Tegljači P40 – P60 C

Dinamična vučna snaga

Brz transport čak i na malom prostoru

Električni tegljači P40 - P60 C su kompaktna i okretna vučna vozila, koja su posebno pogodna za transport po deonicama u zatvorenom prostoru i za snabdevanje proizvodnih linija. Zahvaljujući velikom izboru spojnica za prikolice modeli P40 – P60 C kompatibilni su sa velikim brojem prikolica. Specijalni dizajn vozila omogućava vozaču optimalan pogled na prikolicu i tovar. Konstrukcija nudi mnogo udobnosti: Instrument tabla, leđni naslon i platforma vozača odvojeni su od šasije i apsorbuju potrese i vibracije. Ergonomičan i intuitivno upotrebljivi Linde volan je podesiv po visini i može se prilagoditi potrebama vozača.

Karakteristike

Bezbednost

Električni tegljači P40 – P60 C konstruisani su tako da telo i udovi vozača u svakom trenutku ostaju unutar zaštićene konture vozila. Robusni branik od čeličnog liva štiti vozača i vozilo u slučaju sudara. Pri vožnji u krivinama tegljač sam smanjuje brzinu. Modeli P40 - P60 C mogu se opremiti prednjim i zadnjim LED lampama, žmigavcima, radnim reflektorima i kočionim svetlima, koja osvetljavaju vidno područje vozača odn. poboljšavaju vidljivost vozila u pogonskom saobraćaju. Takođe opciono je dostupna LindeBlueSpot™.

 • Konstrukcija šasije štiti vozača
 • Robusan čelični branik
 • Opcioni obimni sistemi svetla
 • Smanjena brzina u krivinama
 • Kontrola pristupa preko Linde connect

Ergonomičnost

Ergonomičan dizajn električnih tegljača P40 – P60 C omogućava vozaču rad bez umaranja. Vozila u tu svrhu imaju individualno podesivi leđni naslon sa rasklopivim sedištem i prostranu platformu vozača. Upravljački elementi Linde volana su lako dostupni i intuitivno su raspoređeni. Sedište za vozača i upravljač vozač može da podesi prema svojoj visini. Širok ulaz sa niskom visinom stepenika pojednostavljuje ulazaka i izlazak. Armaturna ploča, leđni naslon i platforma vozača u potpunosti su amortizovani, tako da je telo vozača zaštićeno od potresa. U prostranim pregradama za odlaganje vozač može da bezbedno smesti sav radni pribor i da brzo dospe do njega.

 • Podesiv leđni naslon sa sklopivim sedištem
 • Prostrana kabina sa mnogo prostora za noge
 • Širok ulaz sa malom visinom stepenika
 • Potpuno amortizovano mesto vozača
 • Prostrane pregrade za odlaganje stvari potrebnih za rad

Rukovanje teretom

P40 – P60 C nude vučnu snagu od 4 do 6 tona. Zahvaljujući snažnom motoru od 3 kW (2,3 kW kod P40 C B) koji ne zahteva održavanje, bez opterećenja dostižete maksimalnu brzinu od 13 km/h. Šasija omogućava vozaču izvanredan pogled na prikolicu i tovar. Širok izbor različitih vučnih kuka čini električne tegljače kompatibilnim sa mnogim različitim tipovima prikolica. Linde volanom koji je podesiv po visini se bez napora može upravljati jednom rukom i on omogućava vozaču precizne manevre u svakom smeru kretanja. P40 - P60 C mogu da se opreme i inovativnimlitijum-jonskim baterijamakompanije Linde Material Handling.

 • Snažan motor
 • Dobar pogled na kuku prikolice i tovar
 • Širok izvor kuka prikolice
 • Precizno upravljiv Linde volan

Servis

Robusni dizajn električnih tegljača P40 – P60 C omogućava vrlo duge intervale održavanja i tako obezbeđuje visok stepen raspoloživosti vozila. Pogonski točak mora da se podmaže tek posle 10.000 radnih sati, dodatno podešavanje kočnica otpada. Beskontaktni senzori se ne troše. Da bi se bez napora mogli obavljati servisni radovi, svi važni delovi vozila su lako dostupni, a kablovski snopovi su pregledno raspoređeni.

 • Robustan dizajn koji ne zahteva održavanje
 • Visoka raspoloživost vozila
 • Senzori koji ne podležu habanju
 • Lako pristupačne glavne komponente

Video snimci i slike

Linde P40 - P60 C

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Overall width Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
P40C 4,0 (t) 800 (mm) 8 / 13 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh
P40C B 4,0 (t) 800 (mm) 8 / 10 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh
P60C 6,0 (t) 800 (mm) 8 / 13 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Stajna platforma vozača modela P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling koja je amortizovana zavisno od težine štiti vozača od vibracija i potresa.

Stajna platforma vozača amortizovana zavisno od težine

Vešanje stajne platforme vozača koja je odvojena od šasije, može da se podesi prema težini rukovaoca. Na taj način je vozač uvek optimalno zaštićen od vibracija i potresa.

Leđni naslon modela P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling može da se individualno podesi.

Podesiv leđni naslon

Leđni naslon se može individualno prilagoditi potrebama vozača. Sklopivo sedište obezbeđuje dodatnu udobnost i rad bez umaranja.

Prednji branik modela P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling štiti vozača u slučaju sudara.

Opcije branika

Brojna proširenja još dodatno poboljšavaju zaštitnu funkciju prednjeg branika. Prilikom sudara su šasija i vozač sada još bolje zaštićeni.

Upravljač P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling može da se individualno podesi.

Podesiv upravljač

Visina upravljača može da se prilagodi visini i položaju vozača – za još ergonomičniji rad.

Električni tegljač P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling može da se opremi kukom za prikolicu.

Spojnica za prikolicu

Linde po želji oprema vozilo bez spojnice, 1-stepenom ili 3-stepenom spojnicom. Takođe je na raspolaganju ručno daljinsko otključavanje kojim se upravlja sa sedišta vozača pomoću užeta, kao i specijalne spojnice za vučne vozove.

Režim pratioca modela P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling omogućava upravljanje električnim tegljačem spolja.

Režim pratioca

Na obe strane vozila nalaze se pritisni tasteri. Njima vozač spolja upravlja tegljačem istovremeno hodajući pored njega. Preko režima pratioca on udobno pomera vozilo, a da na kratkim deonicama ne mora da se penje na vozilo.

Električni tegljač P40 - P60 C kompanije Linde Material Handling može da se opremi raznim opcijama LED svetla.

Oprema za osvetljenja

Vozilo može biti opremljeno različitim opcijama LED svetla na prednjoj i zadnjoj strani, koje značajno poboljšavaju pogled, vidljivost i sigurnost.

Zvučni signal upozorenja

Signal se čuje kada se vozilo kreće i tako upozorava pešake i druga vozila.

Zatraži ponudu