Logistički voz LT10 – LT20

Multifunkcionalni transporter za materijal

Efikasan protok materijala u proizvodnji

Tegljači serije LT10 – LT20 kompanije Linde Material Handling projektovani su za povezane transporte materijala u unutrašnjem i spoljašnjem prostoru i veliko industrijsko opterećenje. Imaju robusne SE gume i visinu podizanja do 100 milimetara. Na maksimalno šest prikolica je moguće transportovati terete do 2.000 kilograma po okviru. Sa različitim varijantama okvira i tipovima prikolice Linde Logistic Trains mogu da se fleksibilno projektuju za specifične zahteve u proizvodnji. Zahvaljujući ravnoj konstrukciji C-Frame prikolica moguć je i transport dugačkih proizvoda. Prikolice su kao C okvir i okvir kopče, kao i u konstrukciji platforme.

Karakteristike

Bezbednost

Linde Logistic Trains bezbedno pomeraju velike terete materijala kroz proizvodnju. Sve prikolice su sa šleperom povezane preko kabla za prenos podataka i osigurane blokadom protiv pokretanja. Kompozicija tegljača može da se pokrene samo ako je teret na svim prikolicama podignut. Uređajem za podizanje može se upravljati na tegljaču i direktno na prikolici i deaktiviran je tokom vožnje. Asistent za vožnju Logistic Train-a u krivinama automatski smanjuje brzinu.

 • Blokada pokretanja kod spuštenih prikolica
 • Deaktiviranje podizne funkcije u toku vožnje
 • Pomoć u krivinama protiv prevrtanja

Rukovanje teretom

Logistic Train raspolaže izuzetno okretnim upravljačem za sve točkove. Gume sa potpunim vešanjem i specijalna konstrukcija prikolice obezbeđuju dobru upravljivost, visoku stabilnost traga i uske krugove okretanja od 3,6 metara. LT prikolice mogu da se prilagode svim standardnim veličinama ambalaže. Posebno korisne su prikolice sa konstrukcijom kopče One omogućavaju obostrani utovar i istovar kotrljajućih konzola. Opciona pokretna srednja šipka u kolicima omogućava smeštanje različitih veličina kontejnera u istu prikolicu. Funkcijom podizanja može se upravljati i na prikolici pomoću nožnog prekidača i preko upravljačke table na tegljaču. Osvetljeni pokazivači pravca na prikolici i na upravljačkoj tabli pokazuju korisniku sledeći smer kretanja mehanizma za podizanje. Izdignuta pozicija nosača tereta se nadgleda tokom vožnje.

 • Mali prečnik okretanja manji od četiri metra
 • Upravljanje na prikolici sa održavanjem traga
 • Nožni senzor za aktiviranje pokreta podizanja na prikolici
 • Razni tipovi prikolica za razne ambalaže
 • Maksimalna fleksibilnost zahvaljujući opcionoj srednjoj šipki

Servis

Prikolice tegljača LT kompanije Linde raspolažu motorima za podizanje za mehanizam utovara koji ne zahtevaju održavanje. Spoj preko vučne rude sa kuglastom spojnicom skoro uopšte ne zahteva održavanje. Usled konstrukcije na dve osovine sa tovarnim prostorom na sredini postoji lak pristup za održavanje prikolice. Svaka prikolica raspolaže specijalnom elektronikom, koja snima sve akcije vozila. Podaci mogu da se iščitaju i analiziraju pomoću dijagnostičkih alata.

 • Motori za podizanje koji ne zahtevaju održavanje
 • Lak pristup radi održavanja
 • Spojnice koje ne podležu habanju
 • Elektronsko snimanje podataka o korišćenju

Posebna oprema

Linde BlueSpot™ kompanije Linde Material Handling povećava bezbednost u toku rada.

BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozu Linde BlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Osvetljenje kompatibilno sa StVO

Šleper i prikolica tegljača mogu da se opreme osvetljenjem koje je u skladu sa saobraćajnim propisima.

Zatraži ponudu