Nadogradnja i pribor

Za veću bezbednost, efikasnost i udobnost
Linde viljuškar sa LED osvetljenjem se kreće u hali skladišta sa teretom

Sa 77 standardnih serija i 382 konstrukcionih varijanti Linde Material Handling nudi odgovarajuće rešenje za sve logističke zadatke. Zahtevi u pogledu opreme viljuškara ili uređaja za tehnologiju skladištenja se međutim mogu menjati u toku vremena, na primer novim bezbednosnim specifikacijama, promenjeni logistički procesi ili potrebe vozača za udobnošću, koji svakodnevno rade sa vozilima. Ovde u brojnim slučajevima pomaže jednostavna nadogradnja, da bi se na primer viljuškar prilagodio novim zahtevima bez skupe prepravke i doveo na najmoderniji tehnički nivo. Osim toga možete da svoju celokupnu flotu jedinstveno opremite istim karakteristikama opreme. Linde nudi odgovarajuća rešenja za nadogradnju i pribor za oblast bezbednosti, efikasnosti i udobnosti. U to spadaju na primer inovativni sistem za pomoć Linde Safety Guard, uređaj za upozorenje na putanju kretanja Linde BlueSpot™, komponente za automatsko registrovanje i prenos radnih sati ili praktični držač za pametne.

Bezbednost

Kada se radi o bezbednosti rada ne prave se kompromisi. Zbog toga kompanija Linde nudi rešenja za nadogradnju od optičkog signala upozorenja do sistema za pomoć pri vožnji, koji povećavaju bezbednost vozača i pešaka u fabrici. Primeri za to su Linde Safety Guard sistem za rano upozoravanje na opasnosti, Linde BlueSpot™ za bolju vidljivost vozila koja se približavaju, kao i sistem za pomoć pri vožnji Linde Speed Assist.

Linde Safety Guard

Tamo gde se kreću podni transporteri, nastaje kompleksna gužva ljudi i mašina. Linde Safety Guard je inovativni sistem asistencije koji povećava bezbednost vozača i pešaka u direktnom okruženju vozila.

Saznajte više

Linde TruckSpot

Uski prolazi između regala, loše pregledne raskrsnice i nepregledna područja često otežavaju pešacima da na vreme vide viljuškar koji se kreće unazad. Linde TruckSpot, vizuelno rešenje za signal upozorenja, najavljuje vozilo u blizini putem svetlosnog signala.

Saznajte više

Linde VertiLight i Linde LED Stripes

Pravo osvetljenje u pravom trenutku je suštinski preduslov za bezbednost i efikasnost u radu sa podnim transporterom. Kompanija Linde Material Handling sa svojim proizvodima VertiLight i Linde LED Stripes nudi dva inovativna koncepta za osvetljenje.

Saznajte više
Video za Orange Belt

Garancija vezivanja sa pojasom OrangeBelt

Kontrola zatvaranja Linde OrangeBelt sprečava da vozač uopšte i krene ako je karlični pojas otvoren. Putem sa daljine vidljive signalne boje se može neposredno prepoznati da li je vozač vezan. Na taj način OrangeBelt na jednostavan i efikasan način povećava bezbednost rada.

SpeedAssist zaustavlja one koji prebrzo voze

Brz rad sa viljuškarom simbolizuje visoku produktivnost, ali bezbednost rada ne sme da trpi zbog toga. Vozači viljuškara često nisu svesni da voze prebrzo. Sistem za pomoć SpeedAssist koji je razvila kompanija Linde pomaže vozaču tako što automatski smanjuje brzinu pri ulasku vozilom u skladišne i proizvodne hale. Što znači svuda gde prilagođena brzina pomaže da se spreče nezgode. Domet, osetljivost i vreme reagovanja modernih radarskih senzora mogu se individualno prilagoditi okruženju i željama klijenata. Tako se obezbeđuje da viljuškar na primer prilikom prolaska ispod mosta u spoljnjem krugu pogona ne zakoči slučajno. Linde Speed Assist se montira jednostavno, povećava bezbednost u unutrašnjem prostoru i održava uobičajeno visoku efikasnost viljuškara u spoljnjem prostoru.

Video o primeni Linde Speed Assist u brodogradilištu Meyer

Efikasnost

Razna rešenja Linde sistema za upravljanje flotom connect: od uređaja za tehnologiju skladištenja i viljuškara prave inteligentnu flotu. connect: umrežava vaša vozila i obezbeđuje informacije za ekonomičnu i bezbednu upotrebu. Tako možete zadržati pregled nad iskorišćenošću vozila i stanjem održavanja i kontrolisati prava pristupa. Za postojeća i vozila drugih proizvođača Linde po potrebi isporučuje izabrane connect: proizvode kao rešenja za nadogradnju.

