• 0 - 1.000 (kg)
 • 0 - 715 (mm)

Transporter M10 X/XE

Fleksibilna radna platforma

Fleksibilan transport, podizanje i komisioniranje

Podizna vozila sa ručnom viljuškom M10 X i M10 XE mogu putem makazastog mehanizma podizati svoju viljušku na visinu od 800 milimetara i osim toga su konstruisana vrlo kompaktno. Zbog toga se ta vozila vrlo fleksibilno koriste u zadacima transporta, kao mobilna radna platforma ili prilikom povremenog komisioniranja na najmanjem prostoru. Linde nudi dve verzije: Model M10 XE ima električni pogon za podizanje. Shodno tome, rukovalac ne mora da upotrebi snagu za podizanje ili spuštanje tovara. Kod modela M10 X nasuprot tome podizanje se vrši ručno na rudi i od strane rukovaoca. Sa jednom jedinom polugom, koja se nalazi na rukohvatu, on menja smer kretanja. Oba modela raspolažu robusnom šasijom, otpornom na savijanje, kao i ojačanom rudom. Podizno vozilo sa ručnom viljuškom i makazastim mehanizmom M10 X/XE nosi i podiže maksimalni teret od 1.000 kilograma.

Karakteristike

Bezbednost

Počev od radne visine od 400 milimetara se na pod se pomeraju male osovinice, koje se nalaze levo i desno od upravljačkih točkova i stabilizuju vozilo pri mirovanju. Na ovaj način ono se neće zanositi, ako rukovalac na primer odlaže teške predmete na paletu ili ako tovar klizi. Širok rukohvat rude štiti ruke od povreda. Osim toga plastični sloj otporan na klizanje na rukohvatu pomaže da rukovalac može da sigurno drži rudu.

 • Stabilizatori pri višem podizanju
 • Širok rukohvat rude štiti ruke
 • Rukohvati otporni na klizanje

Ergonomičnost

Sa svojim makazastim mehanizmom M10 X/XE olakšava razne zadatke. Rukovalac pomera paletu na maksimalnu visinu od 800 milimetara, tako može da radi u uspravnom položaju i ne opterećuje svoja leđa. Dodatno olakšanje rada donosi električni pogon za podizanje u modelu M10 XE, jer tako kompletno otpadaju naporni pokreti podizanja na rudi. Vuča i manevrisanje kod oba modela zahteva malo snage, jer na točkovima ima samo malo otpora kotrljanju.

 • Makazasti mehanizam za prijatne radne visine
 • Električni pogon za podizanje u M10 XE
 • Mali otpor kotrljanja

Rukovanje teretom

Rukovalac sa uređajem M10 X/XE radi na idealnoj radnoj visini i usled toga brže, kada se sve sabere. Da bi se i prihvat i spuštanje palete ubrzalo, podizno vozilo sa ručnom viljuškom na vrhu svoje viljuške ima male valjke za uvlačenje i izvlačenje. Istovremeno šiljci viljuške koji su šiljasti prema vrhu jednostavnije ulaze u paletu zamotanu folijom. Kompaktnim podiznim vozilom sa ručnom viljuškom se brzo i bez komplikacija može manevrisati kroz uske hodnike i mali prostor.

 • Valjci za uvlačenje i izvlačenje
 • Dobra mogućnost manevrisanja
 • Špicasti vrhovi viljušaka

Servis

Istrošenost i održavanje praktično nemaju značaja kod ovog vozila: Robusna čelična šasija otporna na uvijanje kao i ojačana ruda su dimenzionirani za dugogodišnje korišćenje. Visokokvalitetno upravljački točkići i točkići za opterećenje se vrlo malo troše. Duge radne cikluse bez servisne pauze obezbeđuje baterija u modelu XE: Ona tek posle 50 sati rada mora da se priključi na utičnicu.

 • Čelična šasija otporna na uvijanje
 • Ojačana ruda
 • Dugi ciklusi punjenja kod modela XE

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M10X 1,0 (t) 715 (mm) 1372 (mm) - (V)/(Ah) o. kWh
M10XE 1,0 (t) 715 (mm) 1541 (mm) 12 / 60 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Varijante viljušaka

Alternativno se M10 X/XE opremiti većom viljuškom sa 680 x 1150 milimetara.

Točkovi i točkići

Linde nudi upravljačke točkove i točkiće za opterećenje od poliuretana. Materijal obezbeđuje tihi rad, vrlo je otporan na trošenje i ima dobru performansu u slučaju prelaska. Osim toga je M10 X/XE dostupan sa pojedinačnim upravljačkim točkom.

Zatraži ponudu