Ručni paletni viljuškari

Praktični pomagači
Ručni paletni viljuškari M25, M25 Scale+ i M10X kompanije Linde Material Handling

Ručni paletni viljuškari su svestrani pomagači koji ne smeju da nedostaju ni u jednom skladištu. Bez obzira da li se radi o uskim hodnicima, uskim površinama za utovar na kamionima ili strmim rampama: Gde god velike količine robe i teški tereti treba da se brzo i efikasno pomeraju na kratkim deonicama, ovi okretni uređaji kojima se lako upravlja su pravi izbor. Svojim kompaktnim dimenzijama i preciznim sistemima upravljanja ručni paletni viljuškari kompanije Linde Material Handling može se upravljati i u skučenim okruženjima.

Ručnim paletnim viljuškarima se rukuje pre svega preko njihove ručne viljuške. Preko ergonomične ručice rude kojom se može rukovati jednoručno se može udobno manevrisati i teškom transportovanom robom. Veliki ugao zakretanja rude olakšava rukovaocu da precizno pozicionira ručni paletni viljuškar na problematičnim mestima. Zahvaljujući malom otporu kotrljanja skretnih i radnih točkova prilikom vuče i guranja Linde ručnih paletnih viljuškara potrebno je samo malo snage. Njihova robusna konstrukcija i hidraulika zaštićena od prašine ih osim toga čine idealnim za duge, zahtevne primene.

Ručni paletni viljuškar kompanije Linde

M25

Podizno vozilo sa ručnom viljuškom M25 je posebno robusno konstruisano i zato može da transportuje 25 posto veću težinu nego slični modeli.

Saznajte više

M25 Scale+

Podizno vozilo sa ručnom viljuškom M25 Scale+ ima veliku nosivost kao i sistem merenja težine, koji precizno dokumentuje količinu punjenja.

Saznajte više

M10 X/XE

Niskopodizna vozila M10 X i M10 XE kompanije Linde Material Handling pomoću makazastog mehanizma podižu viljušku na idealnu radnu visinu. To omogućava fleksibilnu upotrebu u svrhu transporta, komisioniranja ili kao radna platforma.

Saznajte više

Pomagači za svako skladište

Opteretiva, fleksibilna i laka za rukovanje: Sa odgovarajućim ručnim paletnim viljuškarom jednostavno i brzo obavljate najrazličitije transportne zadatke. Solidna čelična šasija ručnog paletnog viljuškara kompanije Linde dovodi do toga da rukovaoci na svakoj deonici puta mogu u potpunosti da iskoriste maksimalnu nosivost uređaja, da bi se učinak pri pretovaru trajno mogao održavati na visokom nivou. Mogućnost intuitivnog rukovanja i ergonomična konstrukcija ručnih paletnih viljuškara rasterećuju rukovaoca pri manevrisanju i podizanju posebno teške robe. Šiljci viljušaka svih Linde ručnih paletnih viljuškara opremljeni su valjcima za uvlačenje kako bi se olakšalo uvlačenje u paletu. Manji tereti do 200 kilograma zahvaljujući funkciji brzog podizanja mogu da se prihvate posebno efikasno.

Zamena akumulatora Linde tegljača pomoću Linde ručnog paletnog viljuškara M25

Odgovarajući ručni paletni viljuškar za svaki zahtev

Razni ručni paletni viljuškari kompanije Linde mogu se savršeno prilagoditi odgovarajućim zahtevima na mestu upotrebe. Viljuške različitih dužina su takođe dostupne kao i specijalne gume od poliuretana, moje omogućavaju transport robe bez buke. Specijalne varijante modela poput viljuškara sa makazastim mehanizmom ili viljuškara sa integrisanom vagom obezbeđuju da za svaki zadatak imate na raspolaganju tačno određeni ručni paletni viljuškar.

