• 0 - 1.200 (kg)
 • 0 - 2.844 (mm)

Slagač paleta D12 RW

Komforni dvostruki visokopodizni paletni viljuškar

Ergonomičan i brz transport za visok učinak pretovara

Dvospratni visokopodizni paletni viljuškar D12 RW je brz i okretan univerzalac za istovremeni transport dve palete sa po maksimalno 1.000 kg. Opremljen jakim trofazni motorom od 3 kW, on dostiže brzinu od maksimalno 12 km/h bez tereta i 10 km/h sa teretom. Zato je optimalan za srednje i duže deonice u skladištima sa visokim učinkom pretovara. Takođe je potpuno prikladan za utovar i istovar teretnih vozila. Ergonomičan položaj sedenja i intuitivno upravljanje omogućavaju udoban rad bez umora. Šasija širine 970 mm obezbeđuje veliku slobodu kretanja.

Karakteristike

Bezbednost

Visokopodizni paletni viljuškar D12 RW ima tri međusobno nezavisna kočiona sistema, koji tokom vožnje osiguravaju bezbednost vozača i drugih zaposlenih u skladištu. Pri vožnji u krivinama se brzina automatski smanjuje. Konfiguracija u četiri tačke obezbeđuje visok stepen stabilnosti i optimalno prianjanje čak i pri maksimalnom tovaru. Zahvaljujući širokoj šasiji vozač se uvek zaštićeno nalazi unutar kontura vozila. Povišeni položaj sedenja pruža optimalan pogled na okolinu. Prilikom spuštanja viljuške automatski se smanjuje brzina podizanja. To smanjuje štetu na teretu i habanje na vozilu.

 • Tri međusobno nezavisna kočiona sistema
 • Automatsko smanjenje brzine u krivinama
 • Konfiguracija u četiri tačke za visok stepen stabilnosti
 • Povišeni položaj sedenja za optimalan pogled u krug
 • Funkcija Soft Landing viljuškastog nosača

Ergonomija

Položaj sedenja pomeren za 90° pruža izvanredan pogled na okolinu i time obezbeđuje manevrisanje u oba pravca bez zamora. Velika širina šasije od 970 mm omogućava ergonomičan rad sa velikom slobodom kretanja. Dodatnu udobnost pri vožnji obezbeđuju mogućnosti individualnog podešavanja sedišta, leđnog naslona i podne ploče. Lako dostupni upravljački elementi integrisani u konzolu čine da rad sa modelom D12 RW bude visoko efikasan.

 • Bočni položaj vozača za manevrisanje bez zamora
 • Široka šasija za veliku slobodu kretanja
 • Individualno podesivo sedište vozača
 • Upravljački elementi integrisani u konzolu

Rukovanje teretom

Jak trofazni motor od 3 kW ubrzava vozilo na brzinu od maksimalno 12 km/h – a sa teretom onda maksimalno 10 km/h. Konfiguracija u četiri tačke pritom obezbeđuje maksimalnu uravnoteženost visokopodiznog paletnog viljuškara pri punoj vožnji i opterećenju. Upravljanje pokretima viljuške ili jarbola vrši se precizno i lako vrhovima prstiju. Osim toga se viljuškom i samim viljuškarom može upravljati istovremeno, čime je obezbeđen visok stepen produktivnosti zahvaljujući glatkim radnim procesima.

 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Konfiguracija u četiri tačke za uravnotežena svojstva vožnje
 • Precizno i lako upravljanje vrhovima prstiju
 • Sinhrono upravljanje viljuškom i samim viljuškarom

Servis

Robusna konstrukcija i dugoveka pogonska jedinica garantuju visok učinak uz male potrebe za održavanjem. Multifunkcionalni displej informiše rukovaoca o stanju viljuškara na primer preko indikatora pražnjenja baterije, brojača radnih sati i prikaza šifre greške. Tehnologija CAN sabirnice omogućava servisnim tehničarima brz i jednostavan pristup svim podacima vozila.

 • Robusna konstrukcija i dugoveki pogon
 • Multifunkcionalni displej sa svim važnim informacijama o vozilu
 • Tehnologija CAN sabirnice za brz pristup podacima

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12RW 1,2 / 2,0 (t) 2344 (mm) 10 / 12 km/h 2021 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Kožno sedište i grejanje sedišta

Sedišta od kože i podesivo grejanje sedišta povećavaju udobnost vožnje prilikom rada u hladnjači i hladnom okruženju.

BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozu Linde BlueSpot™ povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta obezbeđuje da se teret pri podignutom nosaču tereta stabilizuje i ne sklizne unazad.

Optimizacija brzine

Optimizacija brzine zavisi od težine tereta kada je tovar malo podignut.

Razne podizne visine jarbola

Za D12 RW su dostupne razne visine jarbola – na zahtev i specijalne visine. Vozilo se na taj način može precizno prilagoditi željenom području primene.

Dodatni naslon za glavu

Dodatni naslon za glavu povećava udobnost rada i smanjuje pojavu umora.

Zatraži ponudu