Brzo komisioniranje na optimalnoj radnoj visini

Vozila za interni transport N20 L i N20 Li sa podiznim jarbolom kompanije Linde Material Handling obezbeđuju kratke putanje i brze procese u toku komisioniranja. U tom smeru je projektovana konstrukcija vozila: Upravljački pult sa držačem za terminal ili listom za komisioniranje nalaze se neposredno pored viljuške. To skraćuje puteve za vozača, ubrzava procese preuzimanja i smanjuje zamor. Tome doprinosi i podizni jarbol: Rukovalac podiže paletu na prijatnu radnu visinu, tako štedi svoja leđa i štedi dodatno vreme. Može se birati između dve različite verzije jarbola – među njima jedna varijanta za istovremeno komisioniranje na dva nivoa kao i jedna sa inicijalnim podizanjem, kako bi se rampe i neravno tlo mogli bolje prevazići. Viljuškar za komisioniranje postoji opciono sa litijum-jonskim baterijama. Vaša maksimalna nosivost zavisno od varijante modela iznosi dve tone.

Karakteristike

Bezbednost

Upravljačka platforma nalazi se ispred baterije. Kompaktni dizajn upravljača sprečava da se vozač pri pokretima upravljanja kreće van konture vozila. Ergonomični rukohvati sa zaštitom za ruke obezbeđuju dobru stabilnost. Dodatnu zaštitu pruža četiri milimetra debela čelična šasija. U vožnji po krivinama ili pri spuštenoj viljuški vozilo samostalno smanjuje brzinu i tako čuva vozača i tovar od nezgoda. Opciona zaštita za glavu štiti vozača od padajućih predmeta.

 • Kompaktni dizajn upravljača
 • Ergonomični rukohvati sa zaštitom za ruke
 • Prilagođavanje brzine u krivini
 • Prilagođavanje brzine pri spuštenoj viljuški
 • Optimalan zaštitni krov

Ergonomičnost

Upravljački pult sa terminalom nalazi se na sredini vozila i shodno tome direktno pored područja preuzimanja. To olakšava radni proces u toku komisioniranja. Ulazak na nisku platformu vrši se bez napora. Dobru vidljivost u punom krugu obezbeđuje prednji položaj vozača. Na taj način izbegava naporne pokrete tela. Naslon za leđa, a opciono i upravljač mogu se podešavati po visini i prilagoditi vozaču. Svi upravljački elementi nalaze se u upravljaču. Vozač intuitivno i bez napora do njih stiže s obe ruke. Oprugama amortizovana platforma sa mekom gumenom podlogom koja ne kliza, minimizuje potrese koji se prenose na rukovaoca.

 • Dizajn vozila za kratke putanje
 • Mala visina ulaska
 • Svi upravljački elementi u upravljaču
 • Platforma amortizovana oprugama
 • Podesivi naslon za leđa

Rukovanje teretom

Pogonjeni trofaznim motorom od 3 kW viljuškari za komisioniranje N20 L i N20 Li vrlo brzo ubrzavaju na maksimalnu brzinu od deset kilometara na sat – i to takođe sa maksimalnim teretom od 2.000 kila. Za veću stabilnost vozilo je oslonjeno na četiri točka. Pomoću intuitivnog, dvoručnog koncepta rukovanja vozač pokretom podizanja milimetarski precizno upravlja vrhovima prstiju. Slično nenaporno i brzo se servoupravljačem može rukovati sa podesivim otporom upravljanja. Pomoću automatskog centriranja sredina uređaj za komisioniranje u svakom trenutku precizno vozi pravo. Za efikasne procese rada su osim toga na raspolaganju brojne površine za odlaganje na vozilu, kao i opciono dvostrani taster za režim pratioca.

 • Jak trofazni motor od 3 kW
 • Brojne površine za odlaganje
 • Veliko ubrzanje
 • Servoupravljač sa podesivim otporom upravljanja
 • Automatsko centriranje sredine

Servis

Posle svakih 1.000 radnih sati vozilo prolazi kroz servisno ispitivanje. Svi podaci iz vozila se zatim mogu brzo i jednostavno očitati pomoću veze preko CAN sabirnice. Sve servisne komponente su dobro dostižne. Trofazna tehnika elektromotora ne zahteva održavanje. Robusni podizni jarbol i masivna šasija od čelika dodatno poboljšavaju stabilnost vozila i tako smanjuju servisni trošak u toku celokupnog životnog veka vozila.

 • Servisni podaci se mogu brzo očitati
 • Tehnologija trofazne struje koja ne zahteva održavanje
 • Robusni podizni jarbol
 • Stabilna čelična šasija

Posebna oprema

Snimak ekrana komandne površine softvera za upravljanje flotom connect: desk kompanije Linde, koja omogućava pregled svih važnih podataka o floti.

Upravljanje flotom

Pomoću rešenja za upravljanje flotom connect: kompanije Linde je između ostalog moguće analizirati korišćenje cele flote vozila, kako bi se u nastavku optimizovao servis ili iskorišćenje flote vozila.

Taster za pratioca

Na obe strane vozila se pored sedišta nalaze tasteri za vožnju napred i nazad sa 4 km/h. Pomoću njih vozač upravlja viljuškarom za komisioniranje spolja i može udobno da hoda pored vozila.

Soft Landing

Funkcija smanjuje brzinu podizanja pre nego što viljuška stigne do tla. To sprečava štetu na teretu i smanjuje habanje na vozilu.

Nadzor nezgoda

Bez obzira da li se radi o grešci pri vožnji, neravnom putu nepravilnoj upotrebi vozila – pomoću senzora potresa upravljanje vozilom registruje jake potrese. Ovako funkcija connect: dt:crash detection daje uvid u uzrok oštećenja i nezgoda.

Podesiv upravljač

Visina upravljača može da se prilagodi visini i položaju vozača – za još ergonomičniji rad.

Detaljan snimak PIN tastature, preko koje vozač aktivira vozilo.

Kontrola prilaza

Preko kontrole pristupa connect:ac kompanije Linde connect: upravljanje flotom određuje koji vozači mogu da koriste koja vozila. Vozači pre početka vožnje moraju da se identifikuju putem PIN-a ili RFID kartice.

Zatraži ponudu