• 0 - 1.400 (kg)
 • 0 - 4.266 (mm)

Slagač paleta D12 – D14 AP

Fleksibilni garant performansi

Svestranost uparena sa velikom pogonskom snagom

Zahvaljujući rasklopivoj platformi za vozača, električni dvospratni utovarivač D12 – D14 AP fleksibilno može da se koristi kao vozilo sa mogućnošću praćenja ili kao model za vožnju. Na dva nivoa on transportuje do 1.400 kilograma i povećava produktivnost pri skladištenju i vađenju iz skladišta kao i pri transportu na dužim deonicama. Na amortizovanoj platformi vozač stoji udobno i bezbedno. Funkcija hoda puzanja usporava vozilo i čini teške manevre u uskim hodnicima jednostavnijim i bezbednijim. Pomoću upravljanja jarbolom Linde OptiLift® rukovaoci mogu da precizno podižu i spuštaju teret. Dobra vidljivost kroz jarbol omogućava milimetarski precizno skladištenje i vađenje čak i u visokim regalima i osigurava bezbedno rukovanje teretom. Pogonjeni jakim motorima snage od 2,3 kW, dvostruki utovarivači postižu maksimalnu brzinu do 10 km/h i povećavaju radni učinak putem velike brzine rada.

Karakteristike

Bezbednost

Linde dvostruki utovarivači D12 – D14 AP su projektovani tako da štite vozača u toku rada. Bočni elementi koji se mogu otklopiti uvis, dodatno štite vozača od povreda. Palete se automatski optimalno pozicioniraju pri skladištenju, što smanjuje opasnost od nezgoda. U svrhu dodatne bezbednosti vozilo automatski prilagođava svoju brzinu u krivinama i smanjuje brzinu počev od visine podizanja od 1,5 metara. Čim vozač više ne aktivira kontrolu prianjanja, kolica se zaustavljaju. Non-stop dugme osim toga odmah aktivira elektromagnetnu kočnicu koja zavisi od tereta. Veću bezbednost osim toga obezbeđuje i dobar pogled na tovar.

 • Bočni elementi koji se mogu otklopiti uvis u svrhu dodatne zaštite
 • Elektromagnetna kočnica koja radi zavisno od tereta
 • Automatsko smanjenje brzine u krivinama
 • Optimalna vidljivost kroz jarbole

Ergonomičnost

Funkcijama vožnje i podizanja električnih visokopodiznih vozila D12 – D14 AP može se udobno upravljati jednom rukom, a da vozač ne mora da pusti rudu. To omogućava precizno i udobno rukovanje teretom. Da bi se bez napora obavili izazovni manevri upravljanja, rukovaoci mogu da aktiviraju funkciju hoda puzanja i istovremeno otpuste kočnicu. Vešanje rasklopive platforme upija vibracije usled neravnina na tlu, tako da rukovalac u toku vožnje na njoj stoji udobno i bezbedno.

 • Jednoručno upravljanje putem glave rude
 • Amortizovana platforma za visoku udobnost vožnje
 • Brzina hoda puzanja za precizne manevre

Rukovanje teretom

Svim funkcijama vožnje i podizanja vozač intuitivno upravlja jednom rukom. Upravljanje jarbolom Linde OptiLift® osigurava milimetarsko precizno podizanje i spuštanje tereta – i na taj način istovremeno povećava brzinu rada i preciznost. Prilikom korišćenja glavnog i inicijalnog podizanja dvostruki utovarivači D12 – D14 AP mogu da istovremeno transportuju dve palete sa maksimalnom težinom od po 1.000 kilograma. To dovodi do veće efikasnosti u toku transporta. I kod dvostrukog tovara AC motor snage 2,3 kW ubrzava vozila do 10 km/h. Brzina u krivinama se automatski smanjuje počev od visine podizanja od 1,5 metara.

 • Precizno podizanje i spuštanje sa Linde OptiLift®
 • Intuitivno rukovanje svim funkcijama vožnje i podizanja
 • AC motor od 2,3 kW za brzinu do 10 km/h
 • Dvospratna funkcija omogućava istovremeni transport dve palete težine od po 1.000 kg

Servis

Multifunkcionalni displej D12 – D14 AP u pregledu prikazuje rukovaocu sve važne statusne informacije. AC motori koji ne zahtevaju održavanje obezbeđuju visok stepen raspoloživosti dvostrukih utovarivača. Sve važne komponente su lako pristupačne. U slučaju popravke servisni tehničari preko priključka CAN sabirnice mogu da očitaju i provere sistemske podatke na prenosnom računaru.

 • Motor od 2,3 kW koji ne zahteva održavanje
 • Multifunkcionalni displej prikazuje sve važne informacije
 • Sistem CAN sabirnice za brzu i jednostavnu dijagnozu
 • Lak pristup svim komponentama

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12AP 1,2 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14AP 1,4 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta visine od 1000 mm obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču tereta ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Funkcija Soft Landing Function

Ova zaštitna funkcija sprečava naglo odlaganje tereta i sa tim povezana oštećenja. U tu svrhu pre dostizanja tla ona automatski smanjuje brzinu podizanja i meko odlaže teret.

Paket steznih ploča

U paket opreme pored obrtne stezne ploče spada još jedna pregrada za odlaganje u prednjem delu.

Verzija za hladnjače

Verzija za hladnjače omogućava punu spremnost za rad i snagu visoko podiznog vozila na do minus 35° Celzijusa.

Mobilno ili fiksno postolje za bateriju za bočnu zamenu baterije

Funkcija iskotrljavanja baterije u kombinaciji sa postoljima za zamenu je idealna za primene koje zahtevaju češću zamenu baterija.

Ultrabrza funkcija podizanja

Pomoću ove nove opcije brzina podizanja može da se poveća za do 33 procenta (sa 30 cm/s na 40 cm/s).

Zaštita jarbola

Zaštita jarbola od žičane mreže ili polikarbonata štiti jarbol od oštećenja.

Zatraži ponudu