Product Overview H20 – H25 EVO

Čudo efikasnosti velikog učinka

Efikasna tehnika za veću produktivnost

V-viljuškari serije H20 – H25 EVO su posebno efikasni i ekonomični. To obezbeđuju jaki motori kao i hidrostatički direktni pogon. Na taj način pružaju veliki radni učinak za razna područja primene, na primer na rampi za utovar kao i u režimu regala. Njihovi gornji nagibni cilindri obezbeđuju ravnomerna po celoj konstrukciji raspodeljena opterećenja i omogućavaju uske profile podiznih jarbola u svrhu najbolje vidljivosti. Usled visokog ergonomskog standarda vozači osim toga rade posebno udobno i bez zamora.

Karakteristike

Bezbednost

Linde Protector Frame oblikuje zatvorenu zaštitnu zonu oko vozača. Uski profili podiznog jarbola pritom nude dobru vidljivost napred i na sve strane. Više stabilnosti obezbeđuju nisko težište vozila i visoko vešanje osovine upravljača. Dodatni bezbednost omogućuju sistem za pomoć Linde Curve Assist putem regulacije brzine pri vožnji u krivinama, kao i Linde Engine Protection sistem (LEPS). On nadzire važne parametre motora, prikazuje neophodne radove održavanja na displeju i kao višestepeni sistem upozoravanja i zaštite u slučaju nužde preventivno prebacuje na puzanje.

 • Gornji nagibni cilindri
 • Optimalan pogled na 360 stepeni putem uskih profila podiznih jarbola
 • Sistem za pomoć Linde Curve Assist
 • Linde Engine Protection sistem (LEPS)
 • Prikaz ugla upravljača

Ergonomičnost

Svi upravljački elementi V-viljuškara su optimizovani za vozača: Prostrana kabina sa velikim prostorom za noge pruža mnogo mesta, svi upravljački elementi se mogu dobro dostići. Amortizovano udobno sedište čuva leđa, a na gumi uležištena pogonska osovina smanjuje udare. Osim toga se vozilom može bez napora manevrisati pomoću ergonomično koncipiranog Linde Load Control-a i lakog upravljanja sa dve pedale. Nagib jarbola prigušen u krajnjim položajima osigurava efikasno rukovanje teretom bez potresa.

 • Prostrana kabina sa velikim prostorom za noge
 • Stepenik za jednostavan prilaz
 • Naslon ruke i stub upravljača su individualno podesivi
 • Linde Load Control sa ergonomičnim konceptom rukovanja
 • Radno mesto vozača izolovano od vibracija
 • Nagib jarbola prigušen u krajnjim položajima

Rukovanje teretom

V-viljuškari H20 – H25 imaju jak pogon i istovremeno su štedljivi kada se radi o potrošnji. To omogućavaju dizel motori, motori na tečni gas i motori na prirodni gas sa visokim obrtnim momentom. Hidrostatički direktni pogon istovremeno garantuje finu i preciznu vožnju bez trzanja. Vozač vrlo precizno upravlja svim funkcijama podiznog jarbola pomoću Linde Load Control-a. Na taj način radni učinak nastavlja da raste. Prikaz ugla nagiba na displeju pomaže vozaču sa efikasnim rukovanjem teretom. Za dodatne funkcije jarbola i hidraulike viljuškari imaju podesivu pumpu za radnu hidrauliku.

 • Efikasni sistem upravljanja sa dve pedale
 • Linde Load Control za precizno upravljanje jarbolima
 • Precizni pokreti vožnje usled hidrostatičkog pogona
 • Gornji nagibni cilindri za visoku preostalu nosivost i kretanje jarbola bez torzije
 • Prikaz ugla nagiba
 • Podesiva pumpa radne hidraulike omogućava dodatne funkcije

Servis

Sve komponente ovih V-viljuškara su projektovane za kratka vremena mirovanja i retka održavanja. Tako efikasan filterski sistem obezbeđuje da se hidraulično ulje dugo koristi. Zamena ulja je stoga potrebna tek posle 6.000 sati rada. Inače važi: Prva zamena motornog ulja vrši se posle 1.000 sati rada, a posle 3.000 sati zamena zupčastog remena. Brojne komponente poput osovina ili ležišta jarbola i nagibnih cilindara ne zahtevaju nikakvo održavanje.

 • Dugoročni intervali održavanja
 • Pokretni elementi koji ne zahtevaju održavanje
 • Dobar prilaz za radove održavanja
 • Padajući troškovi za pomoćne materijale

Posebna oprema

Linde Safety Pilot

Linde Safety Pilot

Nezgode usled prevrtanja viljuškara sa protivtegom mogu trajno da se spreče pomoću sistemaSafety Pilotkompanije Linde Material Handling.

Truck Unit Linde Safety Guard-a

Linde Safety Guard

ElektričniLinde Safety Guardje inovativni pomoćni sistem. U zavisnosti od primene i uređaja, komponente sistema Safety Guard upozoravaju vozača i pešake na moguće sudare putem zvučnih signala, trepćućih LED svetala ili vibracija. Sistem pritom čak vidi i kroz zidove.

Instrument tabla rešenja za upravljanje flotom :connect

Rešenje za upravljanje flotama :connect

Pomoću :connect-rešenja kompanije Linde mogu da se prikupljaju, obrade i analiziraju podaci vozila i korisnika. Tako obezbeđujete efikasnu, bezbednu i transparentnu primenu vozila za interni transport.

Prikaz težine tereta

Prikaz za težinu tereta pomaže vozaču kod bezbednog i efikasno rukovanja teretom.

Sistem za pomoć Linde Speed Assist prilagođava brzinu zavisno od lokacije.

Linde Speed Assist

Sistem za pomoć Linde SpeedAssist pomaže vozaču tako što automatski smanjuje brzinu pri ulasku vozilom u skladišne i proizvodne hale. Što znači svuda gde prilagođena brzina pomaže da se spreče nezgode.

Sistem upozorenja Linde TruckSpot

Linde TruckSpot/ Linde BlueSpot™

ElektričniLinde BlueSpot™je rešenje za vizuelni signal upozorenja koji najavljuje vozilo koje se približava putem svetlosnog signala. Inovativni sistem upozoravanjaTruckSpotkoristi proverene prednosti Linde BlueSpot-a i dopunjava ih simbolom upozorenja velikog formata sa jakim kontrastnim bojama.

LEDStripes-4423_2238_B

LED Stripes

LED Stripessu svetlosne trake, koje se montiraju napred i nazad zaštitnom krovu vozača i obezbeđuju optimalnu raspodelu svetla u neposrednoj blizini. U smeru vožnje Stripes zrače belo, druga strane se prebacuje na crveno. Važna napomena, da bi se već izdaleka mogao prepoznati smer vožnje viljuškara.

Klima uređaj*

Jak klima uređaj sa integrisanim grejanjem i filterom za polen leti i zimi obezbeđuje prijatnu radnu klimu u kabini i sprečava zamagljivanje stakala.

* sadrži fluorisane ugljovodonike

Zatraži ponudu