Brzi transporti teških tereta na kratkim rastojanjima

Niskopodizno vozilo sa ručnom viljuškom M25 je robusno konstruisano i ne savija se ni pod velikim opterećenjem. Zbog toga njegova čelična šasija može da prihvati oko 25 procenata veću težinu nego slični modeli te veličine. Hidraulika uređaja M25 zaštićena je od prašine i stoga dobro pripremljena za duge i teške primene – i to uz minimalno servisiranje. Upravljački točkovi i točkići za opterećenje svojim malim otporom kotrljanju obezbeđuju veći učinka pri pretovaru. Osim toga ruda na obe strane ima veliku upadni ugao. Na ovaj način je jednostavno manevrisati sa M25 u okruženju sa malo prostora, kao na primer na utovarnoj površini teretnog vozila. Širok rukohvat štiti ruke od povreda. Ručni paletar M25 ima maksimalnu nosivost od 2.500 kilograma.

Karakteristike

Bezbednost

Širok rukohvat rude obuhvata ruke i tako ih štiti od sudara pri ranžiranju. Duboka šasija istovremeno sprečava povrede nogu. Ukupna konstrukcija vozila nema oštre ćoškove i ivice.

 • Širok rukohvat rude
 • Duboka šasija
 • Dizajn bez oštrih ćoškova i ivica

Ergonomičnost

Niskopodiznim vozilom M25 se bez napora može rukovati i kada ima samo vrlo malo dostupnog prostora. U tu svrhu rukovalac zakreće rudu za ugao do 105 stepeni i zatim može da pomera vozilo stojeći sa strane. Na vrhovima viljuške se nalaze mali valjci za uvlačenje i izvlačenje, kako bi rukovalac paletu prihvatio uz što manje napora. Vuča vozila ide lako od ruke, jer je otpor kotrljanja na svim točkovima veoma mali.

 • Ruda sa velikim uglom upravljača
 • Ulazni točkići na vrhu viljuške
 • Mali otpor kotrljanja

Rukovanje teretom

Funkcija brzog podizanja M25 omogućava da se lakši tereti do 200 kilograma brže prihvate. Na taj način vozilo svoju maksimalnu visinu podizanja postiže dva puta brže. Nosivost čelične šasije takođe obezbeđuje veći učinak pri pretovaru, jer rukovalac može prevesti znatno više tereta po jedinici puta nego kod sličnih modela. Opciono dostupnom vagom za teret se jednostavno rukuje i ona je vrlo precizna. Špicasti šiljci viljušaka brzo ulaze u zamotane palete.

 • Funkcija brzog podizanja do 200 kilograma
 • Velika nosivost
 • Integrisano merenje težine tereta
 • Špicasti vrhovi viljušaka

Servis

Niskopodizno vozilo M25 samo retko mora na ispitivanje, jer su sve komponente robusno konstruisane. To na primer važi za upravljačke točkiće i točkiće za opterećenje, čiji se klizne čaure vrlo malo troše. Enkapsulirani hidraulički kružni tok je zaštićen od prašine i prljavštine. Šasija ima otporan sloj laka na bazi praha, koji je čuva od korozije.

 • Točkići sa kliznim rukavcima koji se malo troše
 • Hidraulički kružni tok zaštićen od prašine
 • Šasija sa zaštitom od korozije

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M25 2,5 (t) 115 (mm) 1253 / 1335 (mm)

Posebna oprema

Verzija od nerđajućeg čelika

Standardna verzija od nerđajućeg čelika sa otvorenim šiljcima viljuške idealna je za vlažna radna okruženja. Proširena verzija od nerđajućeg čelika ima zatvorene šiljke viljuške i preferirano se koristi u higijenskim područjima.

Termički pocinkovano

U ovoj verziji M25 su šasija, rukohvat i kućište pumpe termički pocinkovani. Osovina točka i ležaj točka su od nerđajućeg čelika. Vozilo na taj način ukupno ima deset puta duži vek trajanja.

Varijante viljušaka

Na raspolaganju su viljuške dubine od 800, 900, 1.000, 1.500, 1.800 i 2.000 milimetara. Kod tri najveće varijante se nosivost vozila smanjuje na 2.000 kilograma.

Vaga za teret

Vagom se lako rukuje i ona meri sa tačnošću od +/- 10 kilograma pri utovarenoj težini od 500 kilograma.

Točkovi i točkići

Linde nudi upravljačke točkove od pune gume ili poliuretana. Materijal obezbeđuje tihi rad, vrlo je otporan na trošenje i ima dobru performansu u slučaju prelaska. Osim toga postoje točkići za opterećenje od poliuretana, kao i dvostruki točkići za opterećenje.

Zatraži ponudu