Viljuške

Vodeća uloga
Originalne viljuške Linde viljuškara

Viljuške moraju da budu posebno bezbedni, robusni i otporni na habanje. Ispravne viljuške su pritom ekonomičnije i smanjuju troškove. Razlog tome je specijalan odnos između habanja i nosivosti: Već deset posto habanja smanjuje nosivost za 20 posto. Znači da se redovna zamena viljušaka svakako isplati. Sa originalnim viljuškama kompanije Linde Material Handling je sigurno da oni ispunjavaju visoke zahteve u pogledu veka trajanja i bezbednosti.

Prednosti viljušaka u Linde kvalitetu

Dug vek trajanja

Linde viljuške su na veoma opterećenim mestima ojačani dodatnim materijalom. Oni su usled toga robusniji, posebno otporni na savijanje i imaju duži vek trajanja.

Bezbednost sa rezervom

Kada se radi o bezbednosti, Linde ne pravi kompromise. Čak naprotiv: Viljuške imaju oko 20 posto veću nominalnu nosivost i kod promena opterećenja su čak oko 50 posto iznad zakonski propisanog nivoa. Usled posebne termičke obrade prilikom proizvodnje, takozvanog oplemenjivanja, viljuške garantuju veoma veliku nosivost.

Povećana stabilnost

Ako je teret na nosaču viljuške ravnomerno raspodeljen, onda je posebno stabilan. Kako se teret ne bi mogao prevrnuti u stranu, viljuške marke Linde dodatno imaju vešanje šiljka.

V viljuškar nosi težak teret na viljuškama

Redovna kontrola je obavezna

Operateri viljuškara moraju da redovno kontrolišu viljuške. Na to ih obavezuju razni propisi u pojedinim zemljama. U Evropi je prema FEM 4.004 obavezna najmanje jedna provera godišnje. Prema ISO 5057 operateri moraju da odmah zamene viljuške, ako su istrošeni više od deset posto.

Sa našim originalnim viljuškama Vam pomažemo da ispoštujete zahteve u pogledu bezbednosti. Zahvaljujući svom izuzetno robusnom kvalitetu, oni osim toga smanjuju i troškove upotrebe.