Vozila sa novom platformom viljuškara sa kontrategom kompanije Linde Material Handling
Baš pravi viljuškar

Nova generacija Linde viljuškara sa kontrategom

Viljuškari sa kontrategom su višenamenski alat u intralogistici i moraju voditi računa o brojnim izazovima. Bilo da se radi o e-trgovini, Just-in-Sequence isporuci do proizvodnih linija ili globalno umreženim lancima isporuke: zahtevi za tokovima robe i materijala se brzo menjaju i postaju sve složeniji. Što se tiče industrijskih kamiona, fleksibilnost i povezivanje su ključni kriterijumi uspeha u kombinaciji sa produktivnošću, bezbednošću i ergonomijom.

Kompanija Linde Material Handling ispunjava ove zahteve novom generacijom viljuškara sa kontrategom razvijenih od temelja. Zasniva se na univerzalnoj platformi koja može biti opremljena motorom sa unutrašnjim sagorevanjem ili elektromotorom. Do danas, Linde je jedini proizvođač koji kombinuje sve tipove pogona i energetske sisteme na jednoj platformi vozila, omogućavajući da se viljuškari sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem zamene električnim viljuškarima, a da se time ne ugrozi uspešnost ili pouzdanost.

Viljuškari sa kontrategom za svaki zahtev kupca

Novi viljuškari sa kontrategom nude jedinstvenu kombinaciju slobode izbora i zaštite za budućnost. Zasnivaju se na inovativnoj tehnološkoj platformi koja može da se opremi bilo kojim energetskim sistemom: dizel ili gasnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i električnim pogonima visokih performansi koji se mogu napajati energijom iz olovno-kiselinskih, litijum-jonskih akumulatora i gorivnih ćelija. Utovar i istovar u najužim zatvorenim prostorima ili teži rad na terenu: Linde daje savete o izboru pravog vozila i projektovanju potrebne energetske infrastrukture. Obećanje: Svaki kupac dobija daleko najbolje vozilo za svoju primenu, bez kompromisa.

Razvoj platforme je propraćen opsežnim ispitivanjima tržišta. U sklopu „Truck-Clinics“ programeri su obavili gotovo 1.000 intervjua sa kupcima i prodajnim osobljem iz 26 zemalja. To im je dalo sveobuhvatnu sliku o potrebama proizvoda, zahtevima za uspešnost i važnost određenih funkcija.

E za jedinstveni: E20 – E35

Viljuškari E20 – E35 su savršeno opremljeni za upotrebu u unutrašnjem prostoru. Njihov kompaktni dizajn i upravljivost obezbeđuju veliku uspešnost upravljanja čak i u ograničenom prostoru.

Ovde možete da saznate više

Najbolje iz dva sveta: X20 – X35

Viljuškari X20 – X35 dosežu nove dimenzije uspešnosti kod električnih viljuškara: Kombinuju dinamiku, fleksibilnost i nultu emisiju tipične za električne viljuškare sa snagom i pouzdanošću V-viljuškara.

Ovde možete da saznate više

Bolja vidljivost: H20 – H35

H20 – H35 predstavljaju sve ono što tradicionalno razlikuje Linde viljuškare: Bezbednost, uspešnost, ergonomija i pouzdanost – još uvek neuporedivi po preciznosti i isporuci snage hidrostatičkog pogona.

Ovde možete da saznate više

Uspešnost na najvišem nivou

Novi viljuškari sa kontrategom postižu izvanredne performanse upravljanja čak i u standardnoj verziji. Mogu se dodatno optimizovati za primenu kroz brojne opcije cenovnika i rešenja specifičnih za kupca. E-modeli sa „V-Power“ su jedinstveni: Oni nude ekološku alternativu bez ugrožavanja performansi ili pouzdanosti. Njihova srž je sinhroni relukcioni motor sa dodatnim stalnim magnetima koji merljivo povećavaju performanse i energetsku efikasnost vozila. Vibracije, buka i izduvni gasovi uobičajeni za V-viljuškare se uklanjaju, dok su šasija i konstrukcija dizajnirani da izdrže najveća opterećenja. E-modeli su posebno pogodni za uska područja i prolaze zahvaljujući kombinovanoj upravljačkoj osovini. X- i H-modeli su idealni za rad na terenu sa robusnom okretnom osovinom i dugim međuosovinskim razmakom.