Digitalni tahograf

Sa connect:dt operating hours ćete uvek znati, kakvo je stanje iskorišćenosti vozila. Da li se previše retko koristi ili ono već prekoračuje predviđeno opterećenje? Da li predstoji održavanje? Pomoću tačnog poznavanja radnih sati se intervali servisiranja mogu bolje planirati, iskorišćenost se može optimizovati i mogu se izbeći uska grla. Osim toga otpada napor u pogledu ručnog evidentiranja radnih sati.

Više o connect:dt operating hours

Automatski izveštaj o greškama

connect:dt trouble codes prenosi šifre greške iz upravljačke jedinice vozila. Tako se habanje može pravovremeno prepoznati i mogu se izbeći otkazi vozila. U preglednom izveštaju putem e-pošte ćete saznati kakvo je stanje vaših vozila. Po želji sistem može čak i sasvim automatski informirati korisnički servis. Tako connect:dt trouble codes obezbeđuje optimalnu spremnost za rad vaše flote.

Više o connect:dt trouble codes

Klik umesto ključa

Sa connect:ac access control znate u svakom trenutku koji vozač upravo upravlja određenim vozilom. Osim toga možete da upravljate ovlašćenjima za vožnju i aktivirate vozila putem PIN-a ili RFID-a za korišćenje. Neovlašćeno korišćenje ili gubljenje ključeva su time onemogućeni.

Više o connect:ac access control

Analiza učinka vozila

Rešenje connect:an usage analysis Vam prikazuje vremena rada mirovanja i održavanja, kao i udele podizanja i vožnje za svako vozilo flote. Pomoću evidentiranih podataka možete prepoznati stvarnu performansu flote i moguće potencijale za poboljšanje pri upotrebi i upravljanje vozilima.

Više o connect:an usage analysis

Udobnost

Vozači viljuškara svakog dana provode brojne sate u svojim vozilima. Utoliko je važnije da su uslovi rada optimalni. To doprinosi efikasnom radu i najboljoj mogućoj udobnosti za vozače. Moderni kokpiti vozača kompanije Linde se po potrebi uz pomoć brojnog pribora mogu prilagoditi specijalnim zahtevima. Linde u tu svrhu nudi na primer ojačane obloge sedišta ili nadogradive držače za elektronske uređaje. Tako se oprema vozila i potrebni potezi i načini rada vozača mogu optimalno uskladiti.

Drvena ručka za džojstike sistema Linde Load Control

Drvena ručica za džojstike

Drvena ručka za Linde džojstike je stilizovana mogućnost da se radno mesto učini kvalitetnijim i individualno oblikuje. Ona je dostupna za pojedinačne, centralne i krstaste poluge. Tvrdo drvo koje se ne cepa nudi brojne prednosti u odnosu na uobičajene plastične ručke. Pored prijatne haptike je i manje osetljiva na prljanje i sprečava alergiju na plastiku. Svaka drvena ručka je unikat proizveden u Nemačkoj.

Video o držaču terminala kompanije Linde Material Handling

Držač terminala

Sa rešenjem za nadogradnju za držač terminala se postojeće flote viljuškara mogu bez problema prilagoditi primeni elektronskog terminala. Stabilan nosač podesive visine se jednostavno pričvršćuje na desni A-stub viljuškara i može se proizvoljno nagnuti. On ima priključak za struju i vreme za naknadni rad struje zbog rada monitora bez prekida.

Linde presvlaka za sedište

Presvlake sedišta

Sedišta viljuškara su pod posebno jakim opterećenjem prljavštine i čestog penjanja i silaženja. Zavisno od istrošenosti presvlake postaju ružne i neudobne za vozača. Presvlake sedišta sa velurom od mikrovlakana se posebno lako održavaju i opteretive su. Bočni umeci od veštačke kože dodatno štite od habanja.

Video o držaču mobilnog telefona kompanije Linde Material Handling

Držač telefona

Sa držačem mobilnog telefona vozač u svakom trenutku vidi displej telefona i može da rukuje njim bez problema. Držač koji se jednostavno montira stezaljkom ili vakuumskim nožicama pogodan je za sve tipove vozila.

Video o steznoj dasci kompanije Linde Material Handling

Stezna ploča

Klasična stezna daska bez velikog napora obezbeđuje veći red i veću efikasnost na radnom mestu vozača: Brz pristup radnim dokumentima i optimalna čitljivost zahvaljujući LED osvetljenju.