• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 3500 (mm)

Autonomni viljuškari L-MATIC HD/HD k

Autonomni podizač paleta

Idealan za teške terete i velike visine podizanja

Automatski visokopodizni paletni viljuškar L-MATIC HD idealan je za skladištenje i vađenja iz skladišta europaleta i industrijskih paleta u skladištima sa širokim hodnicima te kao vozilo za dopremanje kod primena sa uskim hodnicima. Vozilo je dostupno u dve verzije, L-MATIC HD i L-MATIC HD k. Oba modela podižu terete do 1600 kilograma i dosežu visine podizanja do 3,5 metara. Kombinacija snažnog hardvera i inteligentnog softvera garantuje jasne prednosti kod performanse. Veliki broj senzora za prepoznavanje tereta i okruženja obezbeđuje visoku bezbednost procesa. Razni postupci lokalizacije obezbeđuju da se vozila mogu optimalno prilagoditi lokalnim procesima. Obimni koncept bezbednosti štiti tovar, vozila i okruženje. Oba vozila su dostupna kako sa olovno-kiselinskim baterijama, tako i sa litijum-jonskim baterijama. Projektovani su za rad 24/7 i u slučaju niskog nivoa napunjenosti automatski idu u stanicu za punjenje.

Karakteristike

Bezbednost

Linde L-MATIC HD i L-MATIC HD k imaju obiman, na senzorima zasnovan sigurnosni paket za zaštitu ljudi, vozila, transportovanih proizvoda i okruženja. Laserski skeneri nadziru kompletno radno okruženje i osiguravaju da će prepreke i druga vozila biti pravovremeno prepoznata. Ako je to slučaj, vozilo smanjuje svoju brzinu ili se zaustavlja. Područja nadzora skenera automatski se prilagođavaju brzini kretanja i radijusu krivine. Tako vozila mogu da rade i na najmanjem prostoru. 2D laser u vidu zavese prepoznaje predmete u višim područjima, npr. štrčeće terete ili predmete koji vise. Zvučni i optički signali upozorenja za pešake i druga vozila zaokružuju sigurnosnu opremu.

 • Obiman sigurnosni paket
 • Nadzor radnog okruženja po celom obimu
 • Inteligentna sigurnosna oprema sa laserskim skenerima
 • Automatsko prilagođavanje brzine i sprečavanje sudara
 • Zvučni i optički sistemi upozorenja

Rukovanje teretom

L-MATIC HD i L-MATIC HD k su koncipirani za najjednostavnije rukovanje i glatku integraciju u moderna intralogistička okruženja. Unosi se vrše preko intuitivnog dodirnog ekrana, koji prikazuje i važne informacije kao što su status vozila, baterije i sistema. Za lociranje L-MATIC HD k koristi fabrički instalirane laserske reflektore. L-MATIC HD koristi konturnu navigaciju, koja se bez dodatne infrastrukture orijentiše prema neposrednom okruženju. Upravljački softver preuzima vođenje po ruti, dodelu naloga i upravljanje energijom i može da se brzo poveže sa sistemima za upravljanje robom ili ERP sistemima. Prepoznavanje paleta uz pomoć senzora osigurava bezbedno rukovanje i pri maksimalnom iskorišćenju kapaciteta punjenja. Praktičan softver za puštanje u rad omogućava da se vozila brzo integrišu u postojeća radna okruženja i prilagode izmenjenim zadacima. Dualni način rada osigurava jednostavno prebacivanje između automatskog i ručnog režima rada.

 • Intuitivni dodirni ekran sa jednostavnim korisničkim interfejsom
 • Prepoznavanje palete za precizno rukovanje
 • Inteligentno upravljanje putanjama i nalozima
 • Interfejs za WMS i ERP sisteme
 • Promena na ručni režim rada moguća

Servis

L-MATIC HD i L-MATIC HD k su zasnovani na proverenim serijskim vozilima kompanije Linde. Usled toga oni pružaju visoku pouzdanost, na koju su korisnici Linde vozila navikli. Preko guste servisne mreže kompanije Linde u svakom trenutku je obezbeđeno brzo održavanje i popravka. Sve elektronske i mehaničke komponente su lako dostupne i pogonski sistem, kao i litijum-jonske baterije su dugoveki i ne zahtevaju skoro nikakvo održavanje. Kombinacija elektronskog dijagnostičkog sistema i softvera za prediktivno održavanje obezbeđuje maksimalnu raspoloživost vozila. Kod L-MATIC HD k digitalni blizanac omogućava bezbedno i pouzdano održavanje softvera i hardvera.

 • Pouzdanost serijskog vozila kompanije Linde
 • Efikasan servis za visoku raspoloživost vozila
 • Digitalni dijagnostički alat za jednostavan pristup podacima
 • Lak pristup svim komponentama
 • Digitalni blizanac za L-MATIC HD k

Video snimci i slike

Automatizovani visokopodizni paletni viljuškar L-MATIC HD iz kompanije Linde Material Handling prilikom upotrebe u skladištu

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
L-MATIC 16 HD k 1,6 (t) 2844 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1744 (mm) 7,2 / 7,2 km/h
L-MATIC HD 1,6 (t) 2344 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1712 (mm) 6,1 / 6,1 (6 / 6) km/h

Posebna oprema

Čitač bar-kôda

Na L-MATIC HD mogu da se postave 1D/2D čitači barkôdova pomoću kojih podaci o teretu mogu direktno da se učitaju u sistem za upravljanje robom.

Pozicioniranje tereta

L-MATIC HD može se opciono opremiti 3D kamerom za praćenje položaja palete.

Bočni sigurnosni skeneri

Bočni branici opremljeni električnim prekidačima za zaustavljanje mogu se kod L-MATIC HD zameniti sigurnosnim skenerima koji prepoznaju prepreke bočno od vozila.

Crvene linije upozorenja

Sistem svetla upozorenja kod L-MATIC HD k projektuje crvene sigurnosne linije na tlo i na taj način obezbeđuje da pešaci održavaju dovoljno rastojanje od vozila.

Prošireno prepoznavanje tereta

Senzori prepoznaju nosače tereta naslagane jedan na drugi i osigurava dodatnu bezbednost pri skladištenju i vađenju iz skladišta sa L-MATIC HD k.

Zatraži ponudu

L-MATIC HD/HD k

L-MATIC HD/HD k