• 0 - 100 (kg)
 • 0 - 3.620 (mm)
 • 0 - 4.600 (mm)

Viljuškar za komisioniranje MV01

Kompaktni viljuškar za komisioniranje sitnih delova

Sa lakoćom kroz uske hodnike

Viljuškar za komisioniranje sitnih delova MV01 je kompaktno vozilo, koje je zahvaljujući svojoj okretnosti pogodno za veliki broj primena u skladištu. Velika ponuda opreme omogućava da se vozilo optimalno prilagodi svakom radnom zadatku, bilo da se radi o komisioniranju do trećeg nivoa regala ili o održavanju skladišta. Platforma može da se podigne na visinu do tri metra, tako da rukovalac bez problema doseže do proizvoda na visini hvatanja do 4,6 metara. Stabilni jarbol obezbeđuje komisioniranje na drugom i trećem nivou za teret do 90 kilograma. Njegova ukupna dužina od samo 1140 milimetara ga pritom čini vrlo okretnim i olakšava manevre upravljanja u uskim hodnicima. Ovakva pokretljivost smanjuje opterećenje radnika i doprinosi većem učinku transporta u skladištu. Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji vozilo u svakom trenutku može da se puni, tako da je osoblju u skladištu na raspolaganju bez većih prekida.

Karakteristike

Bezbednost

Bezbednost radnika u skladištu je na prvom mestu pri komisioniranju na višim nivoima. Tako na primer vozilo automatski smanjuje brzinu kada je kabina podignuta i tako sprečava nezgode. Vrata se automatski zaključavaju, kako se ne bi mogla slučajno otvoriti. Time se garantuje zaštita rukovaoca u kabini pri podizanju i spuštanju platforme. Senzor je uhvaćen za dršku, da li vozač obuhvata upravljačku jedinicu. Samo ako dodatno stoji na nožnom prekidaču, vozilo će moći da se pomeri. Time se smanjuje rizik od pogrešnog rukovanja i opasnost od povreda. Lampice upozorenja i signalni zvuci tokom rada povećavaju bezbednost radnika oko vozila.

 • Smanjena brzina kada je kabina podignuta
 • Automatsko zaključavanje vrata
 • Senzor na dršci smanjuje rizik od povrede
 • Nožni prekidač kao „Deadman“ prekidač

Ergonomičnost

Efikasnost komisioniranja u velikoj meri zavisi od radnog opterećenja vozača. Zato je radno okruženje MV01 posebno ergonomično projektovano i između ostalog se odlikuje prostranom kabinom, u kojoj vozač može udobno da radi. Svi upravljački elementi su raspoređeni tako da ih vozač može dosegnuti bez napora. Visinu platforme za utovar rukovalac može da električno podesi tako da ima optimalan pogled na nju i da može bezbedno da odloži proizvode.

 • Prostrana kabina
 • Laka dostupnost svih upravljačkih elemenata
 • Električno podesiva visina platforme za utovar u svrhu optimalnog pogleda

Rukovanje teretom

Usled stabilne konstrukcije, platforma može da se podigne do tri metra. Na taj način rukovalac bez problema može da dosegne visinu hvatanja od 4,6 metara. Usled male ukupne dužine od samo 1140 milimetara se viljuškarom za komisioniranje sitnih delova može lako upravljati čak i u uskim hodnicima i krivinama. Lako manevrisanje smanjuje fizičko opterećenje radnika u skladištu i tako povećava njihovu produktivnost. Motor jednosmerne struje ubrzava vozilo do maksimalno 6,5 km/h. Osim toga vozilo može istovremeno da vozi i podiže. Tako rukovalac do željenog mesta na regalu dospeva najbržim putem. Integrisani punjač omogućava punjenje litijum-jonskog akumulatora u kratkim pauzama, tako da je vozilo raspoloživo tokom cele smene.

 • Podizna platforma do 3 metra visine, visina hvatanja do 4,6 metara
 • Velika okretnost u uskim hodnicima i krivinama
 • Istovremena vožnja i podizanje
 • Kratko punjenje litijum-jonskog akumulatora

Servis

Litijum-jonski akumulatori viljuškara za komisioniranje sitnih delova MV01 ne zahtevaju održavanje i doprinose velikoj energetskog efikasnosti i dostupnosti vozila. Sistem upravljanja akumulatorom u vozilu obezbeđuje visok učinak i dug vek trajanja akumulatora. Pogonski motor JS koji ne zahteva održavanje, snižava troškove servisiranja. Sve komponente su za servisne tehničare lako dostupne, što ubrzava i pojednostavljuje popravke. Podaci o vozilu se preko spoja sa CAN sabirnicom mogu preneti na prenosni računar i očitati.

 • Litijum-jonski akumulatori koji ne zahtevaju održavanje
 • Sniženi servisni troškovi putem pogonskog motora JS
 • Lako pristupačne komponente
 • Sistem za upravljanje akumulatorom produžava vek trajanja akumulatora

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
MV01 0,09/0,11/0,136 (t) 3620 (mm) 6 / 6,5 km/h 1260 (mm) 24 / 135 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Zvučni signali

Mogu se čuti tri različita signala kada se platforma spušta, kada vozilo vozi unazad ili kada se obe radnje izvode istovremeno.

Zatraži ponudu