Električni viljuškar E16–E20 EVO (viljuškar sa četiri točka)

Stabilni i napravljen za jake performanse

Maksimalna raznolikost modela, mogućnost manevrisanja i stabilnost

Serija E16–E20 EVO nudi velik broj modela. U zavisnosti od zahteva, dostupan je izbor raznih kapaciteta baterija, visina vozila ili verzija za male širine prolaza. Oni u upotrebi omogućavaju precizno rukovanje teretom na najužem prostoru – uz veliku stabilnost. Inovativna kombinovana upravljačka osovina kompanije Linde omogućava okretanje zgloba osovine zadnjih točkova za 175 stepeni. Zahvaljujući tome, vozilo može da se okrene na licu mesta, a da ne ošteti podne obloge. E-viljuškari imaju i kompaktnu osovinu kompanije Linde: Dva snažna pogonska motora, kočnice koje ne zahtevaju održavanje i moduli napajanja koji su direktno postavljeni na osovinu pružaju, u vidu integrisane celine, maksimalnu radnu snagu uz najveću energetsku efikasnost. Jednostavna zamena baterije ili opciono ugrađeni punjač osiguravaju veću raspoloživost vozila.

Karakteristike

Bezbednost

Linde Protector Frame pruža vozaču najveći nivo bezbednosti prilikom rukovanja teretom. Okvir i krov vozačeve ćelije čine čvrstu, zatvorenu zaštitnu zonu. Profili podiznog stuba su, zahvaljujući nagibnim cilindrima na gornjem delu, posebno uzano konstruisani i kompaktno naslagani jedan u drugi. Vozač tako ima najveću moguću preglednost tereta i okruženja. Osim toga, efikasna kontrola trakcije, redundantni krugovi uključivanja za upravljanje i velika preostala nosivost pružaju maksimalnu bezbednost u slučaju kvarova i tokom rada.

 • Čvrsta zaštitna nadstrešnica za vozača
 • Redundantno upravljanje
 • Puna kontrola trakcije
 • Komponente koje su optimizovane za preglednost
 • Velika preostala nosivost

Ergonomičnost

Efektivan rad bez zamora je osnova za visoku produktivnost u saradnji čoveka i mašine. Kao i kod svih ostalih vozila kompanije Linde, tako je i kod serije E16–E20 EVO ergonomičnost ključan konstrukcijski princip. To važi za raspored svih komandnih elemenata oko vozača; za podesivu jedinicu sačinjenu od sedišta i naslona za ruku, integrisani i osetljivi sistem Linde Load Control za upravljanje funkcijama stuba, kao i efikasni sistem upravljanja sa dve pedale karakterističan za vozila kompanije Linde. Šasija i prostorno široka vozačeva kabina iz serije EVO su tehnički svesno odvojeni jedno od drugog kako bi prenos vibracija na vozača bio što manji.

 • Ergonomični komandni elementi
 • Efikasni sistem upravljanja sa dve pedale i sistem Linde Load Control za fino upravljanje
 • Prostorna vozačeva kabina i smanjene vibracije
 • Podesiva jedinica koja se sastoji od naslona za ruku i sedišta

Rukovanje teretom

Viljuškari na četiri točka iz serije E16–E20 EVO pružaju naročito veliku bočnu stabilnost. Zahvaljujući tome, teški tereti mogu da se pomeraju i na velikim visinama sa izuzetnom preciznošću do jednog milimetra. Inovativna kombinovana upravljačka osovina kompanije Linde omogućava okretanje zadnjih točkova tako da viljuškar može da se okrene na licu mesta uz minimalno habanje guma i bez oštećenja poda. Precizno upravljanje se vrši u savršenoj kombinaciji prednjeg pogona na dva motora i sistema Linde Load Control. Pomoću njih može bez imalo truda i uz najmanje pokrete prstima da se upravlja svim funkcijama podiznog stuba i mogu istovremeno da se izvršavaju pokreti podizanja i naginjanja. Osim toga, funkcija dinamike vožnje koja se može podesiti u tri nivoa omogućava razvoj snage u zavisnosti od zahteva i energetsku efikasnost.

