• 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 700 (mm)
 • 0 - 2800 (mm)

Viljuškar za komisioniranje N20 C LX

Nosivo i ergonomično rešenje za komisioniranje

Istovremeno komisioniranje na dve palete na visini rukovaoca

Sa svojim makazastim mehanizmom za podizanje, viljuškar za komisioniranje N20 C LX kompanije Linde Material Handling predstavlja efikasno i ergonomično rešenje za komisioniranje i može da transportuje i podiže do 2.000 kilograma. Pri komisioniranju vozač udobno podiže viljuške na za njega optimalnu visinu, kako bi se sprečilo nepotrebno opterećenje. Tako se dve europalete mogu puniti istovremeno tako da se štede leđa. Da bi se povremeno komisioniralo i na drugom nivou, mesto vozača se opciono može podizati. Konstrukcija jarbola i voznog postroja sprečava povrede usled prignječenja. Mesto vozača osim toga nudi dobru vidljivost u punom krugu i dodatno može da se opremi panoramskim ogledalom.

Karakteristike

Bezbednost

Viljuškar za komisioniranje N20 C LX automatski prilagođava svoju brzinu u krivinama i pri spuštenim viljuškama i tako povećava bezbednost vozača, tovara i pešaka. Kočioni sistem osiguravaju bezbednost u svim situacijama: Elektromagnetna radna kočnica, hidraulično potpomognut kočioni sistem, koji brzinu smanjuje proporcionalno u odnosu na težinu tereta, i Linde upravljanje kočenjem, koje se automatski aktivira pri otpuštanju upravljanja pogonom. Dodatnu bezbednost nude pljosnate konture šasije i zaobljeno mesto vozača, kao i automatsko centriranje traga Linde volana. Opciono prednja LED svetla i Linde BlueSpot™ i vizuelno najavljuju viljuškar za komisioniranje.

 • Automatsko prilagođavanje brzine u krivinama
 • Mala brzina pri spuštenoj viljuški
 • Tri kočiona sistema
 • Zaobljen vozni postroj

Ergonomičnost

Široko, sa obe strane vozila dobro pristupačno mesto vozača sa vrlo niskim ulazom omogućava vozaču kratke putanje i rad bez zamora. Usled posebne konstrukcije makazastog podiznog mehanizma on može da puni obe palete na visini koja štedi leđa i time izbegava nepotrebne pokrete. Kako bi se efikasnost optimizovala i iznad tog nivoa, upravljanje jarbolom i opciono upravljački elementi za pešake za pomeranje vozila se nalaze na obe strane naslona za leđa. Kabina vozača raspolaže raznovrsnim opcijama za rukovaoca, da prilagodi vozilo svojim željama, među njima i brojnim površinama za odlaganje. Kako Linde volan kojim se može ergonomično i intuitivno upravljati, tako i naslon za leđa, se mogu podesiti po visini. Naslon za leđa osim toga nudi rasklopiv oslonac za sedište. Amortizovana platforma smanjuje vibracije zbog neravnih površina i gumena podloga otporna na klizanje poboljšava položaj stajanja rukovaoca.

 • Širok prilaz sa obe strane
 • Niska visina ulaza
 • Kontrola za jarbol i pešake na obe strane
 • Volan i naslon za leđa podesive visine
 • Smanjenje vibracija

Rukovanje teretom

N20 C LX takođe omogućava bezbedno i brzo komisioniranje teških i dugačkih proizvoda. Pogonjen trofaznim motorom od 3 kW, on brzo ubrzava na maksimalnu brzinu. Sa Linde punjačem na vozilu je minimizovan napor rukovanja pri punjenju baterije. Sa opciono dostupnom litijum-jonskom baterijom vozač može da koristi pauze da svoje vozilo dopuni. Multifunkcionalni indikator uvek informiše vozača o trenutnoj napunjenosti viljuškara za komisioniranje. Intuitivni simboli za upravljanje na volanu daju pregled svih funkcija najvažnijih naredbi. Kabina vozača osim toga je opremljena prednjom površinom za odlaganje, držačem boca i zaštitom za kolena, koja može da se koristi kao pregrada za papire.

