Lak transport tereta na malom prostoru

Bez obzira da li u maloprodaji ili proizvodnji: Svuda gde su se do sada koristila ručna podizna vozila, električno pogonjeno niskopodizno vozilo MT15 C omogućava veći učinak pri pretovaru uz manji napor. Terete teške do 1,5 tone kolica sa rudom bez napora transportuje u režimu praćenja. Zahvaljujući njihovoj kompaktnoj konstrukciji ni manevrisanje kroz uske hodnike i uske krivine ne zahteva skoro nikakav napor. Prilikom utovara i niskopodnog transporta paleta na kratkim rastojanjima niskopodizno vozilo je jeftina alternativa visokog učinka u odnosu na ručno podizno vozilo. Vozilo rasterećuje radnike kod fizički napornih transportnih zadataka i doprinosi većoj produktivnosti u skladištu i bržim isporukama u gradu.

Karakteristike

Bezbednost

Dugačka, nisko montirana ruda obezbeđuje da se vozač u režimu praćenja kreće na bezbednom rastojanju u odnosu na vozilo. Niska šasija sprečava da njegova stopala dospeju pod vozilo i sprečava nezgode. Ako vozač skine ruke sa leptir prekidača, elektromagnetna kočnica automatski zaustavlja vozilo. Dodatno se na glavi rude nalazi donji sigurnosni prekidač, pomoću kojeg se MT15 C u slučaju nužde može zaustaviti. Parkirna kočnica u svakom trenutku drži vozilo bezbedno u njegovom položaju, čak i na strmim utovarnim rampama ili na padini.

 • Sigurnosno rastojanje zbog duge rude
 • Automatska elektromagnetna kočnica
 • Efikasna parkirna kočnica za položaj na padini

Ergonomičnost

Šasija kratka 1550 milimetara i mali radijus okretanja od samo 1390 milimetara obezbeđuju najbolju manevrabilnost i u uslovima suženog prostora. U hodu puzanja sa vertikalnom rudom rukovalac može da manevriše posebno precizno. Na taj način se niskopodnim vozilom bez problema može upravljati i u uskom prostoru. Svi upravljački elementi nalaze se u ergonomično oblikovanoj glavi rude i mogu se lako dosegnuti. Levoruke i desnoruke osobe s obe ruke udobno mogu da rukuju vozilom pomoću dvostruke leptir poluge. Kertisovo (Curtis) upravljanje omogućava posebno sofisticirano rukovanje teretom. Njime servisni tehničari precizno mogu da prilagode brzinu i ubrzanje zahtevima kupca.

 • Kompaktna konstrukcija olakšava manevrabilnost
 • Hod puzanja omogućava precizno upravljanje
 • Ergonomično oblikovana glava rude sa svim upravljačkim elementima
 • Individualna prilagođavanje putem Kertisovog (Curtis) upravljanja

Rukovanje teretom

Rukovanje teretom sa niskopodnim vozilom MT15 C bez napora uspeva zahvaljujući električnom pogonu i njegovoj konstrukciji. Električni pogon pruža snažnu podršku radnicima u njihovom radu i savladava uspone do 6 posto sa teretom ili 16 posto bez tereta. Zahvaljujući robusnoj šasiji i pojačanim šiljcima viljuške vozilo bez problema može da transportuje teret težine do 1,5 tona. Vozilo pogodno za kratka rastojanja natovareno dostiže maksimalnu brzinu od 4,5 km/h i osetno ubrzava procese rukovanja. Viljuška može da se podigne na visinu od 115 milimetara i tako omogućava jednostavno prenošenje tereta. Putem ručnog, kontinuiranog spuštanja viljuške, rukovalac može brzo i precizno da istovari palete.

 • Električni pogon savladava uspone od 6 posto sa teretom
 • Maksimalna brzina od 4,5 km/h ubrzava transport
 • Ojačani šiljci viljuške nose teret do 1,5 tona
 • Kontinualno spuštanje viljuške za precizno rukovanje teretom

Servis

Zahvaljujući metalnim poklopcima električno niskopodizno vozilo je robusno, pouzdano vozilo. Može da radi bez prekida oko 1,7 sati, pre nego što litijum-jonska baterija mora da se napuni. Onda je akumulatoru potrebno samo oko 2,5 sati, dok se ponovo ne napuni. Kraći ciklusi punjenja nisu problem i ne narušavaju vek trajanja akumulatora. Jedna lampica prikazuje status napunjenosti, preostale snage i greške. Pri statusu punjenja od samo još 10 posto, zvučni i optički signal upozorenja upućuje na to da akumulator mora da se napuni. U tu svrhu sistem akumulatora težak 3,7 kilograma postupkom Plug-and-Play može da se jednostavno zameni. Bez energije iz akumulatora, rukovalac jednostavno može da se prebaci u ručni režim rada. Robustan jednosmerni motor omogućava dugo vreme rada pre nego što održavanje postane neophodno. Tako se smanjuju troškovi servisiranja.

 • Sistem sa litijum-jonskim akumulatorom koji ne zahteva održavanje i nema emisije
 • Litijum-jonski akumulator omogućava neprekidan rad do 1,7 sati
 • Kratak ciklus punjenja od oko 2,5 sati

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
MT15C 1,5 (t) 115 (mm) 4 / 4,5 km/h 1390 (mm) 24 / 20 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Potporni točkovi kompanije Linde Material Handling

Potporni točkovi

Potporni točkovi obezbeđuju optimalni odnos između stabilnosti i prianjanja u svrhu stalnog kontakta sa tlom.

Jednostruki ili tandem teretni valjci

Dostupni jednostruki ili tandem teretni valjci su od poliuretana. Materijal obezbeđuje tihi rad, otporan je na trošenje i ima dobru performansu u slučaju prelaska. Ne ostavlja tragove na svetlim podovima.

Varijante viljušaka

Za nisko podizno vozilo su na raspolaganju viljuške različite dužine i širine. Tako se vozilo može precizno prilagoditi za svaku primenu.

Zatraži ponudu