 • Maksimalna okretnost na minimalnom prostoru
 • Sigurno rukovanje teretom pomoću sistema Linde Load Control
 • Točkovi se okreću u suprotnom smeru prilikom upravljanja
 • Manje trošenje guma, oštećenja podova i minimalni otpor upravljača
 • Dinamika vožnje podesiva u tri nivoa

Servis

Viljuškari serije E16–E20 EVO su zahvaljujući svojim veoma dugim intervalima održavanja posebno ekonomični i lako se servisiraju. Kompletna pogonska osovina sa trofaznim motorima za pogon i pogon za podizanje, ali i centralni funkcionalni delovi, kao što su podizni stub i nagibni cilindri, uopšte ne zahtevaju održavanje. Celokupna inspekcija E-viljuškara je potrebna nakon 1.000 radnih sati, a prva zamena hidrauličnog ulja tek nakon 6.000 sati. Modeli viljuškara su konstruisani za lako izvođenje servisa tako da su sve komponente vozila [veza do servisa sa rezervnim delovima] lako dostupne u slučaju popravki. Ove karakteristike omogućavaju nesmetano korišćenje vozila.

 • Prvo održavanje nakon 1.000 radnih sati
 • Centralni delovi, npr. elektromotori i kočnice, uopšte ne zahtevaju održavanje
 • Zamena hidrauličnog ulja nakon 6.000 radnih sati
 • Dizajn koji olakšava servisiranje, omogućava brzu zamenu delova
 • Neprestana tehnička optimizacija

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E16P 1,6 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/575/625 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3479 (mm)
E16PH 1,6 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3528 (mm)
E18PH 1,8 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3533 (mm)
E20PH 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 700/775 (V)/(Ah) o. kWh 3537 (mm)
E20PHL 2,0 (t) 3150 (mm) 20 / 20 km/h 48 / 840/930 (V)/(Ah) o. kWh 3645 (mm)
E20PL 2,0 (t) 2800 (mm) 20 / 20 km/h 48/690/750 [48/335] (V)/(Ah) o. kWh 3595 (mm)

Posebna oprema

Aktivno ispuštanje vazduha iz baterije

Aktivno ispuštanje vazduha iz baterije

Brz, komforan, bezbedan: Automatsko ispuštanje vazduha čini proces punjenja izuzetno jednostavnim. Osnova je „Plug & Play“ interfejs iznad poklopca na zadnjem delu viljuškara. Za punjenje ne mora da se otvori poklopac baterije niti vrata.

Visokofrekventni punjač u vozilu

Visokofrekventni punjač u vozilu

Opcioni visokofrekventni punjač u vozilu omogućava jednostavno i brzo punjenje baterije – nezavisno od lokacije, putem bilo koje utičnice. Visok stepen korisnog dejstva, punjenje u skladu sa temperaturom i automatsko punjenje radi održavanja i kompenzacije garantuju energetski efikasan proces punjenja. Više vam nije potreban poseban prostor za punjenje.

Varijante podiznog stuba

Različite varijante podiznog stuba kompanije Linde predstavljaju optimalni odnos podizanja i visine u zavisnosti od upotrebe. Dostupan je izbor standardnih konstrukcija za podizanje do 5.650 mm, dupleks konstrukcija za podizanje (potpuno slobodno podizanje) do 4.145 mm i tripleks konstrukcija za podizanje (potpuno slobodno podizanje) do 6.075 mm.

Hidraulički pomični nosač baterije

Hidraulički pomični nosač baterije

Brža i komfornija zamena baterije: Hidraulički pomični nosač baterije kompanije Linde izvlači do 60% baterije iz viljuškara na pritisak dugmeta. Nakon toga, nju može da preuzme plafonski kran ili drugi viljuškar. Opcija je dostupna za viljuškare E12–E50.

linde_safety_pilot-3992_8076

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Zatraži ponudu