• 0 - 1.000 (kg)
 • 0 - 6.865 (mm)
 • 0 - 7.833 (mm)

Viljuškar za komisioniranje V modular B

Početni model visokog učinka

Sa lakoćom u visine

Vertikalni viljuškar za komisioniranje V modular B kompanije Linde Material Handling je vozilo visokog učinka za srednje visine komisioniranja do 7,8 metara i nosivost do 1.000 kilograma. Serija sjedinjuje najbolje osobine familije proizvoda viljuškara za komisioniranje kompanije Linde i na taj način povezuje učinak sa niskim troškovima. Prostrana kabina vozača pruža vozaču udobno radno mesto. Dodatno na manju visinu ulaska u poređenju sa uređajima konkurenata kabina je odvojena od šasije. Vibracije i udarci se samo prigušeni prenose na vozača. Na taj način V modular B omogućava ergonomičan i bezbedan rad i štiti rukovaoca od povreda. Vertikalni viljuškar za komisioniranje dostiže maksimalnu visinu podizanja od 0,4 m/s i brzinu vožnje do 11 km/h, što dodatno doprinosi većem učinku podizanja. Zahvaljujući modularnom konceptu vozila kupci mogu da direktno prilagode viljuškar za komisioniranje vašim individualnim zahtevima i na primer zavisno od potrebne snage birati između motora od 24 V i 48 V.

Karakteristike

Bezbednost

Konstrukcija jarbola vertikalnog viljuškara za komisioniranje omogućava najbolju vidljivost za vozača i tako doprinosi bezbednom radu. Zahtevane bočne ograde se počev od visine platforme od 1,2 metara kontrolišu elektronski i štite vozača od pada. Za slučajeve nužde osim toga postoji ventil za spuštanje u slučaju nužde, koji je ispod zadnjeg poklopca lako dostupan i u uskim hodnicima. Servisni tehničar osim toga može da dodatne konfiguracije prilagodi lokalnim uslovima. Time se sprečavaju sudari sa plafonima i zidovima. Da bi se sprečilo pogrešno rukovanje i povrede, vozač mora da dodirne senzore na upravljačkoj jedinici s obe ruke i aktivira „Deadman“ prekidač u prostoru za noge. Samo tada se vozilo može pomerati. U uskom hodniku sistem za fizičku zaštitu sa dva skenera u smeru tereta i smeru pogona štiti rukovaoca i aktivno interveniše u postupcima vozača.

 • Vrlo dobra vidljivost kroz jarbol
 • Električno kontrolisane bočne barijere
 • Upravljanje sa tri tačke
 • Ventil za spuštanje u slučaju nužde ispod zadnjeg poklopca
 • Zaustavljanja pri vožnji, podizanju i spuštanju mogu da se prethodno podese

Ergonomičnost

Komisioniranje se ubraja u fizički najnapornije aktivnosti u skladištu. Vertikalni viljuškar za komisioniranje V modular B pritom pomaže rukovaocu sa brojnim konstrukcionim merama: U prostranoj kabini vozač može da opušteno radi. Zavisno od potrebe na raspolaganju su mnoge površine za odlaganje i varijante opreme. Niski parapet olakšava prihvat i odlaganje robe. Patentirani ergo-valjak vozaču služi za naslanjanje i opušta njegove mišiće. Opciono su dostupne bočne ograde, koje se malo naginju prema spolja, tako da rukovalac može da posegne dublje u regal. Prilikom vožnje platforma i meka prostirka amortizuju vibracije i tako sprečavaju zamor vozača. Prilikom komisioniranja on stoji bezbedno na čvrstoj podlozi na ivici poda kabine.

 • Ergonomičan upravljački pult
 • Mnoge površine za odlaganje i varijante opreme
 • Prostrana kabina sa zaobljenim konturama
 • Nizak prag
 • Kabina amortizovana oprugama sa antivibracionom prostirkom

Rukovanje teretom

Zahvaljujući električnom upravljanju vozilom se može manevrisati jednostavno, brzo i precizno. Velike brzine podizanja i vožnje dodatno doprinose visokom učinku pri pretovaru. Pritom se trofazni motori vertikalnih viljuškara za komisioniranje kompanije Linde odlikuju niskom potrošnjom energije i visokom preostalom nosivošću u visinama podizanja do 7,8 metara.

