Precizno rukovanje za visoke terete

Visokopodizna vozila sa mogućnošću praćenja L14 - L20 na bazi jakih trofaznih motora od 2,3 kW i visokih nosivosti obezbeđuju veći učinak pri pretovaru. Ona su idealna za rukovanje u uskim hodnicima ili servisnim liftovima. Opciono postoji verzija sa inicijalnim pomakom koja obezbeđuje veće rastojanje od tla. Tako vozilo terete do 2.000 kg bezbedno transportuje preko rampi i neravnina. Sofisticirano upravljanje podiznim jarbolima OptiLift pojednostavljuje rukovanje, jer se svi pokreti podizanja odvijaju vrlo precizno. Vozilo opciono raspolaže i sistemom Linde Load Management, koji izračunava trenutnu težinu i visinu tereta.

Karakteristike

Bezbednost

Podizni jarbol se može podizati samo kada je ruda uspravljena. To obezbeđuje funkcija Linde SafetyLift. Vozilo osim toga automatski prilagođava svoju brzinu kretanja rastojanju između vozača i vozila. Ovde je presudan nagib rude. Vozilo u principu aktivira elektromagnetni sistem kočenja, kada rukovalac pomeri rudu u gornji ili donji krajnji položaj – blagi otpor pre tog krajnjeg položaja, međutim, isključuje mogućnost slučajnog kočenja. Opcioni Linde Load Management ne prikazuje samo težinu tovara, nego i upozorava u slučaju preopterećenja.

 • Automatsko prilagođavanje brzine kretanja
 • Otpor u krajnjem položaju sprečava slučajno kočenje
 • Linde Load Management upozorava kada dođe do približavanja nominalnoj nosivosti ili do prekoračenja

Ergonomičnost

Svi upravljački elementi su ergonomično raspoređeni u glavi rude i mogu se intuitivno dosegnuti. To radni dan čini lakšim. Isto važi za električnu podršku upravljanju. Uz njenu pomoć vozač može da manevriše bez velikog napora. Prostrano dimenzionisane pregrade za odlaganje nude prostor za radne uređaje kao što je na primer skener.

 • Linde Load Control za sofisticirano i precizno rukovanje teretom
 • Električno upravljanje garantuje vožnju bez napora
 • Meko spuštanje viljuške pomoću funkcije Soft Landing
 • Prostrano oblikovane pregrade za odlaganje

Rukovanje teretom

Kapacitet utovara od 1.400 od 2.000 kg, uz to jak naizmenični motor od 2,3 kW – oba faktora obezbeđuju efikasne procese rukovanja. U isto vreme, robusna šasija obezbeđuje visokopodiznim vozilima veliku preostalu nosivost. Pomoću koncepta rukovanja OptiLift se teret može pomerati vrlo precizno. Osim toga se viljuška meko spušta putem funkcije Soft Landing. Kod brojnih procesa rukovanja od pomoći je i opcioni Linde Load Management. On prikazuje težinu sa tačnošću od +/- 50 kg.

 • Jak trofazni motor od 2,3 kW
 • Taster za brzinu puzanja za bezbedno manevrisanje na maksimalno uskom prostoru
 • Linde Load Management reguliše brzinu zavisno od težine i visine tereta
 • Prilagođavanje brzine kretanja pri vožnji u krivinama

Servis

Robusne komponente, stabilan vozni postroj i trofazni motor koji ne zahteva održavanje obezbeđuju duge intervale održavanja i male troškove rada – motor je pritom ugrađen sa kompletnom zaštitom od vlage i prašine. Pri intenzivnoj primeni ova vozila su takođe dugo u upotrebi. Veliki displej u boji pomaže servisnom tehničaru i vozaču da dobije brz pregled radnih sati, kapaciteta baterije i stanja održavanja.

 • Multifunkcionalni displej u boji sa prikazom težine tereta, brojačem radnih sati, prikazom održavanja, pokazivačem pražnjenja baterije i internim prikazom šifre greške, enkapsulirani naizmenični pogonski motor od 2,3 kW koji ne zahteva održavanje
 • Tehnologija CAN sabirnice
 • Robusna šasija za veliku preostalu nosivost

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14 1,4 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L16 1,6 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L20 2,0 (t) 2684 (mm) 6 / 6 km/h 1642 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Inicijalni pomak

Inicijalni pomak obezbeđuje veće rastojanje od tla, usled čega se viljuškarom čak i na usponima i neravnom tlu može lako manevrisati. Inicijalnim pomakom se podižu samo krakovi točka viljuškara.

Verzija hladnjače do -35C°

Verzija za hladnjače omogućava punu spremnost za rad i snagu visoko podiznog vozila na do minus 35° Celzijusa.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Pojačavač brzine podizanja

Za primene sa visokim udelom podizanja opciono postoji pojačavač brzine podizanja. Na taj način se brzina podizanja bez tereta može povećati za 40 procenata.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u više radnih smena.

Fleksibilna visina podiznog jarbola

Da bi se moglo odgovoriti raznovrsnim zahtevima u pogledu primene, kupcima su na raspolaganju standardni, dupleks i tripleks jarboli. Za veće visine podizanja koristi se dupleks jarbol. Ovaj jarbol ima dodatni unutrašnji profil jarbola, koji skoro udvostručava visinu podizanja viljuškara. Trostruki jarbol je opremljen sa dva unutrašnja profila jarbola koji se nalaze jedan u drugom i dostiže visinu podizanja, koja odgovara skoro trostrukoj visini spoljnjeg jarbola.

Dvostruki potporni točak

Opteretivi dvostruki potporni točkovi pružaju dodatnu stabilnost, na primer na neravnim podovima, dugačkim relacijama i pri ekstremnoj vrućini.

Zatraži ponudu