnije upravljanje punjenjem. Tri nezavisna kočiona sistema obezbeđuju bezbednost vozača i tereta. Pomoć pri pokretanju sprečava nenamerno kotrljanje unazad na kosom terenu.

 • Moguć je rad u režimu za pešake i vožnje
 • Velike brzine kretanja i podizanja
 • Sistem upravljanja brzinom Linde Speed Management za dvospratni utovar
 • Konfiguracija u 5 tačaka za povećanu stabilnost
 • Nova generacija litijum-jonskih akumulatora

Usluga

Modeli D12 HP AP su stalno dostupni zahvaljujući svojim trofaznim motorima od 3 kW koji ne zahtevaju održavanje. To omogućava duge servisne intervale i konstantno niske troškove održavanja. Robusni obloženi delovi i stabilna šasija obezbeđuju izdržljivost čak i u teškim uslovima rada. Vozilo je razvijeno po principu „od dizajna do servisa“. To znači da servisni tehničari imaju brz pristup svim relevantnim komponentama. Zahvaljujući inovativnoj strukturi CAN magistrale, mogu da pristupe svim podacima o vozilu preko priključne dijagnostičke jedinice. Električno-elektronska arhitektura omogućava da se ažuriranja softvera i nove funkcije u bilo kom trenutku daljinski instaliraju na vozilo kada je vozilo opremljeno opcionom jedinicom za prenos podataka.

 • Motor ne zahteva održavanje
 • Robusna konstrukcija
 • Arhitektura CAN magistrale
 • Jednostavan pristup komponentama
 • Moderna E/E arhitektura

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12 HP AP 1,2 / 1,0/1,0 / 2,0 (t) 2424 (mm) 11 / 14 km/h 2194 / 2264 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Upravljanje brzinom

Kod dvospratnog rada, sistem upravljanja brzinom Linde Speed Management prilagođava brzinu vozila u zavisnosti od težine tereta i visine podizanja, čime garantuje maksimalne performanse i bezbednost.

Različite visine jarbola

Dostupni su različiti tipovi i visine jarbola. Vozilo se na taj način može precizno prilagoditi željenom području primene.

Litijum-jonska tehnologija

Pored klasičnih olovnih akumulatora, dostupna je i nova generacija litijum-jonskih akumulatora.

Mehanički točkići sa hidrauličnim prigušivačem

Omogućavaju stalan kontakt sa tlom za optimalnu ravnotežu stabilnosti i prianjanja u svim primenama.

Naslon za teret

Nasloni za teret u različitim visinama obezbeđuju da teret ne sklizne unazad i ne padne na vozača kada je nosač tereta podignut.

Dizajn hladnog skladištenja

Verzija za hladno skladištenje garantuje punu dostupnost i performanse viljuškara do minus 35° Celzijusa.

Zatraži ponudu