• 0 - 1.200 (kg)
 • 0 - 2.344 (mm)

Slagač paleta D12 R

Dvospratni majstor manevrisanja

Visok učinak pretovara čak i na malom prostoru

D12 R dvospratno podizno vozilo transportuje dve palete od po 1000 kg istovremeno i sa svojim trofaznim motorom od 3 kW pritom postiže brzinu do 10 km/h. Shodno tome je pogodan pre svega za brz transport na srednjim i dugim rastojanjima kada se zahteva visok učinak pretovara. Osim toga je vozilo zahvaljujući inicijalnom pomaku pogodno i za utovar u i istovar iz teretnog vozila. Precizno upravljanja omogućava posebno bezbedno, udobno i produktivno rukovanje. Zahvaljujući kompaktnoj šasiji i velikoj okretnosti, sa D12 R se može manevrisati sigurno i brzo i na malom prostoru. Visoki poprečno na smer vođenje postavljen položaj sedenja pritom vozaču omogućava najbolji pogled na teret i okolinu.

Karakteristike

Bezbednost

Konstrukcija vozila u svakom trenutku bezbedno čuva vozača unutar konture. Dodatnu zaštitu od padajućih tereta pruža zaštitni krov za vozača sa staklom od pleksiglasa ili opciono zaštitnom rešetkom. Osim toga automatsko smanjenje brzine pri vožnji u krivinama i kočnica, koja se automatski aktivira čim rukovalac pusti taster za vožnju, pomažu pri bezbednom rukovanju. Ako je potrebno, lako dostupni prekidač za zaustavljanje u nuždi prekida sve funkcije vozila i aktivira elektromehaničku kočnicu. U svrhu zaštite vozila, D12 R je opremljen zaustavljanjem paleta, koje sprečava da palete oštete podizne komponente.

 • Zaštitni krov za vozača sa pleksiglasom ili zaštitnom rešetkom
 • Smanjenje brzine u krivinama
 • Funkcije automatskog kočenja
 • Zaustavljanje u nuždi

Ergonomičnost

Automatski sistemi za pomoć olakšavaju upravljanje vozaču. Tako se obrtni moment upravljanja vozila D12 R automatski prilagođava brzini vožnje i radijusu krivine. Osim toga se brzina automatski smanjuje u zavisnosti od ugla upravljanja. Udobno upravljanje jednom rukom „Tip Control“ sjedinjuje sve funkcije upravljanja u jednom ergonomičnom džojstiku. Površina odlaganja za ruku se pritom može individualno podesiti i time obezbeđuje položaj ruke koji ne zamara i ergonomičan je.

 • Automatski sistemi za pomoć
 • Udobno upravljanje jednom rukom
 • Ergonomično držanje ruke

Rukovanje teretom

Kod D12 R se radi o izuzetno efikasnom i produktivnom visokopodiznom vozilu. Jak trofazni motor od 3 kW omogućava precizno upravljanje sa brzinama do 10 km/h pri težini tereta od ukupno 2000 kg. Visok učinak pri pretovaru D12 R zahvaljuje simultanom dvospratnom transportu dve palete od po maksimalno 1000 kg. I u uskim hodnicima je vozilo pogodno kao regularni viljuškar za terete do 1200 kg. Udobno upravljanje jednom rukom u svakoj situaciji vožnje obezbeđuje precizno i efikasno upravljanje dvospratnim vozilom čak i na veoma malom prostoru. Pristup dokumentima o transportu i pratećim papirima omogućava lako pristupačna tašna integrisana na sedištu koja je takođe posebno udobna.

 • Jak motor
 • Pogodno za uske hodnike
 • Upravljanje jednom rukom
 • Lako pristupačna tašna za dokumente

Servis

Sve komponente uređaja D12 R su lako pristupačne za održavanje. Osim toga se koriste tehnologije koje ne zahtevaju održavanje, koje povećavaju raspoloživost vozila i smanjuju troškove održavanja. Svi potrebni podaci o sistemu se osim toga putem prenosivog računara mogu brzo i pouzdano iščitati preko moderne veze sa CAN sabirnicom. To održavanje čini posebno temeljnim i efikasnim.

 • Lak pristup radi održavanja
 • Komponente koje ne zahtevaju održavanje
 • Visoka raspoloživost vozila
 • Brza dijagnoza preko veze putem CAN sabirnice

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12R 1,2 / 2,0 (t) 2344 (mm) 10 / 10 km/h 2012 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Grejana kožna sedišta

Kožna sedišta i podesivo grejanje sedišta povećavaju udobnost vožnje prilikom rada u prostoriji za hlađenje i hladnom okruženju.

Linde software connect

Upravljanje flotom

Kako se i od strane koga koriste pojedini viljuškari? Kako izgledaju podaci o potrošnji vozila i da li je svako pojedinačno vozilo spremno za vožnju? U interakciji softvera i hardvera sistem za upravljanje flotom connect: kompanije Linde pruža odgovarajuće odgovore.

Izjednačavanje visine

Sistem kompenzuje neravnine na tlu i obezbeđuje da točkovi kontinualno dodiruju tlo. Tako stabilnost vozila ostaje sačuvana.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa valjkastim ležajevima i ergonomičnom ručicom na baterijama 3PzS i 4PzS omogućava brzu zamenu, posebno za korišćenje u više radnih smena.

Podrška za terminal

Za priključivanje terminala za podatke je na raspolaganju priključak od 24 V u vozilu.

Meko spuštanje

Automatsko smanjenje brzine kretanja pri spuštanju viljušaka čini rukovanje teretom posebno efikasno i bezbedno.

Žmigavac

Žmigavac na krovu zaštitnog krova za vozača upozorava ljude u blizini na vozilo koje se približava.

Zatraži ponudu