• 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 130 (mm)
 • 0 - 2800 (mm)

Viljuškar za komisioniranje N20 - N25 C

Svestrani uređaj za komisioniranje

Okretan i ergonomičan sa standardnom konstrukcijom

Niskohodni viljuškari za komisioniranje N20 - N25 C kompanije Linde Material Handling zahvaljujući svom velikom kapacitetu utovara i dinamičkim svojstvima vožnje jesu pravi univerzalni talenti u skladištu. Dugačke viljuške omogućavaju simultani prihvat do tri palete ili četiri rol-kontejnera sa ukupnom nosivošću do 2.000 ili 2.500 kilograma. Optimizovani dizajn nudi slobodnu vidljivost u punom krugu i omogućava da se preko intuitivnog volana fleksibilno ranžira čak i u uskim skladištima. Pomoću trofaznog motora od 3 kW viljuškar za komisioniranje ubrzava do 14 km/h. Maksimalnu bezbednost između ostalog osiguravaju robusna konstrukcija, automatsko prilagođavanje brzine i dodatne opcije poput Linde BlueSpot-a. Posebno treba obratiti pažnju na ergonomičnost: Od niskog ulaska preko serijski amortizovane platforme do naslona koji štedi leđa, viljuškar za komisioniranje smanjuje fizičko opterećenje vozača i pomaže mu da efikasno radi.

Karakteristike

Bezbednost

Kako bi se smanjili rizici u toku vožnje, sve ivice robusne čelične šasije su zaobljene. Baterija je integrisana u upravljačkom prostoru ispred mesta vozača, čime se u slučaju sudara sprečavaju direktni udari i rukovaoca. Linde volan štiti ruke i automatski se centrira pri vožnji pravo. U svrhu upravljanja mora da se pomeri samo malo, usled čega on zadržava vozača unutar konture vozila. U krivinama se brzina automatski smanjuje. Sigurno kočenje obezbeđuju čak tri odvojena sistema: elektromagnetna radna kočnica, hidraulički potpomognut kočioni sistem proporcionalan težini tereta, kao i Linde Brake Control, koji dovodi do automatskog kočenja prilikom otpuštanja pogona. Za maksimalni nivo bezbednosti su osim toga na raspolaganju brojne opcije, na primer branik, zadnji nasloni za utovar, prednji LED-ovi i Linde BlueSpotTM.

 • Robusna šasija sa zaobljenim ivicama
 • Lako okretljiv, samocentrirajući Linde volan
 • Automatsko prilagođavanje brzine u krivinama
 • Optimizovano kočenje sa tri kočiona sistema

Ergonomičnost

Za ergonomičan rad bi putanje hodanja između mesta vozača i robe za komisioniranje trebalo da budu što kraći i ravniji. Niskohodni viljuškari za komisioniranje imaju posebno nizak ulaz od samo 13 centimetara, što olakšava često ulaženje i izlaženje. Široki dizajn oblika slova U olakšava prilaz na obe strane. Za položaj vožnje koji štedi leđa se Linde volan i naslon za leđa mogu podešavati po visini. Amortizovana platforma smanjuje potrese putem neravnina na kolovozu i gumena podloga otporna na klizanje dodatno poboljšava stabilnost vozača.

 • Niska visina ulaza
 • Širok prilaz sa obe strane
 • Volan i naslon za leđa podesivi po visini
 • Amortizovana platforma sa gumenom podlogom

Rukovanje teretom

Zavisno od režima vožnje trofazni motor od 3 kW brzo ubrzava na maksimalnu brzinu do 14 km/h, sa ili bez tereta. Posebnu inovaciju nudi volan Linde: On omogućava intuitivno izvođenje važnih funkcija rukovanja i njime se može lako upravljati. Pri vožnji pravo, automatsko centriranje sredine obezbeđuje kraće puteve između dve pozicije za komisioniranje. Inicijalno podizanje olakšava transport preko rampi i neravnina. Za komisioniranje na prvom i drugom nivou je opciono dostupno mesto vozača koje se može podizati (osim kod N25 C HP). Multifunkcionalni indikator informiše vozača o trenutnom stanju vozila. Prilikom punjenja zahvaljujući Linde punjaču na vozilu se smanjuje napor pri rukovanju. Za još efikasniji utovar – i za vreme pauzi – opciono su dostupni litijum-jonski akumulatori. Brojne pregrade za odlaganje omogućavaju da vozač iz bilo kog položaja može da dohvati svoju dokumentaciju.

