Istovremeno komisioniranje na dve palete na visini rukovaoca

N20 XL kompanije Linde Material Handling zahvaljujući svojim posebno dugačkim viljuškama sa inicijalnim podizanjem može da istovremeno transportuje dve palete sa ukupnom težinom do 2,0 t. Konstrukcija jarbola omogućava korisniku da obe palete (po 300 kg) natovari na visini od 750 mm koja čuva leđa. Pošto je mesto vozača pozicionirano ispred baterije, rukovalac u toku vožnje uvek ima dobar pogled na okruženje u skladištu i pravovremeno može da reaguje na opasne situacije. Celokupna platforma za rukovanje amortizovana je oprugama i tako ublažava dejstvo potresa ili udara, koji su posledica neravnina na tlu.

Karakteristike

Bezbednost

Viljuškar za komisioniranje N20 XL raspolaže sa tri kočiona sistema koja štite vozača i tovar: Elektromagnetna radna kočnica spojena je sa Deadman prekidačem i jednim dugmetom za slučaj nužde. Hidraulički podržani kočioni sistem smanjuje brzinu proporcionalno težini tereta i automatski se pokreće Linde upravljanje kočenjem, kada se otpusti pogonsko upravljanje. Dodatnu bezbednost nude ravne konture šasije i zaobljeno mesto vozača, kao i automatsko centriranje Linde volana. Čelični amortizer na prednjoj strani vozila ublažava dejstvo udara i potresa. Opciono može da se kompenzuje gumenom oblogom. U krivinama vozilo smanjuje svoju brzinu proporcionalno uglu nagiba volana. Opciono prednja LED svetla i Linde BlueSpot™ i vizuelno najavljuju viljuškar za komisioniranje.

 • Tri različita kočiona sistema
 • Deadman prekidač i dugme za slučaj nužde
 • Izravnate konture
 • Automatsko centriranje Linde volana
 • Automatsko kočenje u krivinama

Ergonomičnost

Široko, sa obe strane vozila dobro pristupačno mesto vozača sa niskim ulazom omogućava vozaču udobno ulaženje i izlaženje. Može da natovari dve palete istovremeno na visini koja čuva leđa i time štedi na neophodnim pokretima. Kako bi se efikasnost optimizovala i iznad tog nivoa, upravljanje jarbolom i opciono upravljački elementi za pešake za pomeranje vozila se nalaze na obe strane naslona za leđa. Kabina vozača raspolaže raznovrsnim opcijama za rukovaoca, da prilagodi vozilo svojim željama, među njima i brojnim površinama za odlaganje. Opciono se po visini mogu podešavati i Linde volan sa intuitivnim upravljanjem i naslon za leđa sa rasklopivim sedištem. Osim toga je upravljačka platforma vozača amortizovana oprugama i redukuje potrese i udare u toku vožnje.

 • Širok i nizak pristup
 • Komande za pešake na obe strane leđnog naslona
 • Površine za odlaganje u upravljačkoj platformi
 • Intuitivni Linde volan
 • Upravljačka platforma amortizovana oprugama

Rukovanje teretom

Pogonjen trofaznim motorom od 3 kW, viljuškar za komisioniranje brzo ubrzava do 12 kilometara na čas. Razne izvedbe na točkovima obezbeđuju stabilnost vozila i tereta na transportnim putevima u skladištu. Optimalno snabdevanje energijom u skladu sa zahtevima flote osiguravaju ili olovne baterije ili opcione litijum-jonske baterije. Pomoću intuitivnog Linde volana vozač bez napora i milimetarski precizno upravlja svim funkcijama vožnje i jarbola. Kod vrlo kratkih deonica u regalnim redovima on udobno može da koristi obostrani režim pratioca i nije mu potrebno stalno ulaženje i izlaženje. Inicijalno podizanje olakšava transport preko rampi i neravnina.

 • Trofazni motor od 3 kW
 • Upravljački točkovi u svrhu stabilnosti
 • Litijum-jonska baterija (opciono)
 • Upravljanje bez napora pomoću Linde volana
 • Režim pratioca

Servis

Viljuškar za komisioniranje ima malu potrebu za održavanjem i oko 1.000 sati radi bez ijedne servisne provere. Trofazna tehnika ne zahteva nikakvo održavanje i nema naknadnog podešavanja kočnica. Servisni tehničar u toku održavanja lako može da ukloni poklopac prostora motora i da dobro dosegne centralne komponente. Svi kablovski snopovi i kablovi su pregledno raspoređeni radi brzog održavanja. Podatke iz vozila servisni tehničar udobno očitava na svom krajnjem uređaju preko spoja putem CAN sabirnice. Robusni branik od čeličnog liva štiti oprugama amortizovano mesto vozača i tako smanjuje štetu pri pokretanju.

 • 1.000 radnih sati bez servisnog ispitivanja
 • Bez naknadnog podešavanja kočnica
 • Lak prilaz prostoru motora
 • Kablovski snopovi i kablovi pregledno raspoređeni
 • Veza preko CAN sabirnice

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 XL 1,6 / 0,6 (t) 865 (mm) 10 / 12 km/h 2487 / 2557 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Instrument tabla softvera za upravljanje flotom Linde connect kompanije Linde Material Handling

Upravljanje flotom

Pomoću rešenja za upravljanje flotom connect kompanije Linde je između ostalog moguće analizirati korišćenje celokupne flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje flote vozila.

Rešetka za zaštitu tereta za viljuškare za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling

Rešetka za zaštitu tereta

Dodatna zaštita za vozača i teret je rešetka za zaštitu tereta, koja može da se prilagodi zavisno od visine tereta.

BlueSpot™ kompanije Linde Material Handling za viljuškare za komisioniranje N20 XL

Linde BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozu Linde BlueSpot™ povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Viljuškar za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling sa litijum-jonskom baterijom

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnom litijum-jonskom tehnologijom kompanije Linde vozila mogu da se napune za znatno kraće vreme. Osim toga mogu da se dopune u toku rada. To povećava raspoloživost vozila.

Taster za pratioca na viljuškaru za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling

Taster za pratioca

Na obe strane vozila nalaze se pritisni tasteri. Njima vozač spolja upravlja viljuškarom za komisioniranje istovremeno hodajući pored njega.

Bočno vađenje baterije kod viljuškara za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje baterije sa uležištenjem na valjcima omogućava brzu zamenu upravo za upotrebu u višesmenskom režimu rada.

Branik za viljuškare za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling

Branik

Branik smanjuje potrese u slučaju sudara i tako štiti vozača, vozilo, a i infrastrukturu kao što su na primer regali.

Potpuno amortizovana upravljačka platforma viljuškara za komisioniranje N20 XL kompanije Linde Material Handling

Potpuno amortizovana upravljačka platforma

Pod platforme, volan i leđni naslon zajedno sa rasklopivim sedištem zaštićeni su od potresa i udara.

Zatraži ponudu