• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 11455 (mm)

Autonomni viljuškari R-MATIC

Automatski precizni podizač

Efikasno i precizno rukovanje na velikim visinama

Autonomni regalni viljuškar R-MATIC transportuje, skladišti i vadi robu do 1.600 kilograma na visini do preko jedanaest metara. Zahvaljujući izboru jarbola, posebno je pogodan za rukovanje na srednjim i velikim visinama, kao i za snabdevanje radnih stanica, skladišta robe ili za transport materijala. Sa inovativnom 3D kamerom R-MATIC prepoznaje mesto za odlaganje na regalu, kao i otvore na paletama. Finim podešavanjem šiljaka viljuški on može da precizno uskladišti teret ili ga izvadi iz skladišta. Za geonavigaciju vozila nije potrebna dodatna infrastruktura i ona bezbedno i efikasno komunicira sa ljudima, neautomatizovanim vozilima ili transportnim trakama i stanicama za pakovanje. Zahvaljujući režimu Dual Mode se modelom R-MATIC može i ručno upravljati.

Karakteristike

Bezbednost

Dodatno na visok standard bezbednosti Linde viljuškara R-MATIC ima inteligentan bezbednosni sistem za automatizovanu primenu. Vozilo prepoznaje svoje okruženje pomoću senzora. Ako laserski sistem 2D Curtain prepozna prepreku, vozilo smanjuje brzinu i zaustavlja se, ako je potrebno. Automatizovani regalni viljuškar osim toga koristi inovativnu 3D kameru kao i laser, kako bi prepoznao otvore paleta i terete i vršio precizno skladištenje i vađenje iz skladišta na velikim visinama. Sistem za pomoć pri vožnji Dynamic Mast Control (DMC) dodatno kompenzuje kretanje jarbola ciljanim kontra pokretima.

 • inteligentni bezbednosni sistem
 • Senzori za detekciju okruženja
 • automatsko prilagođavanje brzine
 • inovativna 3D kamera za detekciju tereta
 • Dynamic Mast Control (DMC)
 • Laser 2D Curtain

Rukovanje teretom

Geonavigacija modela R-MATIC ne zahteva dodatnu infrastrukturu. Zahvaljujući 3D kameri se i rukovanje teretom na velikim visinama podizanja do preko jedanaest metara vrši precizno i efikasno. Zato je vozilo pogodno pre svega za autonomno skladištenje i vađenje iz skladišta paleta na srednjim i velikim visinama, kao i za opremanje radnih mesta potrebnim delovima ili robom. Identifikacija tereta je opciono preko skenera bar koda ili RFID-a. Iščitane podatke R-MATIC po potrebi može da ubaci u ERP sisteme i sisteme za upravljanje robom preduzeća.

 • Navigacija bez dodatne infrastrukture
 • Visine podizanja do preko jedanaest metara
 • 3D kamera za precizno rukovanje teretom
 • Skladištenje i vađenje iz skladišta, kao i transport robe
 • Integracija u IT sisteme

Servis

Geonavigacija bez dodatne infrastrukture integraciju modela R-MATIC u intralogističke procese čini posebno jednostavnim, brzim i neproblematičnim. Time je na fleksibilan način moguće prilagođavanje i skaliranje sistema. Za proces održavanja podaci o vozilo modela R-MATIC mogu da se iščitaju i analiziraju preko servisnog laptopa. Osim toga su svi elektronski delovi za održavanje lako dostupni. Osim toga tehnologija trofazne struje koju je razvila kompanija Linde obezbeđuje radnu upotrebu bez prekida.

 • jednostavna i brza implementacija
 • fleksibilno prilagođavanje i skaliranje
 • elektronska analiza podataka
 • lako pristupačno mesto održavanja

Video snimci i slike

R-MATIC vozila u upotrebi
Novi automatizovani regalni viljuškar R-MATIC
Automatizovani regalni viljuškari R-MATIC kompanije Linde se kreću u skladištu robe.
Cela serija R-MATIC regalnih viljuškara kompanije Linde sa Bluespot-om
Automatizovani regalni viljuškar kompanije Linde pri skladištenju palete
Automatizovani regalni viljuškari kompanije Linde u jednom redu
R-MATIC vozila u upotrebi
Novi automatizovani regalni viljuškar R-MATIC
Automatizovani regalni viljuškari R-MATIC kompanije Linde se kreću u skladištu robe.
Cela serija R-MATIC regalnih viljuškara kompanije Linde sa Bluespot-om
Automatizovani regalni viljuškar kompanije Linde pri skladištenju palete
Automatizovani regalni viljuškari kompanije Linde u jednom redu

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
R-MATIC 1,6 (t) 8255 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh 1812 (mm) 14/14 (2,5/0,8) km/h

Posebna oprema

Triplex jarboli

Za R-MATIC su dostupni Triplex jarboli za visine podizanja od 6,85 m do 11,30 m

Bar kod skener

Na vozilu može da se montira bar kod skener, pomoću kog se roba može identifikovati i podaci po potrebi mogu da se direktno učitaju u sistem za upravljanje robom.

Blue-Spot

Uređaj za upozoravanje na kolovozu Linde BlueSpot™ povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini vozilo vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Signalna svetla

Opciono su dostupne lampice upozorenja, koje ili na bočnim stranama ili na zadnjoj strani vozila projektuju dobro vidljive crvene ili plave svetleće linije na pod.

Senzori prepusta

Opcioni senzori prepusta detektuju da li je roba na paletama skliznula i reaguju zavisno od prethodno podešenih pravila. Vozilo se ili zaustavlja ili dovodi tu paletu na specijalno mesto za odlaganje.

Sigurnosne letve

Pri širini paleta većoj od 900 mm je propisana sigurnosna letva na kraku za opterećenje. Ona zaustavlja vozilo, ukoliko se paleta pri vožnji u krivinama prevrne.

Ekstra glasan zvuk upozorenja

Za posebno glasna radna okruženja opciono je dostupan glasan ton upozorenja.

Zatraži ponudu