Transporter T16 – T20

Robusni neumorni radnik

Robusna bezbednost kod ranžiranja i transporta

Niskopodizna vozila T16, T18 i T20 su posebno robusno konstruisana. Tako se na primer ruda i poklopac motora sastoje od materijala ojačanih staklenim vlaknima i usled toga trajno izdržavaju teško opterećenje prilikom ranžiranja, komisioniranja i transporta. Više bezbednosti osigurava duboko postavljena šasija. Ona pokriva sve točkove tako da noge korisnika ne dolaze u dodir sa njima. Ruda je montirana vrlo nisko na vozilu. Shodno tome se korisnik pri otklopljenoj rudi nalazi na bezbednom rastojanju od podiznog vozila.

Za bezbednost T16, T18 i T20 je osim toga važan delotvorni električni sistem kočenja. Svojim snažnim trofaznim motorom vozila ubrzavaju za kratko vreme i efekat pojačanja u komplikovanim situacijama obezbeđuje još veću snagu. Zavisno od modela, nosivost iznosi 1.600 do 2.000 kilograma.

Karakteristike

Bezbednost

Dizajn niskopodiznog vozila povećava bezbednost rukovaoca i štiti njegove noge, jer šasija potpuno pokriva točkove. Nisko montirana ruda osim toga garantuje da će rukovalac u toku vožnje uvek biti na velikom rastojanju od vozila.

Zahvaljujući funkciji SafetySpeed se brzina vožnje prilagođava položaju rude – što strmije, to sporije. Na taj način vozilo ne može da udari rukovaoca. Ako rukovalac pomeri rudu u gornji ili donji krajnji položaj, delotvorne elektromagnetne kočnice će se pobrinuti za brzo zaustavljanje. Isto važi kada rukovalac pusti prekidač za vožnju. Dizajn rukohvata rude šiti ruke rukovaoca prilikom sudara.

 • Spuštena šasija za zaštitu nogu
 • Delotvorni kočioni sistemi
 • Kontrolisana brzina preko rude
 • Ruda sa zaštitom za ruke
 • Nisko postavljena ruda

Ergonomičnost

Do svih upravljačkih elemenata na rudi korisnik udobno doseže sa obe ruke. Ruda osim toga ima dugačak podizni krak i time olakšava upravljanje vozilom u uskim krivinama. U dubokim pregradama za odlaganje rukovalac na dohvat ruke može da odloži ambalažni papir, pribor za pisanje i druge radne materijale.

 • Ruda kojom se može rukovati i levom i desnom rukom
 • Dug podizni krak
 • Duboke pregrade za odlaganje

Rukovanje teretom

Snažni digitalno upravljani trofazni motor obezbeđuje brzo ubrzavanje. Osim toga tehničari mogu da parametre učinka vozila prilagode specijalnim uslovima određenog mesta upotrebe i time povećaju učinak pri pretovaru.

Preko efekta pojačanja motor automatski ima veći obrtni moment, a time i veću snagu. Komplikovane situacije poput kretanja na usponu ili izlaska iz udarnih rupa, mogu se savladati na ovaj način.

Tasterom za brzinu puzanja se vozilom se može polako manevrisati čak i kada je ruda u vertikalnom položaju. To olakšava brojne radne procese, ako je na raspolaganju samo malo prostora. Veliki upravljački točkovi apsorbuju udare i daju vozilu veću stabilnost na neravnoj podlozi.

 • Snažan trofazni motor
 • Efekat pojačanja za veće obrtne momente
 • Taster za brzinu puzanja
 • Veći upravljački točkovi za veću stabilnost

Servis

Trofazna tehnika motora ne zahteva održavanje i stoga ne prouzrokuje troškove servisiranja. Do svih servisnih komponenti tehničar dospeva bez muke.

Vozilo osim toga raspolaže strukturom za CAN sabirnice: Servisni tehničar pomoću svoj laptopa iščitava podatke vozila i zatim sprovodi brzu dijagnozu vozila. Ruda i poklopac motora sastoje se od posebno otpornih materijala ojačanih staklenim vlaknima. To sprečava oštećenja i snižava troškove servisiranja.

 • Trofazni motor koji ne zahteva održavanje
 • Struktura za CAN sabirnice
 • Jednostavno dostupne servisne komponente
 • Ruda i poklopac motora ojačani staklenim vlaknima

Posebna oprema

Zvučni signal

Opciona zujalica zvuči drugačije od standardne sirene i bolje se čuje u bučnim okruženjima.

Vešanje

Upravljački točkovi imaju dodatno vešanje koje apsorbuje udare i udarce.

Integrisani punjač

Punjač u vozilu povećava fleksibilnost: Podizno vozilo se praktično može puniti bilo kada i bilo gde.

Rešetka za zaštitu tereta

Rešetka stabilizuje teret i sprečava da paleta počne da klizi.

Taster za zaustavljanje u slučaju nužde

Ako rukovalac pritisne taster, vozilo se odmah zaustavlja i tako se štiti od opasnosti i oštećenja.

Bocna zamena baterije

Baterija se može jednostavno i bez napora bočno izvaditi iz vozila pomoću valjaka.

Kontrola prilaza

Kontrola pristupa u softvera za upravljanje flotom connect: kompanije Linde daje informaciju o tome ko trenutno sedi za upravljačem kojeg vozila. Vozač pre početka mora da se identifikuje putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu