Viljuškari

Pomagači broj jedan
Viljuškari kompanije Linde Material Handling su pomagači broj jedan u intralogistici.

Viljuškar je u logistici unutar preduzeća pomagač broj jedan. Kao mnogostrani podni transporter visokog učinka optimalno je pogodan za transport i manipulaciju robom u skladišnim halama, proizvodnim postrojenjima i spoljnim područjima.

Linde Material Handling za sve branše i zahteve nudi odgovarajući viljuškar – uspešno već više od 60 godina. Ponuda vozila kompanije Linde je jedinstvena. Obuhvata 77 serija sa 382 modela i preko 10.000 opcija za opremanje. Principi kojima se rukovodimo, uvek su produktivnost, bezbednost i ergonomičnost.

Koje vrste viljuškara postoje?

Električni viljuškar kompanije Linde Material Handling pri radu napolju

Podni transporteri sa električnim pogonom su štedljiva i mnogostrano upotrebljiva. Fina trakcija, kompaktna osovina koja ne zahteva održavanje, i udobnost pri vožnji su samo neke prednosti ovih ekonomičnih viljuškara.

Električni viljuškari kompanije Linde

Dizel viljuškari

Viljuškari sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem su robusni i efikasni. Bez problema transportuju terete u trajnom režimu rada – i to pri natovarenom teretu od između 1,4 do 18 tona. Time ovi podni transporteri upravo pri upotrebi napolju postaju pouzdani i nezamenljivi pomagači.

Dizel viljuškari kompanije Linde

Gasni viljuškar

Tihi radnici - Od 1,4 do 8 tona nosivog tereta: Gasni viljuškari kompanije Linde Material Handling su sinonim za snagu i efikasnost pri svakoj upotrebi.

Gasni viljuškari kompanije Linde
Gasni viljuškari sa novim standardima: Linde dizel viljuškar H20 – H35 pri radu u skladišnoj hali

H20 - H35: Savršenstvo u svakom detalju

Dizel viljuškari i gasni viljuškari H20 - H35 su prvi izdanci nove generacije viljuškara, sa kojima kompanija Linde postavlja nove standarde u pogledu performanse, ergonomičnosti, bezbednosti i povezivanja. Ovi viljuškari će tako i sutra još pružati optimalne odgovore na izazove u oblasti protoka materijala. Tehničku osnovu čini provereni hidrostatički pogonski sistem, koji snagu industrijskog motora bez gubitaka prenosi na pogonske točkove i podiznu hidrauliku. Robusni tip konstrukcije istovremeno obezbeđuje dug vek trajanja uz minimalne potrebe za održavanjem.

Viljuškari iz fabrike: Kupovina novih viljuškara

Saveti za finansiranje viljuškara

Ko želi da kupi novi viljuškar kompanije Linde, uz to će dobiti individualni koncept finansiranja. On obezbeđuje najbolji odnos troškova i koristi. Rešenje ne mora uvek biti kupovina novog uređaja: Kao opcije su dostupni i lizing, iznajmljivanje, iznajmljivanje sa opcijom kupovine ili najam.

Viljuškar sa "životnim iskustvom": Provereni polovni viljuškari

Upravo novoosnovana preduzeća, kompanije u fazi rasta ili sa varirajućim vremenima primene za viljuškare su u potrazi za mogućnostima da svoje specijalne zahteve realizuju na pouzdan i ekonomičan način. U tu svrhu su provereni, sistematski pripremljeni polovni viljuškari kompanije Linde kvalitativna, visoko kvalitetna i troškovno povoljna alternativa. Uz pomoć istorijata vozila i servisiranja u kojem nema praznina i pažljive kontrole prilikom vraćanja viljuškara, kompanija Linde samo najbolje uređaje bira za program.

Saznajte više o polovnim viljuškarima kompanije Linde.
Kontakt-brava proverenog polovnog viljuškara kompanije Linde

Viljuškar na vreme: Viljuškari za iznajmljivanje kompanije Linde

Viljuškar za iznajmljivanje kompanije Linde pri radu

U brojnim situacijama ekonomičnija alternativa može biti da se viljuškar iznajmi nego da se kupi novo vozilo - na primer kod sezonskih vršnih opterećenja i pre velikih događaja. Linde servis za iznajmljivanje ne obuhvata samo brzu isporuku hitno neophodnih viljuškara, već takođe nudi potrebno savetovanje i fleksibilnost. Tako preduzeća upravo u radno intenzivnim fazama mogu da koriste ponudu fleksibilnih rešenja.

Saznajte više o viljuškarima za iznajmljivanje kompanije Linde.

Viljuškari u timu: Upravljanje flotom kompanije Linde

Jedan viljuškar može mnogo – a flota još više. Preduslov je ekonomično upravljanje flotom. Tu na primer spada identifikacija vozila koja se često kvare, koja su preopterećena ili nisu dovoljno iskorišćena. Sa sistemom za upravljanje flotom Linde connect kompanija Linde na raspolaganje stavlja upravo one informacije koje su operaterima flote potrebne za efikasnu primenu njihovih vozila – nezavisno od lokacije i veličine flote, od novih i postojećih vozila ili od uređaja drugih proizvođača.

Saznajte više o upravljanju flotom kompanije Linde.
connect-peolpe-4284_6005_BX22

Ovako funkcioniši viljuškari

Za jaku intralogistiku

Viljuškar je sveznalica u transportu robe unutar preduzeća i transportu generalno. Zahvaljujući svojim posebnim svojstvima i raznovrsnim mogućnostima opremanja, V-viljuškari i E-viljuškari kompanije Linde već decenijama se dokazuju u najrazličitijim branšama. Kompanije Linde ostaje verna ovoj ulozi i za svaki novi zahtev iz oblasti logistike nalazi odgovarajuće rešenja za vozila i flote.

Konstrukcija viljuškara

Bitne karakteristike konstrukcije svakog viljuškara su podizna konstrukcija napred i protivteg pozadi. Na nosaču viljuške se nalaze dva šiljka viljuške, čije se rastojanje može podesiti i koji se mogu podizati preko hidrauličkog sistema.

Grafikon konstrukcije viljuškara

1: Skretni valjak 2: Podizni jarbol 3: Podizni lanac 4: Nosač viljuške 5: Viljuška 6: Prostor motora/baterija 7: Protivteg 8: Zaštitni krov sa nagibnim cilindrima gore

Pogoni za viljuškare

Prilikom kupovine viljuškara važnu ulogu nemaju samo troškovi nabavke, već i troškovi upotrebe, a time i troškovi energije. Pored motora sa unutrašnjim sagorevanjem i olovno-kiselinski akumulator i litijum-jonske baterije ili gorive ćelije sve više spadaju u preferirana rešenja. Linde Material Handling za svaki sistem energije nudi najmodernije tehnologije i usluge.

Sa četiri sistema energije kompanija Linde za svaki logistički zahtev ima spremno odgovarajuće rešenje:

Motor sa unutrašnjim sagorevanjem

Viljuškari sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u odnosu na druge sisteme imaju jednu prednost: Usled velikog rastojanja od tla pogodni su i za neravne terene. Oni osim toga primarno osvajaju velikom snagom motora. Ovi V-viljuškari su dostupni kod kompanije Linde.

Olovno-kiselinski akumulatori

E-viljuškari sa olovno-kiselinskim akumulatorima su i dalje vrlo popularni, kada je u višesmenskom radu moguća zamena baterije ili kada viljuškari nisu trajno opterećeni. To na primer važi za maloprodajne kompanije, koje koriste vozilo samo nekoliko sati u toku dana za utovar i istovar. Ovi E-viljuškari su dostupni kod kompanije Linde.

Litijum-jonska baterija

Sa Litijum-jonska tehnologija (Li-ION) nema skupih i dugotrajnih zamena baterije, pošto se baterija može dopuniti i u kratkim radnim pauzama.

Gorivna ćelija

Za samo jedan do tri minuta su viljuškari sa Gorivna ćelija napunjeni vodonikom. Pre svega u napornom višesmenskom radu visoka raspoloživost vozila je velika prednost.

Pregled istorije viljuškara Linde

Sa V-viljuškarom H20 - H35 kompanija Linde postavlja nove standarde za viljuškare sa protivtegom.

2019: Nova generacija V-viljuškara

Sa jakim, okretnim i umreženim V-viljuškarima serije 1202 kompanija Linde postavlja nove standarde za viljuškare sa protivtegom.

Linde Material Handling slavi proizvodnju 111.111. električnog viljuškara.

2017: Električni viljuškar broj 111.111

Linde slavi proizvodnju 111.111. viljuškara na električni pogon iz serije 386 sa vozilima od E12 do E20 koji su stigli na tržište 2006. godine.

Govor Sabine Neuß povodom predaje 750.000. viljuškara kompanije Linde Material Handling kupcu.

2014: 750.000. viljuškar i prvi WoMH

Linde slavi proizvodnju 750.000. viljuškara. Na prvi sajam World of Material Handling (WoMH) došlo je više od 6.000 posetilaca iz struke.

Viljuškari kompanije Linde Material Handling sa pogonom na gorivne ćelije ispred rezervoara sa vodonikom

2009: Viljuškari sa hibridnim pogonom i gorivnim ćelijama

Linde prvi put predstavlja prototipove sa alternativnim pogonima. Od 2010. godine kompanija Linde nudi uređaje sa pogonom na gorivne ćelije kao prvi proizvođač podnih transportera u Evropi.

Vozači viljuškara u viljuškaru kompanije Linde Material Handling voze po stazi StaplerCup 2005.

2005: Prvenstvo vozača viljuškara

Manifestacija StaplerCup slavi svoju premijeru. Više od 1500 vozača učestvovalo je u prvom nemačkom prvenstvu vozača viljuškara.

Viljuškar serije 351 kompanije Linde Material Handling podiže cevi.

1985: Kraljevska klasa viljuškara

Serija 351 je napravila revoluciju u svetu viljuškara. U „kraljevskoj klasi“ sa nosivošću od 2 do 3,5 tone, dizel viljuškar postavlja nove standarde u dizajnu i efikasnosti rukovanja robom.

Prvi električni viljuškar kompanije Linde Material Handling

1971: Prvi električni viljuškar kompanije Linde

Na sajmu u Hanoveru 1971. prvi električni viljuškar kompanije Linde slavi svoju svetsku premijeru.

Prvi viljuškar kompanije Linde Material Handling – Hubtrac

1959: Prvi viljuškar kompanije Linde

Priča o uspehu Linde viljuškara počela je 1959: Hubtrac je prvi viljuškar sa hidrostatičkim sistemom prenosa.