Visok učinak pri maloj potrošnji i habanju

Hidrostatički direktni pogon i motori sa visokim obrtnim momentom kod V-viljuškara H25 – H35 EVO obezbeđuju efikasno rukovanje teretom. Istovremeno Linde podesiva pumpa za hidrauliku smanjuje potreban učinak motora za 1.200 obrtaja u minutu. Tako ova vozila uprkos visokom učinku imaju malu potrošnju, malu emisiju štetnih materija i buke, kao i smanjeno habanje. Ravnomernu raspodelu sila na celu konstrukciju i najbolji pogled zahvaljujući uskim profilima podiznih jarbola obezbeđuju gornji nagibni cilindri.

Karakteristike

Bezbednost

Robustan krov vozača zajedno sa okvirom oblikuje bezbednu ćeliju za vozača, Linde Protector Frame. Optimalan pogled obezbeđuju uski profili podiznih jarbola, koje omogućavaju gornji nagibni cilindri. Osim toga velika nosivost na velikim visinama podizanja, nisko težište vozila i karakteristike serijske opreme kao što je prikaz ugla upravljanja obezbeđuju veći sigurnost u toku radnog dana. Osim toga sistemi za pomoć smanjuju rizik od nezgoda, kao na primer Linde Curve Assist, koji pri vožnji u krivinama automatski smanjuje brzinu.

 • Uski profili jarbola za najbolji pogled u krugu od 360 stepeni
 • Gornji nagibni cilindri
 • Sistem za pomoć u krivinama Curve Assist
 • Zaštita motora od strane Linde Engine Protection System-a (LEPS)
 • Displej za prikazom ugla upravljanj

Ergonomičnost

Velika kabina vozača, koja je zahvaljujući stepeniku lako pristupačna, kao i promišljeni, ergonomični koncept rukovanja sa individualno podesivim naslonom za ruke i stubom upravljača odlikuju radnu svakodnevnicu sa V-viljuškarima H25 – H35. Vozač na jedan pogled vidi sve prikaze i doseže upravljačke elemente bez napora. On osim toga profitira od dobrog pogleda u krugu od 360 stepeni i lakog upravljanja. Zdrav način rada obezbeđuje i Linde Load Control, pomoću kojeg se vrhovima prstiju može upravljati svim funkcijama podiznog jarbola. Jarbol i pogonska osovina gumenim ležištima su odvojeni od šasije i kabine vozača. Zahvaljujući smanjenim oscilacijama, vozač može da duže radi bez zamaranja.

 • Velika kabina vozača sa stepenikom i jednostavnim pristupom
 • Linde Load Control za fino upravljanje
 • Individualno podesiv naslon za ruke i stub upravljača
 • U krajnjem položaju amortizovano naginjanje jarbola bez trzanja
 • Radno mesto vozača otporno na potrese i odvojeno od oscilacija

Rukovanje teretom

Velika snaga, visok obrtni moment, milimetarski tačno rukovanje – kod Linde V-viljuškara H25 – H35 ovi faktori u međusobnoj interakciji obezbeđuju vrlo dobar radni učinak. Hidrostatički direktni pogon kompanije Linde, sistem upravljanja podiznim jarbolom Linde Load Control, kao i efikasno upravljanje sa dve pedale, omogućavaju precizne pokrete pri vožnji i podizanju. Zahvaljujući gornjim nagibnim cilindrima viljuškari nude velike preostale nosivosti čak i na velikim visinama podizanja i pokrete podizanja bez torzije. Podesiva pumpa osim toga omogućava dodatne funkcije hidraulike.

 • Hidrostatički pogon za precizne pokrete bez trzaja
 • Milimetarski tačno i bezbedno rukovanje teretom putem Linde Load Control-a
 • Podesiva pumpa za dodatne funkcije na hidraulici
 • Displej sa prikazom ugla nagiba
 • Gornji nagibni cilindri za visoku preostalu nosivost i kretanje jarbola bez torzije
 • Efikasni sistem upravljanja sa dve pedale

Servis

Niski troškovi servisa i dugi intervali održavanja odlikuju Linde V-viljuškare H25 – H35. Tako na primer je potrebna zamena motornog ulja posle 1.000. Prva zamena zupčastog remena se vrši posle 3.000 sati rada. Inovativni sistem filtera omogućava da se hidraulično ulje zameni tek posle 6.000 sati rada. Brojne komponente poput pogonske osovine ili ležišta jarbola i nagibnih cilindara ne zahtevaju nikakvo održavanje. Malo habanje u kombinaciji sa dugim intervalima održavanja stoga omogućavaju niske troškove servisa.

 • Kratka vremena mirovanja
 • Dugoročni intervali održavanja
 • Pokretni elementi koji ne zahtevaju održavanje
 • Padajući troškovi za pomoćne materijale

Posebna oprema

Linde Bluespot

BlueSpot™

Uređaj za upozoravanje na kolovozuLinde BlueSpot™povećava bezbednost u pogonu jer LED lampa čini viljuškar vidljivim čak i kad ne ispušta zvukove.

Kompatibilnost Linde viljuškara sa kontejnerima

Kompatibilnost sa kontejnerima

Viljuškar je visok samo 2.220 milimetara, ali vozaču ipak pruža ergonomično radno mesto sa mnogo slobodnog prostora iznad glave. Za mnoge kontejnerske terminale i druge hale sa malim visinama prolaska za vozilo ovakve dimenzije su neophodne.

Okretno vozačevo radno sedište kompanije Linde

Okretno vozačevo radno sedište

Radno mesto u kabini može da se zakrene za do 90 stepeni u odnosu na smer vožnje. To poboljšava pogled vozača i rasterećuje mišićno-skeletni sistem.

Proširena komforna sedišta

Možete da birate između lumbalnog naslona, grejanja sedišta, aktivnog odzračivanja sedišta, vazdušnog vešanja i raznih funkcija pomeranja.

Linde viljuškari u verziji za pića

Verzija za pića

Radno mesto je podignuto za 400 milimetara. Tako vozač uprkos visokog tovara ima neometan pogled napred i ne mora da vozi unazad. To poboljšava produktivnost i bezbednost u mnogim industrijskim granama, pre svega u industriji pića.

linde_safety_pilot-3992_8076

Linde Safety Pilot

Nezgode usled prevrtanja viljuškara sa protivtegom mogu trajno da se spreče pomoću sistemaSafety Pilotkompanije Linde Material Handling.

Radio sa CD plejerom

Plejer reprodukuje i CD-ove sa MP3 i WMA datotekama. Osim toga je ugrađen AUX ulaz, na koji se na primer može priključiti pametni telefon.

Zatraži ponudu