Uverljivo iskustvo vožnje

Dodatno je poboljšano vidno polje V-viljuškara H20 - 35 kompanije Linde Material Handling

Ova generacija viljuškara sa kontrategom ujedno predstavlja najvišu ergonomiju u serijskoj proizvodnji. Unutrašnjost viljuškara nudi maksimalan slobodni prostor. Ergonomski izvrsno dizajnirana sedišta i jedinstveni koncept upravljanja, zajedno sa dodatno poboljšanim vidnim poljem, obezbeđuju optimalno iskustvo vožnje. Vozač ima izvrstan pogled i na teret i na okolinu. To smanjuje smetnje ili kvarove u radnom procesu i maksimalno povećava produktivnost. Pored toga, prošireni naslon za ruke sa slobodno podesivim kontrolama povećava udobnost. Sveobuhvatno razdvajanje vibracija od jarbola, osovina i šasije takođe obezbeđuju posebno prilagođen rad za telo.

Izvolite uđite jednom: Kliknite ovde za 360° pogled iz vozila.

Optimalna zaštita za ljude, vozilo i okolinu

Novi viljuškari sa kontrategom se stalno optimizuju za bezbednost. Sa svojim niskim težištem, dizajnirani su za maksimalnu stabilnost pri prevrtanju. Šasija, kabina i jarbol su dizajnirani da pruže najbolji mogući nesmetan pogled na vozilo, teret i radno okruženje. Ovome su dodati vrhunski sigurnosni sistemi, uključujući standardne sisteme pomoći kao što je Linde Load Assist, koji smanjuje rizik od nesreća pri prevrtanju i utovaru, i Linde Curve Control, koji smanjuje brzinu prilikom upravljanja.

Opciono dostupna usluga Linde Motion Detection otkriva kretanje u okviru180 stepeni iza kamiona i automatski sprečava vožnju unazad. Takođe su opcione i Linde LED trake koje promenom boje pokazuju smer vožnje vozila. Ostali sistemi pomoći dodatno povećavaju bezbednost za ljude, vozila i okolinu.

Savršeno umreženi

Novi viljuškari sa kontrategom su fabrički već opremljeni sveobuhvatnom senzorskom tehnologijom za pouzdano prikupljanje i prenos podataka, što znači da se mogu savršeno integrisati u umrežene procese. Čak se i u osnovnim verzijama ažuriranja mogu lako instalirati i po potrebi se mogu aktivirati dodatne digitalne funkcije, kao što je prikaz težine tereta. Putem inteligentnog sistema upravljanja, viljuškari se mogu individualno prilagoditi svojim vozačima i integrisati u ceo sistem za upravljanje flotom. Važni parametri i podaci o performansama se mogu pozvati i analizirati u bilo kom trenutku, što povećava dostupnost vozila. Sistem upravljanja energijom je takođe povezan. Kod električnih viljuškara E i X beleži i analizira podatke o stanju punjenja vozila i iskorišćenosti infrastrukture za punjenje.

Ukratko o vašim prednostima

Produktivnost

Kombinacija najboljih karakteristika E-viljuškara i V-viljuškara stvara neviđenu klasu performansi.

Ergonomija

Novi radni prostor vozača i prošireno vidno polje pružaju izuzetno komforno iskustvo vožnje.

Bezbednost

Jasna vidljivost i najsavremeniji sigurnosni sistemi pružaju optimalnu zaštitu ljudi, vozila i okoline.

Povezivanje

Standardno prikupljanje i prenos podataka čine viljuškare idealnim za integraciju u umrežene procese.