 • Precizno upravljanje za brzo manevrisanje
 • Velika preostala nosivost
 • Štedljivost u pogledu energije
 • Velike brzine podizanja i vožnje

Servis

Vertikalni viljuškar za komisioniranje kompanije Linde je u potpunosti konstruisan tako da bude lak za servisiranje: Centralne komponente su jednostavno dostupne iza maske. Motori za vožnju i podizanje su zaptiveni i usled toga zaštićeni od prašine i prljavštine. Usled toga ima manje otkaza za popravke i upozorenja. Preko interfejsa CAN sabirnice servisni tehničari mogu da očitaju i kontrolišu sve centralne podatke.

 • Dobro dostupne servisne komponente
 • Motori za vožnju i podizanje koji ne zahtevaju održavanje
 • Podaci iz vozila mogu se očitati putem spoja preko CAN sabirnice

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V modular B 24V Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 9 / 9 km/h 1585 (mm) - (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 5000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 6000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)

Posebna oprema

Sistem za zaštitu osoba (PSA) pomoću laserskih skenera registruje osobe u zoni bezbednosti od maksimalno devet metara ispred i iza vozila.

Sistem za zaštitu ljudi (PSA)

Prema DIN 15185 laserski skeneri registruju osobe u zoni bezbednosti od devet metara ispred i iza vozila. Ako se osoba prepozna, začuje se signal upozorenja i vozilo se samostalno zaustavlja. Dva dodatna, podesiva polja upozorenja omogućavaju da se brzina smanji već pre zone bezbednosti, i takođe mogu da se koriste za bezbednu promenu stepena prenosa.

Upravljački pult modela V modular B

Upravljački pult

Upravljački pult se opciono može montirati na strani tereta ili na strani tereta i jarbola – upravljačka logika se zadržava.

Opcioni sistemi pričvršćivanja za V modular B

Sistemi pričvršćivanja

Mogu se pričvršćivati na primer terminal, skener, stezna ploča, podloga za pisanje ili individualni dodaci. Nosači mogu da se pričvrste levo i desno na jarbolu kao i na strani tereta i na zaštitnom krovu vozača.

Paleta po kojoj se može hodati modela V modular B

Paleta po kojoj se može hodati

Tovarna površina zaštićena je zaštitnom korpom. Rukovalac zato može da bezbedno kroči na nju i da sa nje komisionira.

BlueSpot™ na modelu V modular B

BlueSpot™

Linde BlueSpot™ povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Linde connect: - dostupno i za V modular B

Linde Connect

Ko i kako koristi pojedine viljuškare? Kako izgledaju podaci o potrošnji vozila i da li je svako pojedinačno vozilo spremno za vožnju? U interakciji softvera i hardvera connect: pruža pripadajuće odgovore.

Linde System Control (LSC) za V modular B

Linde System Control (LSC)

Sistem omogućava brže rukovanje teretom i veću bezbednost. U osnovnoj verziji LSC Standard vozaču se prikazuje preostala nosivost za odgovarajuću visinu podizanja. Proširene verzije LSC prilagođavaju dodatno podizanje i/ili brzinu vožnje transportovanoj težini tereta.

Nagibne ograde modela V modular B

Nagibne barijere

Kada se vozač nasloni na barijeru, ona se sklopi za deset centimetara prema spolja. Tako on može da bolje priđe regalu i komisioniranje je lakše.

Radio priprema

Vozilo se oprema priključkom od 12 V/50 W kao i zvučnicima i antenom u kabini.

Modul ogledala za V modular B

Ogledalo i osvetljenje

Velika ogledala u oba smera, kao i radni farovi pomažu rukovaocu pri svakodnevnom radu. Kao opcija su spremni ventilatori, koji vozača hlade na velikim visinama podizanja ispod krova.

Sistem za fizičku zaštitu modela V modular B

Sistem za fizičku zaštitu

U uskom hodniku sistem za fizičku zaštitu sa dva skenera u smeru tereta i smeru pogona štiti rukovaoca i takođe aktivno interveniše u postupcima vozača.

Zatraži ponudu