• 0 - 2.000 (kg)
 • 0 - 115 (mm)

Transporter T14 S, T20 - T25 S/SF

Uski trkač

Produktivan, okretan i precizan kroz uske hodnike

Niskopodizna vozila T14 S, T20 - T25 S/SF imaju posebno usku šasiju – stoga su uži od palete. Zajedno sa preciznim električnim upravljanjem ovo svojstvo obezbeđuje mogućnost optimalnog manevrisanja niskopodiznim vozilom. Upravo na malom prostoru tako raste transportna snaga. Važnu ulogu igra i konstrukcija stajne platforme. Ona je kompletno odvojena od šasije i apsorbuje mnoge vibracije koje nastaju usled neravnog puta. Visok položaj stajanja pomaže da se postignu bezbedni procesi. Odavde vozač dobro vidi vrhove viljušaka i može da se brzo približi paletama. Niskopodizna vozila T14 S, T20 - T25 S/SF zavisno od modela imaju maksimalnu nosivost od 1.400, 2.000 i 2.500 kilograma.

Karakteristike

Bezbednost

U toku primene se vozač uvek kreće unutar kontura vozila i zato je dobro zaštićen. To je moguće pre svega zbog lako pokretljivog upravljača, kojim rukuje iz zgloba, što znači bez pokreta tela. Vozilo osim toga ima Deadman prekidač, koji aktivira elektromagnetnu kočnicu zavisnu od tereta. Tako se niskopodizna vozila pri svakom utovaru zaustavljaju brzo i istovremeno meko. Vozač istovremeno zbog kompaktne šasije ima dobar pogled na vrhove viljušaka. To smanjuje rizik od sudara. Zavisno od radijusa upravljanja vozila u krivinama automatski prilagođavaju svoju visinu.

 • Konture vozila koje štite
 • Robusna šasija
 • Deadman prekidač sa kočnicom zavisnom od tereta
 • Dobar pogled na viljušku
 • Automatsko prilagođavanje brzine u krivinama

Ergonomičnost

Vibracije u toku vožnje i prilikom rukovanja opterećuju vozača i umaraju ga. Zbog toga niskopodizno vozilo T14 S ima slobodno viseću stajnu platformu, koja je kompletno odvojena od šasije i na taj način apsorbuje brojne potrese. Niskopodizna vozila T20 - T25 S/SF su nasuprot tome opremljena oprugama potpuno amortizovanom kabinom vozača. Za veću udobnost u toku rada u verziji S postoji tapacirani leđni naslon i kompletno upravljanje vozilom se bez napora vrši levom ili desnom rukom preko ergonomične platforme za rukovaoca. Oslonac za ruke platforme za rukovaoca kod verzije S vozač može da podesi po visini.

 • Kabina vozača otporna na vibracije
 • Tapacirani leđni naslon

Rukovanje teretom

Jak trofazni motor pogoni niskopodizna vozila T14 S, T20 - T25 S/SF i za kratko vreme ih ubrza do maksimalne brzine od dvanaest kilometara na čas. Uska šasija osim toga pojednostavljuje brojne manevre vozilom u uskim okruženjima. Za precizno usklađivanje sa konkretnom primenom postoje dve osnovne verzije: U verziji S vozač stoji bočno prema viljuški i svakim pokretom upravlja precizno i bez napora putem džojstika. U verziji SF vozač međutim stoji frontalno prema viljuški i rukuje vozilom pomoću kompaktnog i jednostavnog upravljača sa 2 ručice.

 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Alternativni sistemi upravljanja
 • Kompaktna šasija
 • Dobra mogućnost manevrisanja

Servis

Do servisnih komponenti tehničar bez napora dospeva iza maske. Pomoću sistema CAN sabirnice on brzo proverava sve podatke vozila preko priključenog prenosivog servisnog računara. Trofazni motor od 3 kW je zaštićen od prašine i zbog toga ne zahteva održavanje. Stabilnost i dugovečnost obezbeđuju robusna šasija, kao i specijalno oblikovan vrh viljuške, koji bez problema ulazi u paletu i pritom čuva celo vozilo.

 • Sistem CAN sabirnice zaštićena elektronika
 • Jednostavno dostupne komponente
 • Trofazni motor koji ne zahteva održavanje
 • Robusna šasija

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T20S 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T20SF 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Leva pridržna šipka

Na šipku se mogu pričvršćivati na primer terminal, skener, stezna ploča, podloga za pisanje ili individualni dodaci.

Stezna ploča

Uvek sa nalogom pred očima: Dobro vidljiva stezna ploča olakšava mnoge procese komisioniranja i transporta.

Linde Connected Solutions

Pomoću Linde Connected Solutions je između ostalog moguće analizirati korišćenje cele flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje vozila.

Izjednačavanje visine

Sistem kompenzuje neravnine na tlu i obezbeđuje da četiri točka uvek dodiruju tlo. To poboljšava stabilnost vozila.

Signalno svetlo

Ona se nalazi na pridržnoj šipki desno na vozilu i upozorava pešake ili druga vozila.

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa u sistemu upravljanja flotom kompanije Linde upravljanje flotom daje informaciju o tome ko sedi za upravljačem. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu