Tehnički i bezbednosni servisi

Garantovano na bezbednoj strani
Linde servisni savetnik kod klijenta

Bezbednost podnih transportera garantuje ne samo rad bez problema, već je u mnogim slučajevima i zakonska obaveza. Odgovarajući okvirni uslovi se pritom stalno menjaju. Linde Material Handling ima pregled i pravovremeno sprovodi propisana ispitivanja za Vas. Tu na primer spadaju u Evropi propisana ispitivanja prema FEM 4.004, provere regala kao i ispitivanja baterija i punjača. Linde osim toga na mnogim lokacijama nudi servis guma, savetuje Vas u pogledu optimalne potrošnje energije ili se brine o čišćenju viljuškara ili uređaja za tehnologiju skladištenja kojim se čuva vrednost uređaja.

Pravno bezbedni putem godišnjeg ispitivanja

Zakonodavci po pravilu najmanje jednom godišnje predviđaju obimno ispitivanje viljuškara i uređaja za tehnologiju skladištenja od strane stručnjaka. U Evropi su ispitivanja na primer zadata putem specifikacija smernice FEM 4.004. Realizacija FEM 4.004 je po pravilu regulisana nacionalnim zakonima. Pregledi se odnose na sve bitne elemente i funkcije podnih transportera svih vrsta, kao što su ručna podizna vozila, dizalice ili radioničke podizne platforme. Pritom treba savesno proveriti do 100 tačaka, počev od podiznih uređaja, preko voznog pogona i kočnica, pa do sedišta, baterija i pločica sa natpisima. Linde servis nadzire kompletno godišnje ispitivanje – dokumentovano specifično za određenu zemlju, stručno i bez propusta.

Za Vas to znači:

  • potpunu pravnu sigurnost
  • automatsko ispunjavanje specifikacija proizvođača
  • održivu i trajnu bezbednost za vaše zaposlene
  • pregled tačnog stanja flote
  • pravovremena ispitivanja zahvaljujući usluzi podsetnika

Stručnjaci kompanije Linde osim toga daju preporuku koje nedostatke treba odmah otkloniti, kako bi se izbegla moguća posledična oštećenja. Tako se ispitivanje odmah duplo isplati.

Provere regala u skladu sa standardom: Nijedno oštećenje ne ostane neotkriveno

Često uski prolazi u halama skladišta čine regale tipičnim mestom sudara za viljuškare. Osim toga su zbog robe često izloženi velikoj težini. Zakonodavci su zbog toga i za regale predvideli redovna ispitivanja, po pravilu širom sveta. Pritom regale treba godišnje pregledati na primer na oštećenja usled sudara sa viljuškarom, ulubljenje ili nedovoljno pričvršćenje. U Evropi je tačna provera utvrđena u DIN EN 15635. Brojni Linde servisni partneri preuzimaju pravno bezbedno ispitivanje vaših regala u skladu sa standardom. Ono se vrši u toku procesa rada i bez prekida. Osim toga ćemo Vam naravno odmah i pomoći kod otklanjanja eventualnih nedostataka.

Pogled na regale kroz stakleni krov viljuškara
Zamena gume na jednom Linde viljuškaru

Kompletno spremni za rad sa servisom guma

Potpuno funkcionalne gume nisu samo zakonski propisane, već osiguravaju efikasna i bezbedna vozna svojstva viljuškara. Servis guma kompanije Linde obavlja potrebne zamene guma uz najkraća vremena mirovanja. Korišćenjem zamenske felne se guma brzo montira i stare gume po želji odmah odlažemo na otpad.

Ispitane baterije traju duže

Da li ste znali da baterija čini oko trećine ukupne cene električnog viljuškara? Srazmerno važno je da baterija bude potpuno funkcionalna i pre svega dugotrajna. Samo na taj način se mogu sprečiti visoki troškovi. Nedovoljno održavanje i čišćenje mogu dovesti do razaranja baterije, skraćenja vremena vožnje i mogu ubrzati pražnjenje. U tom slučaju su neizbežna privremena punjenja koja traju dugo. Sa servisom baterija kompanije Linde se nedostaci mogu pravovremeno uočiti, vek trajanja baterija se može produžiti, vremena otkaza minimizovati i popravke se mogu izbeći.

Ispitivanje punjača

Ispitivanje punjača je takođe zakonski propisano. Ona osim toga služi dugom veku trajanja i time ekonomičnosti viljuškara. Brojni Linde servisni partneri po želji će redovno proveravati vaše punjače. Imaćete garantovano optimalno napunjene baterije i na taj način viljuškare visokog učinka koji su spremni za rad u svakom trenutku.

Savetovanje u pogledu energije smanjuje troškove

Potrošnja energije je ekonomska tema i u istoj meri relevantna za održivost vašeg preduzeća. Linde na brojnim lokacijama pruža savete u vezi sa potrošnjom energije, zavisno od konkretnih uslova upotrebe. Pritom se na primer radi o izboru pogodne veličine i vrste baterije, kao i o broju baterija i punjača koje treba koristiti. Tako se zavisno od radnog okruženja na primer može isplatiti korišćenje centralne stanice za punjenje. Naši stručnjaci će Vam pomoći da optimizujete vaše troškove usled potrošnje i da vaše snabdevanje energijom oblikujete na način koji uzima u obzir budući razvoj.

Svakodnevna pomoć sa servisnim bordom za baterije

Osim potrebnih ispitivanja, vozači viljuškara mogu svakog dana i sami da doprinesu održanju baterija. U tu svrhu kompanija Linde pri svakodnevnom punjenju i proveri baterija sa olovnom kiselinom nudi zaštitu i pomoć putem servisnog borda za baterije. Sa bordom je na centralnom mestu dostupan potreban pribor za održavanje, kao što su na primer zaštitne naočare, rukavice i tečnost za ispiranje očiju. On osim toga daje uputstva za punjenje baterija sa olovnom kiselinom na dvanaest jezika. Znači da sa servisnim bordom povećavate bezbednost na radnom mestu i ubrzavate radove nege i održavanja na bateriji.

Pitajte vašeg prodavca za servisni bord
Zaposleni na servisnom bordu za baterije kompanije Linde

Čistoća produžava vek trajanja

Čišćenje viljuškara ili uređaja za tehnologiju skladištenja za preduzeća često predstavlja zametnu stvar i zbog toga se najčešće zanemaruje. Zaposlenima ili nedostaje vreme ili vlasnici izbegavaju troškove profesionalnog čišćenja. Međutim, tako se štedi na pogrešnom kraju. Usled nedovoljnog čišćenja nastaju veliki gubici vrednosti. Konačno, prijatan izgled uređaja predstavlja podsticaj za radnike da se pažljivo ophode prema radnom uređaju. Prljavština osim toga povećava habanje.

Linde na mnogim lokacijama nudi redovno profesionalno čišćenje viljuškara. Na taj način su preduzeća i njihovi zaposleni oslobođeni te zametne obaveze i viljuškari se mogu pohvaliti stalnim svežim sjajem.