 • Jak trofazni motor od 3 kW do 14 km/h
 • Linde volan sa udobnim servoupravljačem
 • Inicijalno podizanje radi lakše vožnje na rampi
 • Pregledan multifunkcionalni displej
 • Punjač na vozilu za optimalno rukovanje punjenjem
 • Brojne mogućnosti odlaganja

Servis

Da bi se napor pri servisiranju pri punoj produktivnosti održavao što manjim, Linde Material Handling koristi delove koji ne zahtevaju održavanje i jednostavnu konstrukciju: Tehnika trofazne struje ne zahteva nikakvo održavanje. Otpada i dodatno podešavanje kočnica. Servisno ispitivanje postaje potrebno tek posle 1.000 radnih sati. Servisni tehničar pritom ima slobodan pristup svim glavnim komponentama i lako može da otvori poklopac baterije. Kablovski snopovi i kablovi su pregledno raspoređeni. Podaci iz vozila se preko veze putem CAN sabirnice mogu očitati na prenosivom računaru. Opciono bočno vađenje baterije olakšava zamenu baterije preko inicijalnog podizanja na postolje za zamenu.

 • Tehnologija trofazne struje koja ne zahteva održavanje
 • Bez naknadnog podešavanja kočnica
 • 1.000 sati bez servisnog ispitivanja
 • Slobodan pristup svim važnim komponentama
 • Veza preko CAN sabirnice ua očitavanje podataka sa vozila

Video snimci i slike

Slika iz videa za N20 C seriju kompanije Linde Material Handling

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C 2,0 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N20 C B 2,0 (t) 130 (mm) 8 / 10 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C 2,5 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C HP 2,5 (t) 130 (mm) 11 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Poluautomatska opcija (SA) za viljuškare za komisioniranje kompanije Linde Material Handling

Poluautomatska opcija

Dva poluautomatska režima vožnje opcije SA (Semi-Automated; SA) skraćuju puteve hodanja i smanjuju stalno ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega, zato što viljuškar za komisioniranje automatski prati vozača ili se kreće ispred njega. Ovim se znatno povećava efikasnost horizontalnog komisioniranja.

Mesto vozača koje se može podizati

Platforma za rukovaoca se može podići na visinu prvog i drugog regala, kako bi se omogućilo komisioniranje na do 2,8 metara.

Menadžer flote ispred radne površine sa Linde connect, sistemom za upravljanje flotom kompanije Linde Material Handling.

Upravljanje flotom

Sa rešenjem za upravljanje flotom connect kompanije Linde je između ostalog moguće analizirati korišćenje cele flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje flote vozila.

LED svetlo na prednjoj strani viljuškara za komisioniranje N20 C kompanije Linde Material Handling

Prednji LED-ovi

Dva reflektora se nalaze spreda i raspolažu velikom snagom osvetljenja. Nepropusni su za vodu i prašinu.

Radna platforma sa amortizacijom vibracija

Pneumatski amortizovana konstrukcija smanjuje vibracije zbog neravnih površina kolovoza.

Rešetka za zaštitu tereta

Dodatna zaštita za vozača i teret je rešetka za zaštitu tereta, koja može da se prilagodi zavisno od visine tereta.

Bluespot na viljuškaru za komisioniranje N20 C

Linde BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozuLinde BlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnim litijum-jonskim baterijama kompanije Linde vozila mogu da se ponovo napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku upotrebe.

Tasteri na strani viljuškara za komisioniranje N 20 C za upravljanje vozilom spolja

Taster za pratioca

Na obe strane vozila se na podiznom jarbolu nalazi pritisni taster. Njima vozač spolja upravlja viljuškarom za komisioniranje istovremeno hodajući pored njega.

Panoramsko prednje ogledalo

Veliko ogledalo na prednjoj strani vozila obezbeđuje dobru vidljivost u krugu od 360 stepeni i time povećava bezbednost vozača, tovara i pešaka.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u više radnih smena.

Nadzor nezgoda

Bez obzira da li se radi o grešci pri vožnji, neravnom putu nepravilnoj upotrebi vozila – senzor potresa registruje potrese. Analiza podataka preko softvera za upravljanje flotom razjašnjava uzrok oštećenja i nezgoda.

Branik na viljuškaru za komisioniranje N20 C štiti vozilo i infrastrukturu u slučaju sudara.

Branik

Branik smanjuje potrese u slučaju sudara i tako štiti vozača, vozilo, a i infrastrukturu kao što u npr. regali.

Uređaji za kontrolu pristupa kompanije Linde Material Handling

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa preko sistema za upravljanje flotom connect osigurava da vozila koriste samo ovlašćena lica. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu