• 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 6216 (mm)

Slagač paleta L14 - L20 AP

Na amortizovanoj platformi

Brzo i udobno skladištenje na srednjim visinama podizanja

Visokopodizna vozila L14 - L20 AP se mogu svestrano koristiti i obezbeđuju efikasne i brze procese u skladištu. Sa trofaznim motorom od 2,3 kW vozilo sa na dole sklopljenom platformom postiže maksimalnu brzinu od 10 km/h. Njegova nosivost iznosi do 2.000 kg. Svi upravljački elementi se nalaze na glavi rude i omogućavaju intuitivno rukovanje visokopodiznim vozilom. Osim toga se vozilom preko električnog servo upravljača može upravljati bez velikog napora. A pomoću Linde Load Control se svako rukovanje teretom obavlja sofisticirano i precizno. Vozilo opciono raspolaže i sistemom Linde Load Management, koji izračunava trenutnu težinu i visinu tereta.

Karakteristike

Bezbednost

Ako vozač aktivira prekidač za zaustavljanje u nuždi ili napusti platformu, kočnica za slučaj nužde direktno zaustavlja vozilo. Osim toga vozilo koči automatski kada vozač pusti prekidač za vožnju. Opcioni Linde Load Management takođe je važan za bezbednost vozila: On upozorava rukovaoca, kada prihvaćeni teret prekorači nominalnu nosivost visokopodiznog vozila. U krivinama Linde-Curve asistent prilagođava brzinu i tako sprečava opasane situacije. Na amortizovanoj platformi vozač stoji bezbedno i pri bržim vožnjama.

 • Oprugama amortizovana platforma sa rasklopivim zaštitnim kopčama
 • Linde-Curve asistent za prilagođavanje brzine vožnje
 • Upozorenje Linde Load Management-a pri prekoračenju nominalne nosivosti

Ergonomičnost

Visokopodizna vozila L14 - L20 AP imaju oprugama amortizovanu platformu, koja zajedno sa bočnim kopčama i glavom rude čini jednu celinu. Ova konstrukcija smanjuje oscilacije i vibracije, koje deluju na telo vozača. Dodatno olakšanje rada obezbeđuje fleksibilna stajna platforma: U sklopljenom stanju ona omogućava režim rada sa praćenjem – što znači da nema stalnog ulaženja i izlaženja pri komisioniranju. Svi upravljački elementi su ergonomično raspoređeni i mogu se intuitivno dosegnuti.

 • Sklopive kopče i platforma za režim rada sa praćenjem
 • Oprugama amortizovana platforma smanjuje vibracije
 • Ergonomično raspoređeni upravljački elementi u cilju jednostavnog i efikasnog rada
 • Linde Load Control za precizno upravljanje teretom

Rukovanje teretom

Pomoću naizmeničnog pogonskog motora od 2,3 kW sa jakim obrtnim momentom viljuškar se sa do 10km/h kreće kroz svako skladište sa uskim hodnicima. Njegova nosivost iznosi od 1.400 do 2.000 kg. Robusna šasija osim toga obezbeđuje vozilu veliku preostalu nosivost. Pomoću Linde Load Control se svaki proces rukovanja odvija vrlo precizno. Funkcija Soft Landing štiti viljušku i teret od previše naglog zaustavljanja u krajnjem položaju.

 • Enkapsulirani trofazni motor od 2,3 kW sa jakim obrtnim momentom
 • Podizanje jarbola pri uspravljenoj rudi putem funkcije Linde SafetyLift
 • Sofisticirano i precizno rukovanje teretom putem Linde Load Control-a
 • Soft Landing za meko spuštanje tereta
 • Podesiva brzina vožnje do 10km/h

Servis

Sve informacije o trenutnom stanju vozila prikazuje multifunkcionalni displej – od težine tereta i radnih sati preko statusa održavanja pa do pražnjenja baterije. Zahvaljujući tehnologiji CAN sabirnice servisni tehničari osim toga brzo pristupaju svim podacima vozila. Robusne komponente i enkapsulirani naizmenični motor koji ne zahteva održavanje smanjuju servisne intervale vozila i na taj način snižavaju troškove održavanja i rada.

 • Robusna konstrukcija i komponente uređaja
 • Enkapsulirani naizmenični motor koji ne zahteva održavanje
 • Tehnologija CAN sabirnice važne informacije o stanju vozila i tereta preko multifunkcionalnog displeja

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14AP 1,4 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L16AP 1,6 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L20AP 2,0 (t) 2684 (mm) 4/4 6/6 (7,5/10) km/h 1795 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Inicijalni pomak

Inicijalni pomak obezbeđuje veće rastojanje od tla, usled čega se viljuškarom čak i na usponima i neravnom tlu može lako manevrisati. Inicijalnim pomakom se podižu samo krakovi točka viljuškara.

Verzija za hladnjače

Verzija za hladnjače omogućava punu spremnost za rad i snagu visoko podiznog vozila na do minus 35° Celzijusa.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču tereta ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Pojačavač brzine podizanja

Za primene sa visokim udelom podizanja opciono postoji pojačavač brzine podizanja. Na taj način se brzina podizanja bez tereta može povećati za dodatnih 40 procenata.

Soft Landing šiljaka viljuške

Viljuške se pre spuštanja na tlo koče funkcijom Soft Landing. Usled toga se natovarena roba meko spušta na tlo.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u više radnih smena.

Promenljivi podizni jarboli

Da bi se moglo odgovoriti raznovrsnim zahtevima u pogledu primene, kupcima su na raspolaganju standardni, dupleks i tripleks jarboli. Za veće visine podizanja koristi se dupleks jarbol. Ovaj jarbol ima dodatni unutrašnji profil jarbola, koji skoro udvostručava visinu podizanja viljuškara. Trostruki jarbol je opremljen sa dva unutrašnja profila jarbola koji se nalaze jedan u drugom i dostiže visinu podizanja, koja odgovara skoro trostrukoj visini spoljnjeg jarbola.

Zatraži ponudu