Komisioniranje na dve palete koje štedi leđa

Viljuškar za komisioniranje N20 C LoL zahvaljujući dugim krakovima za teret i dodatnoj viljuški koja se može podizati, omogućava ergonomično punjenje dve palete u samo jednom ciklusu komisioniranja. Vozač prvo kreće sa jednom paletom na željenoj visini, dok se opciono jedna druga sa specijalnim osiguračem pričvršćuje vertikalno na leđima viljuške. Čim se prva paleta napuni, spušta se na krakove za teret i viljuška je takođe nosi. Zatim se bez napora i druga paleta može položiti na viljuške i takođe utovariti na visini koja štedi leđa. Na taj način N20 C LoL nudi brzo i ergonomično komisioniranje. U procesu se jarbolom može upravljati desno i levo od naslona za leđa i vozilo se može dalje pomerati do sledećeg segmenta regala. Opciono postoji mogućnost da se mesto vozača podigne, kako bi se povremeno moglo komisionirati na drugom nivou regala. Inicijalno podizanje osim toga obezbeđuje jednostavan transport preko rampi i neravnina.

Karakteristike

Bezbednost

Kako u krivinama, tako i pri spuštenoj viljuški, vozilo automatski prilagođava svoju brzinu i time povećava bezbednost vozača i tovara. N20 C LoL osim toga ima tri različita kočiona sistema. Oni povećavaju snagu kočenja proporcionalno u odnosu na težinu tovara i zaustavljaju vozilo, čim mesto vozača bude prazno. Osim toga se vozilo automatski zaustavlja, kada rukovalac pusti prekidač za vožnju. Dalju minimizaciju rizika obezbeđuju spljoštene konture i zaobljene ivice na mestu vozača u vozilu. Za zaštitu stopala od povreda pri rukovanju jarbolom i vozilom preko tastera na obe strane naslona za leđa, N20 C LoL kod ove opcije je s obe strane šasije opremljen zaštitnim mehanizmima.

 • Automatsko prilagođavanje brzine u krivinama
 • Mala brzina pri spuštenoj viljuški
 • Tri različita kočiona sistema
 • Zaobljen vozni postroj

Ergonomičnost

Viljuškar za komisioniranje N20 C LoL nudi visok stepen praktičnosti za rukovaoca: Nizak i širok prilaz vozilu sa obe strane omogućava fleksibilno i brzo komisioniranje na obe strane regala. U skladu s tim se upravljanje jarbolom i upravljački elementi za vožnju i inicijalno podizanje nalaze na obe strane naslona za leđa. Posle punjenja prve palete rukovalac bez prekida udobno može da položi i natovari drugu paletu koja se opciono nosi na leđima viljuške na visinu koja štedi leđa. Kako Linde volan, tako i naslon za leđa su podesivi i mogu da se individualno prilagode rukovaocu. Amortizovana platforma smanjuje potrese na mestu vozača, koji su prouzrokovani vožnjom po neravnom tlu.

 • Širok prilaz sa obe strane
 • Niska visina ulaza
 • Obostrano upravljanje za jarbol i pešake
 • Volan i naslon za leđa podesivi po visini
 • Smanjenje potresa

Rukovanje teretom

Pogonjen trofaznim motorom od 3 kW, viljuškar za komisioniranje N20 C LoL za kratko vreme ubrzava na 12 kilometara na čas – potpuno natovaren dostiže 9 km/h. Linde On-Board punjač omogućava jednostavno rukovanje baterijom. Kratkim i brzim punjenjem opciona litijum-jonska tehnologija osim toga povećava raspoloživost vozila. Linde volan jednostavnog dizajna koji se može individualno prilagoditi vozaču obezbeđuje intuitivno i fino upravljanje. Upravljački elementi za sve funkcije vožnje i jarbola su integrisani u volan i pregledno raspoređeni. Usled toga se viljuškarom N20 C LoL može jednostavno i brzo manevrisati i u uslovima malog prostora. Radno mesto vozača osim toga je opremljeno površinama za odlaganje, držačem boca i zaštitom za kolena, koja može da se koristi kao pregrada za papire.