Standard među ručnim paletnim viljuškarima

Za brz i efikasan transport robe na kraćim deonicama, ručni paletni viljuškar M25 kompanije Linde je odgovarajući izbor. Njegova maksimalna nosivost iznosi oko 2500 kilograma, pri čemu zahvaljujući svojoj robusnoj čeličnoj šasiji može da transportuje oko 25 procenata veću težinu nego uporedivi modeli iste veličine. Konstrukcija njegove hidraulike sa zaštitom od prašine ga i u najtežim uslovima upotrebe čini neuništivim univerzalnim pomoćnikom u svakodnevnom poslu u skladištu.

Za optimalno ranžiranje u skučenim uslovima ruda ručnog paletnog viljuškara se može zakrenuti za ugao do 105 stepeni. Široka ručka na rudi obuhvata šake i prilikom radova ranžiranja ih štiti od sudara. Duboka šasija istovremeno sprečava moguće povrede stopala. Sa otvorenim šiljcima viljuške standardna verzija ovog ručnog paletnog viljuškara od nerđajućeg čelika izvanredno je pogodna za upotrebu u vlažnim radnim okruženjima. Proširena verzija od nerđajućeg čelika sa zatvorenim šiljcima viljuške idealna je za radna okruženja sa visokim higijenskim standardima.

Više detalja o M25
Ručni paletni viljuškar M25 kompanije Linde Material Handling je odgovarajuća podrška u svakom skladištu.

Viljuškar sa vagom: sopstvena težinska kategorija

Ručni paletni viljuškar M25 Scale+ kompanije Linde Material Handling sa integrisanom vagom

Sa M25 Scale+ kompanije Linde Material Handling se merenje težine i transport mogu obaviti u samo jednom radnom koraku. Viljuškar sa ručnom viljuškom ima integrisanu vagu koja precizno registruje težinu transportovane robe sa tačnošću do pola kilograma i po potrebi je digitalno evidentira. Time se štedi na dugom putu do eksternih preciznih vaga i doprinosi se znatnom povećanju učinka pri pretovaru.

Ručni paletni viljuškari ove serije modela zahvaljujući njihovoj konstrukciji, koja je kruta u odnosu na uvijanje, istovremeno imaju neobično veliku nosivost koja omogućava maksimalni utovar od 2500 kilograma. Gumeni skretni točkovi ublažavaju potrese i tako obezbeđuju meku vožnju. Usled malih valjaka za uvlačenje i izvlačenje na šiljcima viljuške rukovalac prilikom prihvata palete mora da uloži samo vrlo mali napor.

Više detalja o M25 Scale +

Ručni paletni viljuškar sa makazastim mehanizmom: pitanje visine

Sa modelima M10 X i M10 XE Linde nudi posebnu varijantu ručnog paletnog viljuškara: takozvani viljuškar sa makazastim mehanizmom. Funkcija podizanja pomoću makazastog mehanizma omogućava rukovaocu da viljuške uređaja podigne na visinu do 800 milimetara čime se čuvaju leđa. To je moguće u dve varijante: Kod M10 X rukovalac podizanjem makazastim mehanizmom upravlja ručno preko rude. M10 XE opremljen je električnim pogonom za podizanje, koji transportuje palete i drugu transportovanu robu na željenu visinu pritiskom na dugme.

Oba viljuškara sa makazastim mehanizmom imaju ojačanu rudu i šasiju krutu na uvijanje, koja je projektovana za maksimalnu nosivost od 1000 kilograma. Počev od radne visine od 400 milimetara, mali klinovi levo i desno od skretnih točkova obezbeđuju dodatnu stabilnost. Viljuškari sa makazastim mehanizmom svoje prednosti pokazuju pre svega kao mobilne radne platforme ili pri komisioniranju u veoma skučenom prostoru.

Više detalja o M10 X i M10 XE
Ručni paletni viljuškari M10 X i M10 XE kompanije Linde Material Handling sa funkcijom podizanja putem makazastog mehanizma