• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 675 (mm)

Transporter T16 L

Ergonomičan pomoćnik pri komisioniranju

Ergonomičnije, bezbednije i brže komisioniranje

Niskopodizna vozila sa pomakom za komisioniranje T16 L olakšavaju rukovanje. Rukovalac podiže paletu na prijatnu visinu i zatim može da jednostavnije spusti ili prihvati robu. Vozilo osim toga automatski prilagođava ovaj pomak pomoću opciono dostupne funkcije AutoLift. Visina utovara za rukovaoca ostaje ista i kada se roba slaže na paletu. Robusna čelična konstrukcija štiti vozilo od oštećenja u toku teškog trajnog rada. Duboko spuštena šasija pokriva točkove i štiti noge rukovaoca. Jak trofazni motor generiše veliko ubrzanje – takođe pri maksimalnom opterećenju od 1.600 kilograma. pri maksimalnoj visini podizanja vozilo dostiže preostalu nosivost od 800 kilograma.

Karakteristike

Bezbednost

Nisko spuštena šasija pokriva točkove i tako štiti noge rukovaoca. Vrlo dugačka ruda uređaja T16 L je na niskom mestu spojena sa vozilom. Na taj način između rukovaoca i vozila u toku vožnje ima dovoljno sigurnosnog rastojanja. Dodatnu bezbednost nudi rukohvat rude, jer potpuno obuhvata ruke. Funkcija SafetySpeed je opciono dostupna. Ona osim toga brzinu vožnje prilagođava položaju rude – što je položaj uspravniji, to je brzina manja. To posebno na malom prostoru osigurava veću bezbednost.

 • Spuštena šasija za zaštitu nogu
 • Funkcija SafetySpeed
 • Ruda sa zaštitom za ruke
 • Nisko postavljena ruda

Ergonomičnost

Zahvaljujući pomaku za komisioniranje kod T16 L rukovalac u toku utovara više ne mora da čučne ili savija leđa. Na obe strane vozila se nalaze prekidači, pomoću kojih on jednostavno može da upravlja ovim pomakom. Vozilo osim toga opcionom funkcijom Autolift automatski prilagođava pomak za komisioniranje. Iako se proizvodi na paleti slažu u visinu, visina utovara ostaje idealna za rukovaoca. Radi veće udobnosti T16 L ima duboke pregrade za odlaganje, koje pružaju dosta prostora za odlaganje radnih materijala.

 • Pomak za komisioniranje kojim se može jednostavno upravljati
 • OptiLift za automatsko prilagođavanje pomaka
 • Duboke pregrade za odlaganje

Rukovanje teretom

Snažni trofazni motor za kratko vreme ubrzava niskopodizno vozilo do maksimalne brzine od šest kilometara na čas – sa i bez tereta. Vozilo osim toga i pod punim teretom savladava velike uspone. Motor putem automatskog efekta pojačanja osim toga raspolaže veći obrtnim momentom ako mora da savlada teške situacije. Pri maksimalnoj visini podizanja preostala nosivost iznosi još 800 kilograma. široki profili jarbola obezbeđuju stabilan transport.

 • Snažan trofazni motor
 • Velika preostala nosivost
 • Širi profil jarbola za veću stabilnost
 • Efekat pojačanja za veći obrtni moment

Servis

Veću stabilnost – a time i manje troškove popravke – obezbeđuju korišćeni radni materijali: Jarbol i nosač viljuške su napravljeni od visokokvalitetnog, robusnog čelika. Ruda i poklopac motora sastoje se od posebno otpornih materijala ojačanih staklenim vlaknima. Ovakva konstrukcija apsorbuje brojne udarce i udare u toku teškog trajnog rada. Brze procese servisiranja garantuje priključak za CAN sabirnice. na njega servisni tehničar priključuje svoj laptop i zatim sprovodi brzu dijagnozu vozila. Sve servisne komponente kod T16 L su jednostavno pristupačne.

 • Robusna konstrukcija za opadajuće troškove servisiranja
 • Struktura za CAN sabirnice
 • Jednostavno dostupne servisne komponente

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T16L 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 250 (24 / 150) (V)/(Ah) o. kWh
T16L ION 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Zvučni signal

Opciono dostupna zujalica zvuči drugačije od standardne sirene i bolje se čuje u bučnim okruženjima.

Zaštita za noge

Podizanje viljuške se automatski zaustavlja pre njenog najnižeg položaja. Ova funkcija štiti noge rukovaoca.

Integrisani punjač

Punjač u vozilu povećava fleksibilnost: Podizno vozilo se praktično može puniti bilo kada i bilo gde.

Verzija za hladnjače

U ovoj verziji korisnici mogu da rade sa niskopodiznim vozilom na spoljnim temperaturama do -35 stepeni Celzijusa.

Litijum-jonska tehnologija

Sa inovativnim litijum-jonskim baterijama kompanije Linde vozila mogu da se ponovo napune za znatno kraće vreme i mogu da se dopunjavaju u toku upotrebe.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka stabilizuje teret i sprečava da paleta počne da klizi.

Taster za zaustavljanje u slučaju nužde

Ako rukovalac pritisne taster, vozilo se odmah zaustavlja i tako se štiti od opasnosti i oštećenja.

AutoLift

Vozilo pomoću senzora automatski prilagođava pomak za komisioniranje u toku utovara. Tako visina utovara za rukovaoca uvek ostaje idealna, čak i kada se roba na paleti slaže u visinu.

Safetyspeed

Ova funkcija prilagođava brzinu položaju rude – što strmije, to sporije. Na taj način vozilo ne može da udari rukovaoca.

Taster za brzinu puzanja

Vozilo se polako kreće, kada rukovalac pritisne taster – čak i u vertikalnom položaju rude. To olakšava manevar na najmanjem prostoru.

bočni tasteri za podizanje

Rukovalac upravlja funkcijom podizanja i spuštanja preko tastera koji se nalaze bočno na šasiji.

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa u sistema za upravljanje flotom connect: kompanije Linde informiše šefa voznog parka ili šefa skladišta o tome ko trenutno sedi za upravljačem kojeg vozila. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu