Regalni viljuškar

Brzo rukovanje teretom u uskim regalnim skladištima
Linde regalni viljuškar R14 - R17 X u visokoregalnom skladištu

Okretni, efikasni i bezbedni u skladištu

Rukovanje teretom u skladištima zahteva brojne zahvate i manevre ranžiranja, često na vrlo malom prostoru i na velikim visinama podizanja. Regalni viljuškari kompanije Linde su usklađeni tačno sa tim uslovima i time obezbeđuju posebno efikasan rad u regalnim skladištima. Pored visoke okretnosti, pomoć vozačima pri bezbednom i brzom rukovanju teretom pružaju i specijalni sistemi za prikaz i pomoć. Oni na primer automatski prilagođavaju brzinu podizanja i vožnje ili kod određenih modela precizno kompenzuju vibracije jarbola.

Konstrukcija radnog mesta vozača i jarbola omogućava optimalnu vidljivost u krugu od 360 stepeni. Osim toga su kabine za vozača i upravljački elementi razvijeni oko individualnih ergonomskih zahteva vozača. Rad bez zamaranja obezbeđuju na primer upravljanje Linde Load Control integrisano u naslon za ruke i vibraciono izolovano radno mesto vozača. Dodatna oprema poput panoramskog krova od armiranog stakla povećava bezbednost vozača u uskim regalnim prolazima i prilikom rukovanja teretom na velikim visinama.

Zahvaljujući komponentama koje ne zahtevaju održavanje i dugim servisnim intervalima su svi modeli posebno ekonomični u pogledu servisiranja. Preduzeća mogu iz široke palete proizvoda da izaberu odgovarajući viljuškar za njihove zahteve. Zavisno od modela visine jarbola idu do oko 14 metara, a nosivost do 2,5 tone.

Ključna reč sistemi za pomoć

U uskim skladištima sa visokim regalima su vidljivost i prostor za manevrisanje često ograničeni. Regalni viljuškari kompanije Linde pomažu vozaču sa odgovarajućim prikazima i sistemima za pomoć. Na taj način, rukovanje teretom postaje bezbednije i istovremeno efikasnije. Tako sistem za pomoć vozaču Linde Curve Assist automatski prilagođava brzinu u krivinama. Prikazi u vezi sa težinom tereta i visine podizanja pružaju vozaču potrebne informacije, kako bi se teret transportovao i slagao bezbedno uz istovremeno brz tok rada. Automatizovani pokreti podizanja, poput amortizovanja u krajnjem položaju ili brzina vožnje koja zavisi od visine, dodatno poboljšavaju bezbednost i efikasnost. Usled toga regalni viljuškari kompanije Linde čak i pri ograničenim uslovima prostora i rukovanja u skladištima mogu da manevrišu sigurno i bezbedno.

Dva regalna viljuškara kompanije Linde prilikom rada ne jednom regalu.

Veća vidljivost za veću bezbednost

Neometan pogled na teret i na okolinu je osnovni preduslov za bezbedan rad sa viljuškarima. Da bi to bio slučaj i u situacijama sa malo prostora, Linde je konstruisao regalne viljuškare za optimalnu vidljivost i opremio odgovarajućim pomoćnim sredstvima. Tako je na primer kod vozila serije R14 - R17 X novim konceptom jarbola bilo moguće udvostručiti vidno polje. Opcioni krov od armiranog stakla omogućava pogled kroz krov kabine uz istovremeno visok stepen bezbednosti. Za vrlo nepregledne situacije rukovanja teretom osim toga postoji mogućnost korišćenja kamere na jarbolu.

Veća vidljivost za veću bezbednost

Neometan pogled na teret i na okolinu je osnovni preduslov za bezbedan rad sa viljuškarima. Da bi to bio slučaj i u situacijama sa malo prostora, Linde je konstruisao regalne viljuškare za optimalnu vidljivost i opremio odgovarajućim pomoćnim sredstvima. Tako je na primer kod vozila serije R14 - R17 X novim konceptom jarbola bilo moguće udvostručiti vidno polje. Opcioni krov od armiranog stakla omogućava pogled kroz krov kabine uz istovremeno visok stepen bezbednosti. Za vrlo nepregledne situacije rukovanja teretom osim toga postoji mogućnost korišćenja kamere na jarbolu.

Brzi tokovi rada i efikasni manevri vožnje

Upravo kod procesa koji se ponavljaju su naizgled male uštede vremena primetne. Iz tog razloga su regalni viljuškari kompanije Linde na primer opremljeni podesivim upravljačem. Time se otpor upravljanja može individualno prilagoditi navikama vozača i zahtevima situacije. Upravljanje sa dve pedale omogućava brzu promenu smera bez promene položaja nogu. Sigurnosne funkcije, poput automatskog prilagođavanja brzine vožnje u krivinama ili pomoćne funkcije, poput centriranja sredine bočnog klizača ili horizontalno postavljanje viljuške, takođe pomažu vozaču kod brzih tokova rada.

Upravljanje sa dve pedale regalnog viljuškara kompanije Linde

Visoko u skladištu robe

Logističke površine su skupe. Zbog toga se razvoj u pravcu sve viših regala u skladištima robe neprekidno nastavlja. Usled toga raste i potražnja za vozilima za veće visine podizanja.

Tako se u protekloj deceniji udeo regalnih viljuškara sa visinama jarbola od preko osam metara znatno povećao i sada ni visine od 13 metara nisu nikakva retkost. Sa visinom podizanja rastu i specifični zahtevi za vozače viljuškara, koji moraju da se bave češćim oscilacijama jarbola i ograničenom vidljivošću. Kako bi se odgovorilo takvom trendu i izazovima koji on donosi za vozače i regalne viljuškare, kompanija Linde je na primer razvila Dynamic Mast Control za kompenzaciju oscilacija jarbola, preduzela brojne optimizacije vidljivosti i integrisala prikaze tereta.

5x više snage

Efikasniji

Brojni sistemi za pomoć pomažu vozačima pri brzom rukovanju teretima čak i na velikim visinama podizanja.

Bezbedniji

Zahvaljujući komponentama optimizovanim za preglednost vozači imaju optimalnu vidljivost u krugu od 360 stepeni. Dodatna oprema poput zaštitne kopče za rame smanjuje opasnost od nezgoda u uslovima malog prostora.

Udobniji

Sve komponente kabine se mogu individualno prilagoditi određenom vozaču. Vibraciono izolovana šasija obezbeđuje rad bez zamaranja.

Ekonomičniji

Rešenja po meri za odgovarajuće zahteve u pogledu rada osiguravaju posebno ekonomično korišćenje viljuškara za odgovarajuće specijalno područje, na primer kod kabastog tereta.

Pouzdanije

Servisni intervali od 1.000 radnih sati omogućavaju pouzdanu upotrebu viljuškara. Lako pristupačne komponente koje ne zahtevaju održavanje olakšavaju servis i smanjuju broj prekida rada.

Viljuškari za sve vrste zahteva

Svaka branša ima svoje specifičnosti, a zahtevi u pogledu viljuškara se jako razlikuju i od preduzeća do preduzeća. Zbog toga postoje regalni viljuškari za specijalne zahteve poput transporta kabastog tereta ili slaganja paleta jedne iza druge. I unutar serija regalnih viljuškara postoje brojne varijante proizvoda, koje nude potrebnu nosivost i visine podizanja. Osim toga preduzeća mogu da biraju iz obimne palete dodatne opreme, na primer verzija za upotrebu u hladnjačama, vrata za zaštitu od vetra i grejanje sedišta za rad napolju ili upravljač od 360° za manevrisanje na najmanjem prostoru.