• 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 125 (mm)

Transporter T20 - T25 FP

Agilni univerzalac

Okretnost na najmanjem prostoru

Niskopodizno vozilo T20 - T25 FP na malom prostoru pokazuje svoje prednosti. Sa širinom šasije od samo 720 mm i preciznim servo upravljačem on je ekstremno sposoban da manevriše na najmanjem prostoru. Zbog toga je pogodan pre svega za utovar u kamione i istovar iz njih. Sa mogućom brzinom od 14 km/h (opciono) T20 - T25 FP obezbeđuje brz i efikasan transport tereta na srednjim rastojanjima, pri čemu bez problema pomera teret težine između 2000 i 2500 kg. Nisko postavljen venac od čvrstog čelika štiti vozača u svim situacijama vožnje, opciono potpuno amortizovano mesto vozača smanjuje fizička opterećenja izazvana vibracijama i potresima.

Karakteristike

Bezbednost

Niskopodizno vozilo T20 - T25 FP opremljeno je masivnim čeličnim vencem koji seže do tla, koji štiti vozača pri lakšim sudarima. Kompaktni dizajn osigurava da telo vozača sigurno ostaje unutar kontura šasije tokom svih pokreta upravljanja i da nikada nije izloženo nepotrebnom riziku. U svakoj situaciji vožnje, kočioni sistemi koji nezavisno rade štite vozača i teret, a čitava površina platforme vozača radi kao Deadman prekidač. Ako vozač napusti vozilo, kočioni sistem automatski interveniše. U vožnji u krivinama vozilo prilagođava brzinu i sprečava moguće prevrtanje.

 • Čelični venac za zaštitu vozača
 • Nezavisni kočioni sistemi
 • Platforma vozača kao Deadman-prekidač
 • Prilagođena brzina u krivinama

Ergonomičnost

Kod T20 - T25 FP se svim upravljačkim elementima može lako upravljati s obe ruke, što omogućava kako udobno, tako i precizno rukovanje niskopodiznim vozilom. Upravljačka ručica je podesiva po visini i može se precizno podesiti u skladu sa individualnim zahtevima vozača. Tapacirani leđni naslon vozaču nudi dodatnu udobnost i omogućava trajni rad u udobnom položaju tela bez umaranja. Opciono dostupna potpuno amortizovana platforma vozača dodatno štiti vozača od vibracija i potresa koji opterećuju. Prostrane pregrade za odlaganje nude dovoljno mesta za važan pribor i time olakšavaju rad vozača.

 • Ergonomična, upravljačka ručica podesiva po visini
 • Tapacirani leđni naslon
 • Potpuno amortizovana kabina vozača
 • Velike pregrade za odlaganje stvari potrebnih za rad

Rukovanje teretom

Zahvaljujući kompaktnoj šasiji sa širinom od samo 720 mm i električnom servo upravljaču niskopodizno vozilo T20 - T25 FP je izuzetno okretno, što mu omogućava precizne manevre čak i na najmanjem prostoru. Vozilo pritom može da transportuje terete od 2000 do 2500 kilograma. Snažan motor od 2,3 kW koji ne zahteva održavanje, omogućava snažno ubrzanje. Sa teretom T20 - T25 FP može da dostigne maksimalnu brzinu od 12 km/h, bez tereta čak i od 14 km/h. Stoga je niskopodizno vozilo pogodno pre svega za brz transport paleta, ali i za brz utovar u kamione i istovar iz njih. Bočni potporni točkovi kao dodatna opcija obezbeđuju optimalno prianjanje i stabilnost.

 • Velika okretnost
 • Kompaktan, snažan motor
 • Maksimalna brzina do 14 km/h
 • Silovito ubrzanje

Servis

Zahvaljujući priključka na CAN sabirnicu se sistemski podaci niskopodiznog vozila T20 - T25 FP mogu se brzo i pouzdano analizirati pomoću prenosivog računara. Sve komponente vozila su lako dostupne, kako bi servisni tehničari mogli da izvedu radove održavanja bez napora i kašnjenja. Tehnologija naizmeničnog pogona koja ne zahteva održavanje omogućava duge intervale održavanja i na taj način osigurava visok stepen raspoloživosti vozila. Sa dodatno dostupnim, digitalnim displejom instrumenata vozači modela T20 - T25 FP uvek imaju prikaz svih informacija o vozilu.

 • Brza dijagnoza preko veze putem CAN sabirnice
 • Tehnologija pogona koja ne zahteva održavanje
 • Lak pristup radi održavanja
 • Visoka raspoloživost vozila

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20FP 2,0 (t) 125 (mm) 10 / 12 km/h 2095 / 2165 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
T25FP 2,5 (t) 125 (mm) 10 / 12 km/h 2095 / 2165 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

connect: Softver za upravljanje flotom kompanije Linde Material Handling između ostalog pruža informacije o korišćenju i podatke o potrošnji flote vozila.

Upravljanje flotom

Ko i kako koristi pojedine viljuškare? Kako izgledaju podaci o potrošnji vozila i da li je svako pojedinačno vozilo spremno za vožnju? U interakciji softvera i hardvera connect: upravljanje flotom kompanije Linde pruža pripadajuće odgovore.

Litijum-jonska baterija kompanije Linde Material Handling

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnim litijum-jonskim baterijama kompanije Linde vozila mogu da se ponovo napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku upotrebe.

Neravnine se kompenzuju, stabilnost vozila kompanije Linde Material Handling ostaje ista.

Izjednačavanje visine

Sistem kompenzuje neravnine na tlu i obezbeđuje da točkovi kontinualno dodiruju tlo. Time stabilnost vozila ostaje sačuvana.

Linde BlueSpot™ kompanije Linde Material Handling čini viljuškar bešumno vidljivim.

BlueSpot™

Uređaj za upozorenje na putanju kretanja kompanije LindeBlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Rešetka za zaštitu tereta

Zaštitna rešetka tereta koja je dostupna u raznim veličinama nudi dodatnu zaštitu vozaču, tako što tovaru daje veću stabilnost.

Potpuno amortizovana platforma T20-T25 FP kompanije Linde Material Handling smanjuje radno opterećenje za vozača.

Potpuno amortizovano mesto vozača

Opciona potpuno amortizovana platforma smanjuje radno opterećenje za vozača tako što apsorbuje vibracije i potrese.

Upravljačka ručica podesiva po visini modela T20-T25 FP kompanije Linde Material Handling savršeno prilagođava vozilo vozaču.

Upravljačka ručica podesiva po visini

Upravljačka ručica podesiva po visini omogućava da se vozilo savršeno prilagodi fizičkim mogućnostima vozača.

T20-T25 FP kompanije Linde Material Handling zavisno od tereta ubrzava do maksimalne brzine od 10 ili 14 km/h.

Povećanje brzine

Maksimalna brzina vozila se lako dostiže zahvaljujući silovitom ubrzanju. Bez tereta može da postigne maksimalne brzine do 14 km/h, sa teretom je moguće 10 km/h. To omogućava vozaču da veća rastojanja pređe za još kraće vreme.

Zatraži ponudu