• 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 125 (mm)

Transporter T14 – T20

Kompaktan pomoćnik za transport

Maksimalna okretnost na minimalnom prostoru

Niskopodiznim vozilima T14 – T20 se usled njihove posebno kompaktne konstrukcije može lako i brzo manevrisati i na najmanjem prostoru. Zahvaljujući svojoj robusnoj šasiji i ojačanim viljuškama vozila mogu – zavisno od modela – da transportuju terete do dve tone. Centralno i nisko postavljena ruda čini vozilo vrlo okretnim. Opciono dostupna funkcija Safety Speed automatski prilagođava brzinu uglu nagiba rude. Opciono se električna podizna vozila mogu opremiti litijum-jonskim akumulatorima. Za modele T14 i T16 osim toga su na raspolaganju posebno kompaktni litijum-jonski akumulatori, koji ih čine idealnim pomoćnicima u maloprodaji i pri isporuci robe kamionom u gradu. Upravljački elementi koji su ergonomično montirani na glavu rude omogućavaju udoban i bezbedan rad, i na najmanjem prostoru. Brojne specijalne opreme poput trostrukih točkova za teret za posebno tihu vožnju, zaštitna rešetka za teret, tovarni prostor i A4 tabla omogućavaju odgovarajuću konfiguraciju vozila za svako područje primene.

Karakteristike

Bezbednost

Konstrukcija niskopodiznih vozila T14 – T20 poboljšava bezbednost rukovaoca. Niska šasija štiti stopala, dok dugačka, nisko postavljena ruda osigurava da korisnik tokom vožnje uvek održava dovoljno rastojanje od podiznog vozila. Osim toga, jedna kopča iznad upravljačkih elemenata štiti ruke. Ako vozač pusti leptir upravljača ili promeni smer vožnje, vozilo samostalno koči. Automatska parkirna kočnica sprečava slučajno kotrljanje na usponima. Ako postoji opasnost da ruda prilikom ranžiranja priklješti rukovaoca, prekidač u visini stomaka na glavi rude automatski zaustavlja vozilo.

 • Spuštena šasija za zaštitu nogu
 • Nisko postavljena ruda sa zaštitom za ruke
 • Automatska parkirna kočnica
 • Prekidač u visini stomaka na glavi rude

Ergonomičnost

Niskopodizna vozila serije T14 – T20 orijentisana su na udobnost i lakoću upotrebe. Svim upravljačkim elementima na ergonomičnoj glavi rude jednostavno može da se rukuje svakom rukom i oni dozvoljavaju kako precizno, tako i udobno, rukovanje. Da bi opterećenje rukovaoca bukom bilo što manje, podizna vozila su optimizovana za tihu vožnju. Višenamenski displej sa brojačem radnih sati, planom održavanja, indikatorom šifre greške i napunjenosti akumulatora u svakom trenutku pruža pregled svih važnih informacija, bez skretanja pažnje rukovaocu. Zavisno od veličine akumulatora, poklopac standardno nudi površine za odlaganje radnog pribora poput table, rolne folije ili skenera za proizvode.

 • Ruda kojom se lako rukuje
 • Tiha vožnja
 • Višenamenski displej
 • Mnogo tovarnog prostora

Rukovanje teretom

Jak elektromotor u svakoj radnoj situaciji nudi preciznu i snažnu regulaciju snage. Opciona funkcija Safety Speed automatski smanjuje brzinu vožnje u zavisnosti od ugla rude. Tako se vozilom sa vertikalnom rudom može bezbedno i polako upravljati na uskom prostoru. Na neravnom i strmom terenu efekat pojačanja automatski povećava snagu motora. Niska šasija i zaobljeni poklopac akumulatora osim toga omogućavaju dobar pogled na viljušku. Korisnicima je dostupan veliki izbor dužina viljuške i dodatnih točkova za opterećenje. Verzija sa litijum-jonskim akumulatorom omogućava da se vozilo po potrebi može dopuniti.

 • Jak elektromotor
 • Funkcija Safety Speed
 • Efekat pojačanja
 • Opcioni litijum-jonski akumulator

Servis

Robusni jednofazni motor omogućava duge intervale održavanja. Automatski podesivi upravljački valjci, kao i komponente koje se malo habaju i ne zahtevaju održavanje i robusna obloga obezbeđuju dug vek trajanja, visoku raspoloživost i niske troškove servisiranja. U svrhu brzog, nekomplikovanog održavanja, servisni tehničari preko prednje servisne ploče imaju pristup svim relevantnim komponentama. Preko centralnog interfejsa su svi elektronski delovi vozila preko sistema CAN sabirnice. Tako se svi podaci o vozilu na licu mesta mogu iščitati putem prenosnog računara. Opremljenost opcionom jedinicom za prenos podataka omogućava da se dijagnostikovanje kvarova i ažuriranje softvera vrši i daljinski.

 • Naizmenični motor koji ne zahteva održavanje
 • Robusna konstrukcija vozila
 • Jednostavno pristupačne servisne komponente
 • Sistem CAN sabirnice
 • Opciono dostupna jedinica za prenos podataka

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T14 1,4 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1365 / 1437 (mm) 24 / 62 (125) (V)/(Ah) o. kWh
T16 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1438 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T18 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1438 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T20 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1510 / 1582 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Pojedinačni, tandem ili trostruki točkovi za opterećenje

Točkovi za opterećenje mogu se izabrati tako da odgovaraju primeni. Što više točkova ima, vozilo je tiše.

Alternativne viljuške

Dužina i širina viljuške se može konfigurisati zavisno od područja primene. Oznaka za jednostavno rukovanje paletama u poprečnom smeru dostupna je po želji.

Integrisani punjač

Integrisani punjač je dostupan kako za litijum-jonske, tako i za olovno-kiselinske akumulatore.

Pametni branik

Pametni branik, koji samostalno registruje lagane dodire stopalom na vozilu, štiti rukovaoca i u uskom okruženju.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka za zaštitu tereta pruža vozaču dodatnu zaštitu tako što sprečava klizanje visokih tereta unazad.

Poklopac akumulatora

Poklopci akumulatora dostupni su od plastike ili čelika i nude dodatne površine odlaganja, npr. za table i skener.

Zatraži ponudu