• 0 - 1.400 (kg)
 • 0 - 4.266 (mm)

Slagač paleta Visokopodizni paletni viljuškar > L14 P

Ergonomični precizni visokopodizni paletni viljuškar

Električni visokopodizni paletni viljuškar sa ergonomičnom platformom

Precizno slaganje i transport: Električni visokopodizni paletni viljuškar L14 FP kompanije Linde Material Handling obezbeđuje siguran i efikasan protok materijala. Vozilo nosi terete do 1.400 kg i ubrzava na maksimalnu brzinu od 6 kilometara na čas. Zahvaljujući rasklopivoj platformi, rukovalac može lako da prelazi kratka i srednja rastojanja u skladištu. Specijalno vešanje platforme kompenzuje vibracije i udare tokom vožnje. Pored toga, protivklizna gumena podloga osigurava sigurno stajanje. Linde OptiLift® upravljanje čini rukovanje teretom kako tihim i energetski štedljivim, tako i precizno kontrolisanim: Sa samo jednim prstom rukovalac intuitivno može da izvede sve naredbe za vožnju i podizanje i pritom ima dobar pogled na jarbol. Ako vozač hoda pored vozila kao pešak, dugme za brzinu puzanja na ergonomičnoj glavi rude smanjuje brzinu na 1,5 kilometara na sat, čineći manevrisanje u uskim skladišnim okruženjima još sigurnijim.

Karakteristike

Bezbednost

Robusna čelična šasija visokopodiznog paletnog viljuškara L14 P zaobljeno je na ivicama i sa 4 cm razmaka se nisko pruža prema tlu. To smanjuje rizik od povreda. Trodelni kočioni sistem osigurava dodatnu bezbednost: Kada rukovalac pusti prekidač za vožnju ili pritisne donji prekidač protiv sudara, vozilo automatski koči. Kod kretanja na usponima se sprečava kotrljanje vozila unazad. Pored toga, lako dostupni prekidač za slučaj nužde u slučaju aktivacije prekida sva električna kola i aktivira elektrohidrauličku kočnicu.

 • Niska i zaobljena čelična šasija
 • Automatsko kočenje
 • Donji sigurnosni prekidač protiv sudara
 • Prekidač za slučaj nužde

Ergonomičnost

Rukovalac može stati na rasklopivu platformu u svrhu transporta u skladištu. Gumena prostirka osigurava neklizajući položaj tokom vožnje. Kratka i visoko postavljena ruda ima posebno veliki ugao rotacije, što osigurava dovoljan razmak između rukovaoca i vozila. Svi upravljački elementi za kretanje unazad i unapred, kao i podizanje i spuštanje viljuški integrisani su u glavu ručice. Zahvaljujući ergonomičnom obliku leptira, rukovalac takođe može udobno da upravlja upravljačkim elementima u rukavicama, što vozilo čini idealnim za hladnija skladišna okruženja. L14 P osim toga raspolaže prostranim pretincem za odlaganje radne opreme, kako bi rukovaocu pri ruci bilo sve što mu je potrebno.

 • Rasklopiva platforma
 • Protivklizna gumena obloga
 • Kratak krak rude
 • Ergonomična glava rude
 • Velika pregrada za odlaganje

Rukovanje teretom

Visokopodizni paletni viljuškar L14 P se može brzo prilagoditi odgovarajućim skladišnim okruženjima i time omogućava protok materijala bez zastoja. Pomoću svog snažnog AC pogona od 1,2 kW na dužim rastojanjima ubrzava do 6 kilometara na sat bez tovara. U uskim skladišnim okruženjima, taster za hod puzanja omogućava sigurno manevrisanje bez napora pri maksimalno 1,5 kilometara na sat čim vozač krene da hoda pored vozila. Glava rude je robusna, ne može se deformisati i dugotrajna je. Zahvaljujući fino osetljivom Linde Optilift® upravljanja se vrši tiho i precizno rukovanje teretom. Multifunkcionalni displej stalno daje informacije o bateriji i statusu održavanja vozila i omogućava pristup unosom PIN-a. Pored toga, konfiguracija sa četiri točka nudi optimalno prianjanje na tlu i stabilnost.

 • Snažan AC motor od 1,2 kW
 • Taster za hod puzanja
 • Robusna glava rude
 • Multifunkcionalni displej
 • Konfiguracija sa četiri točka

Servis

Visokopodizni paletni viljuškar L14 P pojednostavljuje i smanjuje napore održavanja: Sve glavne komponente su pregledno raspoređene i lako dostupne putem uklanjanja prednje konzole motora. Tehničar brzo i lako čita podatke o vozilu putem veze sa CAN sabirnicom i analizira ih na laptopu. Zahvaljujući novoj tehnologiji u motoru naizmenične struje i manjem trošenju kočnica usled elektromagnetnog kočionog sistema, intervali održavanja između servisnih ispitivanja produženi su na oko 1000 sati rada.

 • Pregledan raspored glavnih komponenti
 • Veza preko CAN sabirnice
 • Duži intervali održavanja zahvaljujući novoj tehnologiji u AC motoru
 • Manje habanje kočnice usled elektromagnetnog kočionog sistema

Tehnički podaci

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14P 1,4 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1764 / 1965 (mm) 24 / 225 (V)/(Ah) o. kWh

Posebna oprema

Alternativne viljuške

Pomoću širokog izbora dužina i širina viljušaka, korisnici mogu da konfigurišu vozilo za svoje područje primene.

Poliuretanski točkovi

Za visokopodizno vozilo L14 P na raspolaganju su pogonski točkovi, kao i teretni točkovi od poliuretana. Materijal je tih, veoma dugog veka trajanja i ima dobre radne osobine. Ne ostavlja tragove na svetlim podovima.

Razne podizne visine jarbola

Za L14 P na raspolaganju su razne visine jarbola. Vozilo se na taj način može precizno prilagoditi željenom području primene.

Zatraži ponudu