Agilnost i visoka efikasnost pri rukovanju teretom

V-viljuškari H14 – H20 kompanije Linde su svestrani, okretni i energetski efikasni. Sa svojim kompaktnim spoljašnjim dimenzijama, viljuškari sa protivtegom su pogodni za korišćenje upotrebu na najmanjem prostoru, kao na primer na traci, pri utovaru kamiona i pri skladištenju i vađenju robe sa regala. Istovremeno pružaju vozaču prostrano, ergonomsko radno mesto sa izvanrednim uslovima vidljivosti. Robusna i pouzdana vozila se mogu individualno opremiti za bilo kakvu upotrebu. Velika raznovrsnost modela, obimna serijska oprema, brojne dodatne opcije i priključni uređaji, kao i rešenja prema specifičnim potrebama kupca, garantuju maksimalnu svestranost. Stoga vozila savladavaju i upotrebu u najtežim uslovima – na primer u prašnjavim okruženjima, pri radu u više smena ili kao vučno vozilo. Zahvaljujući njihovoj maloj potrošnji goriva i visokoj raspoloživosti su Total Cost of Ownership veoma niski.

Karakteristike

Bezbednost

Linde Protector Frame štiti vozača. Krov vozača i okvir tvore zatvorenu i masivnu zaštitnu zonu. Uski profili jarbola obezbeđuju vozaču optimalan pogled na teret i radno okruženje ispred njega. Ova konstrukcija je moguća zahvaljujući nagibne cilindre koji se nalaze iznad vozila. Pored toga, za bezbednost je važan Linde Curve Assist. Sistem za asistenciju smanjuje brzinu u krivinama i tako smanjuje rizik od prevrtanja viljuškara. Linde Engine Protection sistem vrši nadzor važnih parametara motora, kao što su pritisak ulja, nivo vode za hlađenje i temperature, i upozorava vozača u slučaju da preti opasnost od oštećenja motora i pokazuje kada je dospelo vreme za obavljanje radova na održavanju.

 • Linde Protector Frame
 • Optimalan pogled na 360 stepeni putem uskih profila jarbola
 • Sistem za pomoć Linde Curve Assist
 • Linde Engine Protection sistem (LEPS)

Ergonomičnost

Vozač profitira od velike kabine vozača sa mnogo prostora za noge. Važno za obavljanje radova bez zamora su udobna sedišta, ergonomski koncept rukovanja, kao i dobro vidljiv displej za prikaz važnih informacija o vozilu. Svim pokretima jarbola i pokretima podizanja vozač upravlja precizno i osećajno prstima, dok ruka za to vreme leži opušteno na naslonu za ruke. Osim toga su jarbol i osovine gumenim ležištem odvojeni od kabine. Na taj način se praktično nikakve oscilacije i potresi ne prenose na vozača.

 • Prostrana kabina sa velikim prostorom za noge
 • Hidraulično vešanje sedišta
 • Ergonomski koncept rukovanja
 • Od delovanja sile odvojeno radno mesto vozača

Rukovanje teretom

Direktan hidrostatički pogon garantuje fino, precizno kretanje bez trzaja, podržan robusnim dizel motorima, motorima na tečni naftni gas ili na zemni gas, koji omogućavaju visok obrtni moment pri minimalnoj potrošnji goriva. Pri tome efikasno rukovanje teretom obezbeđuje provereno upravljanje sa dve pedale kompanije Linde. Treba reći i da se svim funkcijama jarbola milimetarski tačno može upravljati pomoću Linde Load Control. Na ovaj način znatno raste produktivnost pri transportu i skladištenju tereta.