 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Linde volan sa intuitivnim upravljanjem
 • Linde punjač na vozilu
 • Litijum-jonska baterija, opciono
 • Razne površine za odlaganje i pregrade

Servis

Trofazna tehnika ne zahteva nikakvo održavanje i nije potrebno naknadno podešavanje kočnica. Tek posle 1.000 radnih sati je neophodno servisno ispitivanje. Svi podaci iz vozila se mogu brzo i jednostavno očitati pomoću veze preko CAN sabirnice. Tehničar može sigurno da dosegne sve servisne komponente i u tu svrhu bez problema otvoriti poklopac baterije.

 • Tehnologija trofazne struje koja ne zahteva održavanje
 • Bez naknadnog podešavanja kočnica
 • 1.000 radnih sati bez servisnog ispitivanja
 • Veza preko CAN sabirnice
 • Dobro pristupačne servisne komponente

Video snimci i slike

Slika iz videa za N20 C seriju kompanije Linde Material Handling

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C LoL 1,0 / 2,0 (t) 800 (mm) 9 / 12 km/h 3271 / 3399 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Poluautomatska opcija (SA) za viljuškare za komisioniranje kompanije Linde Material Handling

Poluautomatska opcija

Dva poluautomatska režima vožnje opcije SA (Semi-Automated; SA) skraćuju puteve hodanja i smanjuju stalno ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega, zato što viljuškar za komisioniranje automatski prati vozača ili se kreće ispred njega. Ovim se znatno povećava efikasnost horizontalnog komisioniranja.

Mesto vozača koje se može podizati

Platforma za rukovaoca se u svrhu povremenog komisioniranja na prvom i drugom nivou regala može podići na visinu komisioniranja od maks. 2,80 metara.

Menadžer flote gleda na ekran sa connect: Softver za upravljanje flotom

Upravljanje flotom

Sa rešenjem za upravljanje flotom connect: kompanije Linde je između ostalog moguće analizirati korišćenje cele flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje flote vozila.

Dva LED reflektora viljuškara za komisioniranje N20 C LoL kompanije Linde Material Handling

Prednji LED-ovi

Dva reflektora se nalaze spreda i raspolažu velikom snagom osvetljenja. Nepropusni su za vodu i prašinu.

Nosač paleta N20 C LoL kompanije Linde Material Handling

Nosač paleta

Nosač je montiran na rešetki za zaštitu tereta i omogućava bezbedan vertikalni transport druge palete, dok prvu paletu puni rukovalac.

Platforma amortizovana oprugama

Potresi usled neravnina na kolovozu se smanjuju specijalnom amortizujućom konstrukcijom.

Rešetka za zaštitu tereta

Dodatna zaštita za vozača i teret je rešetka za zaštitu tereta, koja može da se prilagodi zavisno od visine tereta.

Bluespot na viljuškaru za komisioniranje N20 C

Linde BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozuLinde BlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Litijum-jonska baterija

Sa inovativnim Litijum-jonske baterije kompanije Linde vozila mogu da se napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku rada. Usled toga raste raspoloživost uređaja.

Tasteri na strani viljuškara za komisioniranje N 20 C za upravljanje vozilom spolja

Taster za pratioca

Na obe strane vozila se na podiznom jarbolu nalazi pritisni taster. Njima vozač spolja upravlja viljuškarom za komisioniranje istovremeno hodajući pored njega.

Panoramsko prednje ogledalo

Veliko ogledalo na prednjoj strani vozila obezbeđuje dobru vidljivost u krugu od 360 stepeni i time povećava bezbednost vozača, tovara i pešaka.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u više radnih smena.

Na ekranu su prikazani potresi u softveru za upravljanje flotom kompanije Linde Material Handling

Nadzor nezgoda

Bez obzira da li se radi o grešci pri vožnji, neravnoj podlozi ili nepravilnoj upotrebi vozila – senzor potresa registruje potrese. Analiza podataka putem softvera za upravljanje flotom daje uvid u uzrok oštećenja i nezgoda.

Usporeno spuštanje

Ako je viljuška napunjena do kraja, smanjuje je brzina spuštanja. To nudi dodatnu zaštitu od oštećenja robe.

Uređaji za kontrolu pristupa kompanije Linde Material Handling

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa preko sistema za upravljanje flotom connect osigurava da vozila koriste samo ovlašćena lica. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu