Brzo i svestrano rukovanje paletama

Niskopodizna vozila T20 - T25 R bez napora pomeraju terete od 2000 do 2500 kg sa do 10 km/h. To obezbeđuje njihov snažni trofazni motor od 3 kW. Bez tereta, maksimalna brzina iznosi čak 12 km/h. Kompaktna vozila su takođe idealna za utovar i istovar teretnih vozila. Zahvaljujući visokom položaju sedenja postavljenom poprečno na smer vožnje, vozači pri svim primenama imaju neometan pogled na teret i okruženje u oba smera. Ako je potrebna primena pri kom treba da se štedi energija, kod vozila se može aktivirati ECO režim. Na taj način se potrošnja struje smanjuje za 12 procenata.

Karakteristike

Bezbednost

Niskopodizna vozila T20 - T25 R sjedinjuju produktivnost i visoku bezbednost. Telo vozača je uvek obuhvaćeno konturom vozila koja ga štiti. Opciona rešetka za zaštitu tereta zaustavlja potencijalno padajuće terete i time obezbeđuje bezbednu predaju tereta. Ako je podloga neravna, nivelacija obezbeđuje da stabilnost vozila ostane očuvana u svakom trenutku. Opciona signalna lampa dodatno obezbeđuje vidljivost viljuškara. Zaobljena šasija za svaki slučaj usmerava vozilo u slučaju mogućeg sudara dalje od prepreke i pomaže da se šteta smanji i vozač zaštiti.

 • Kontura vozila koja štiti
 • Signalno svetlo
 • Izjednačavanje visine
 • Opciona rešetka za zaštitu tereta
 • Zaobljena šasija

Ergonomičnost

Sedište niskopodiznih vozila T20 - T25 R je u odnosu na smer vožnje zakrenut za 90 stepeni. Bočni položaj, mogućnosti individualnog podešavanja kao i tapaciran naslon za leđa čine rukovanje teretom udobnim i bez zamora. Sa inovativnom funkcijom „Tip Control“ se vozilima može upravljati jednom rukom, precizno i intuitivno. Podesiva podna ploča osim toga obezbeđuje prilagođavanje platforme za vozača prema individualnim zahtevima. Zahvaljujući tapaciranoj ručki i podesivoj platformi, koja osigurava da prvi stepenik uvek bude na istoj visini, i prilaz vozilu je izuzetno udoban.

 • Bočni položaj stajanja
 • Tapacirani leđni naslon
 • Intuitivno upravljanje
 • Podesiva podna ploča
 • Olakšani ulaz

Rukovanje teretom

Niskopodizna vozila T20 - T25 R su zahvaljujući njihovoj kompaktnoj šasiji izuzetno okretna. Zahvaljujući intuitivnom upravljanju jednom rukom, njima se može precizno manevrisati i kada ima samo malo prostora. Sa do 10 km/h vozila posebno brzo transportuju teret od 2000 do 2500 kg i tako povećavaju produktivnost rukovanja. Bez tereta su čak moguće brzine do 12 km/h. Usled toga su niskopodizna vozila T20 - T25 R posebno pogodna za brzi transport paleta, ali i za intenzivan utovar i istovar teretnih vozila. Bočni i podignuti položaj sedenja pritom omogućava neometan pogled na teret.

 • Kompaktna šasija
 • Intuitivno upravljanje jednom rukom
 • Sistem izjednačavanja visine na neravnom tlu
 • Bočni položaj sedenja za najbolju vidljivost

Servis

Lako pristupačne komponente i tehnologije koje ne zahtevaju održavanje smanjuju troškove održavanja i povećavaju raspoloživost vozila. Priključak na CAN sabirnicu čini održavanje posebno efikasnim, pošto se potrebni podaci vozila mogu iščitati i analizirati pomoću laptopa. Na taj način se i intervali održavanja mogu optimizovati i smanjiti troškovi.

 • Lak pristup radi održavanja
 • Komponente koje ne zahtevaju održavanje
 • Visoka raspoloživost vozila
 • Brza dijagnoza preko veze putem CAN sabirnice

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20R 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1745 / 1815 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T25R 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2190 / 2260 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Pogonski točak za svako radno okruženje

Zavisno od okruženja primene, na raspolaganju su različiti pogonski točkovi. Na raspolaganju su točkovi od poliuretana, od profilisane pune gume, znači od pune gume koja ne ostavlja tragove i točkovi sa takozvanim Wet-Grip materijalom za vlažne uslove tla.

Kožna sedišta koja se mogu grejati

Sedišta od kože i podesivo grejanje sedišta povećavaju udobnost vožnje prilikom rada u hladnjači i hladnom okruženju.

Ekran softvera connect kompanije Linde

Upravljanje flotom

Ko i kako koristi pojedine viljuškare? Kako izgledaju podaci o potrošnji vozila i da li je svako pojedinačno vozilo spremno za vožnju? U interakciji softvera i hardvera connect: upravljanje flotom kompanije Linde pruža pripadajuće odgovore.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta visine od 1115 mm ili 1875 mm obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču tereta ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Izjednačavanje visine

Rešetka za zaštitu tereta visine od 1115 mm ili 1875 mm obezbeđuje da teret pri podignutom nosaču tereta ne sklizne unazad i da ne može da padne na vozača.

Panoramsko ogledalo

Zahvaljujući panoramskom ogledalu ne nastaju mrtvi uglovi u vidnom polju vozača. Vidljivost na sve strane povećava bezbednost za vozača i okolinu.

Bočna zamena baterije

Bočno vađenje sa uležištenjem na valjcima kod 4PzS baterija omogućava brzu zamenu pre svega za upotrebu u više radnih smena.

Dvostruki točkić za opterećenja

Dvostruki točak za opterećenja dostupan je kao poliuretanska varijanta i kao poliuretanska varijanta koja se ne troši.

Smanjenje brzine kada su viljuške spuštene

Automatsko smanjenje brzine kretanja sa spuštenim viljuškama čini rukovanje teretom posebno efikasnim i bezbednim.

Zatraži ponudu