 • Hidrostatički pogon za precizna kretanja
 • Jaki motori
 • Upravljanje sa dve pedale za efikasno rukovanje
 • Precizna pomeranja jarbola putem Linde Load Control-a

Servis

V-viljuškari kompanije Linde se odlikuju veoma dugačkim intervalima održavanja: Prva provera se vrši posle 1.000 sati rada. Posle 3.000 sati rada servisni tehničari proveravaju nagibne cilindre kao i opružne elemente i zamenjuju ventilacioni, pritisni u i usisni filter. Zamena hidrauličnog ulja treba izvršiti tek nakon 6.000 sati. Ovako duge intervale omogućava niz konstrukcionih detalja. U to spadaju npr. novi filteri visokih performansi, kao i komponente nagibnih cilindara koje ne zahtevaju održavanje. Hidrostatički direktni pogon je takođe bez održavanja. Ukoliko predstoji održavanje, komponente su lako pristupačne za servisne tehničare. Putem prenosivog računara je moguća brza dijagnostika.

 • Dugi intervali održavanja
 • Hidrostatički pogon koji ne zahteva održavanje
 • Dobar prilaz komponentama za održavanje
 • Dijagnostika putem prenosivog računara

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Load centre distance Wheelbase Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Travel speed, with/without load
H16CNG 1,6 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3886 (mm) 20 / 20 km/h
H16D 1,6 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3886 (mm) 20 / 20 km/h
H16T 1,6 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3886 (mm) 20 / 20 km/h
H18CNG 1,8 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3891 (mm) 20 / 20 km/h
H18D 1,8 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3891 (mm) 20 / 20 km/h
H18T 1,8 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3891 (mm) 20 / 20 km/h
H20CNG 2,0 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 20 / 20 km/h
H20CNG-CT/600 2,0 (t) 610 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 16 / 16 km/h
H20D 2,0 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 20 / 20 km/h
H20D-CT/600 2,0 (t) 610 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 16 / 16 km/h
H20T 2,0 (t) 500 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 20 / 20 km/h
H20T-CT/600 2,0 (t) 610 (mm) 1600 (mm) 3895 (mm) 16 / 16 km/h

Posebna oprema

DAB+ radio nudi priključke za USB i Bluetooth na prednjoj strani.

Radio sa Bluetooth spikerfonom

DAB+ radio nudi priključke za USB i Bluetooth® na prednjoj strani, kao i dva zvučnika i dodatnu antenu.

Klimatizacija u letnjim i zimskim uslovima obezbeđuje prijatnu radnu klimu.

Klimatizacija*

Jak klima uređaj sa integrisanim grejanjem i filterom za polen leti i zimi obezbeđuje prijatnu radnu klimu u kabini i sprečava zamagljivanje stakala.

* sadrži fluorisane ugljovodonike

Za visok stepen komfora postoji veliki izbor sedišta.

Različite opcije za sedišta

Za visok stepen komfora postoji veliki izbor sedišta. Ona raspolažu raznim karakteristikama opreme, kao što je grejanje sedišta, lumbalna podrška, vazdušno vešanje, aktivno odzračivanje sedišta, kao i razne mogućnosti podešavanja.

LED trake obezbeđuju ravnomerno osvetljavanje velike površine radnog područja.

LED Stripes

Dvobojne LED svetlosne trake obezbeđuju ravnomerno osvetljavanje velike površine radnog područja. One belim svetlom osvetljavaju odgovarajući smer vožnje viljuškara.

Veća bezbednost zahvaljujući optičkim sistemima upozoravanje kompanije Linde.

Optički sistemi upozoravanja

Sistem za svetlosna upozorenja kao što je Linde TruckSpot™ i Linde BlueSpot™ projektuju na pod znakove upozorenja ili svetlosne tačke u boji i na taj način upozoravaju pešake i druga vozila – takođe i na nepreglednim raskrsnicama.

Linde Safety Pilot nudi mnoge funkcije za povećanje stepena bezbednosti i efikasnosti.

Linde Safety Pilot

Sistem asistencije za vozača nudi mnoge funkcije za povećanje stepena bezbednosti i efikasnosti, kao što je prikaz na displeju za maksimalnu težinu tereta, maksimalnu dozvoljenu visinu podizanja i brzinu vožnje.

Komforna kabina štiti vozača pri radu na otvorenom.

Puna kabina

Komforna kabina štiti vozača kod rada na otvorenom i sa staklima velike površine pruža izvanredan pogled na teret i radno okruženje u čitavom vidokrugu.

Zatraži ponudu