 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Volan sa intuitivnim upravljanjem
 • Linde punjač na vozilu
 • Pregledan multifunkcionalni displej
 • Brojne mogućnosti odlaganja

Servis

Viljuškar za komisioniranje sa makazastim podiznim mehanizmom N 20 C LX zahteva samo vrlo malo servisiranja: Do 1.000 radnih sati vozilo radi bez servisnog ispitivanja. Trofazna tehnika ne zahteva održavanje i nije potrebno naknadno podešavanje kočnica. Do svih servisnih komponenti tehničar bez napora dospeva posle skidanja servisne maske. Bitne parametre vozila može da očita putem laptopa povezanog sa CAN sabirnicom.

 • 1.000 radnih sati bez servisnog ispitivanja
 • Tehnologija trofazne struje koja ne zahteva održavanje
 • Bez naknadnog podešavanja kočnica
 • Dobra pristupačnost svih servisnih komponenti
 • Vez preko CAN sabirnice za servisne tehničare

Video snimci i slike

Slika iz videa za N20 C seriju kompanije Linde Material Handling

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C LX 2,0 (t) 700 (mm) 9 / 12 km/h 2675 / 2838 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Mesto vozača koje se može podizati

Platforma za rukovaoca koja se može podići na visinu prvog i drugog regala, kako bi se omogućilo povremeno komisioniranje na do 2,8 metara.

Menadžer flote gleda na ekran sa connect: Softver za upravljanje flotom

Upravljanje flotom

Sa rešenjem za upravljanje flotom connect: kompanije Linde je između ostalog moguće analizirati korišćenje cele flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje flote vozila.

Dva LED reflektora viljuškara za komisioniranje N20 C LX kompanije Linde Material Handling

Prednji LED-ovi

Dva reflektora se nalaze spreda i raspolažu velikom snagom osvetljenja. Nepropusni su za vodu i prašinu.

Platforma amortizovana oprugama

Potresi usled neravnina na kolovozu se smanjuju specijalnom amortizujućom konstrukcijom.

Rešetka za zaštitu tereta viljuškara za komisioniranje N20 C LX kompanije Linde Material Handling

Rešetka za zaštitu tereta

Dodatna zaštita za vozača i teret je rešetka za zaštitu tereta, koja može da se prilagodi zavisno od visine tereta.

Bluespot na viljuškaru za komisioniranje N20 C

Linde BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozuLinde BlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnim litijum-jonskim baterijama kompanije Linde vozila mogu da se ponovo napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku upotrebe.

Tasteri na strani viljuškara za komisioniranje N 20 C za upravljanje vozilom spolja

Taster za pratioca

Na obe strane vozila nalaze se pritisni tasteri. Njima vozač spolja upravlja viljuškarom za komisioniranje istovremeno hodajući pored njega.

Panoramsko prednje ogledalo

Veliko ogledalo na prednjoj strani vozila obezbeđuje dobru vidljivost u krugu od 360 stepeni i time povećava bezbednost vozača, tovara i pešaka.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u više radnih smena.

Na ekranu su prikazani potresi u softveru za upravljanje flotom kompanije Linde Material Handling

Nadzor nezgoda

Bez obzira da li se radi o grešci pri vožnji, neravnom putu nepravilnoj upotrebi vozila – senzor potresa registruje potrese. Analiza podataka putem softvera za upravljanje flotom daje uvid u uzrok oštećenja i nezgoda.

Usporeno spuštanje

Ako je viljuška napunjena do kraja, smanjuje je brzina spuštanja. To nudi dodatnu zaštitu od oštećenja robe.

Uređaji za kontrolu pristupa kompanije Linde Material Handling

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa preko sistema za upravljanje flotom connect osigurava da vozila koriste samo ovlašćena lica. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu